aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΚαφενείο Ανόρθωσις: «Οι παραμυθάδες!»

Καφενείο Ανόρθωσις: «Οι παραμυθάδες!»

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο “Καφενείο Ανόρθωσις: «Οι παραμυθάδες!»” “ανέβασε” η οπαδική ιστοσελίδα της Ανόρθωσης, perifanoianorthosi.wix.com, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την υπόθεση Λαβόρδε.

Αναλυτικά:

“Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την υπόθεση Λαβόρδε, αποφάσισα να σηκώσω το γάντι ενός φαινομένου, μιας μάστιγας η οποία ταλανίζει διαχρονικά τον τόπο μας, εξαιτίας της κλειστής κοινωνίας της οποίας βρισκόμαστε, που χρησιμοποιείται συχνά στην καθομιλουμένη με την γνωστή φράση, “κουβέντες του καφενέ”. Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσω ότι αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια των Κυπρίων! Συχνά αρχίζει με τις φράσεις “άκουσα ότι”, “λέγεται ότι”, “οι φήμες λένε”, “βουίζει η σκάλα, η Λεμεσός, η χώρα ότι..” και εμπλουτίζονται με μια τονωτική δόση “εμπιστοσύνης” όπως “σίουρες κουβέντες”, “κουμπάρος του παρέα μου”, “η κοπελούα του φυσιοθεραπευτή που έρκουνται οι παίχτες”, “στενό πρόσωπο του γιατρού”, “χίλια τα εκατό εν σου λαλώ ψέματα” κτλ.

Προσωπικά για μένα αυτός που πλάθει τέτοιου είδους ψέματα και αυτός που τα διαδίδει εν συνεχεία, βρίσκονται στην ίδια βαθμίδα, γιατί και οι δυο ζημιώνουν και πληγώνουν την ίδια τους την ομάδα. Απλά ο πρώτος χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης ή πρέπει να του αποδοθεί το βραβείο “Χανς Κρίστιαν Άντερσεν” για τις μοναδικές του εφευρέσεις και μυθοπλασίες! Γνωρίζετε όμως τον αντίλογο, όταν μια φήμη δεν επιβεβαιώνεται, τα έχετε ακούσει πολλάκις: “Θέλουν να μας κάμουν ζημιά οι δημοσιογράφοι, οι Αποελίστες, ο Κουτσοκούμνης, οι διαιτητές κτλ κτλ..”. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί πολύ απλά τις περισσότερες φορές όλα αυτά ξεκινούν από δικούς μας οπαδούς, από “Ανορθωσιάτες”.

Πάμε να θυμηθούμε το τοπ6 των “Ανορθωσιάτικων παραμυθιών”:

1. Ο Λαμπάν πάει ΑΠΟΕΛ!
Δεν έφτασε το παιδί να καθιερωθεί στην ομάδα ως αρχηγός στην μετά Τιμούρ εποχή, κάθε χρόνο σύμφωνα με τους “πληροφοριοδότες της κερκίδας, ήταν κλειστός στο ΑΠΟΕΛ!” Επί δυο χρόνια η “ίδια καραμέλα” στα Ανορθωσιάτικα στέκια! “Ο Λαμπάν δεν έχει καλή απόδοση γιατί πάει Αρχάγγελο”, “φεύκει και παίζει πελλό”, “το Αποέλ δια του τα διπλάσια”. Τελικά ο πρώην αρχηγός έμεινε για τα καλά στο Παπαδόπουλος μέχρι που μετακόμισε στην Ρουμανία και στην Άστρα.

2.Ο Εντλοβού έκλεισε ΑΕΛ/Απόλλωνα!
Όταν ο Εντλοβού ήταν “άπιαστος” στις αρχές του χρόνου, ήταν πολύ φυσιολογικό ότι θα άρχιζαν οι πρώτες φήμες. Οι πρώτες “πληροφορίες” λοιπόν έλεγαν ότι ο “Εντλοβού εν κλειστός στην ΑΕΛ για του χρόνου”, ενώ από στόμα σε στόμα το ΑΕΛ, έγινε Απόλλων και τελικώς μείναμε με την απορία. Μόνο που οι φήμες μόνο γέλιο προκαλούσαν, γιατί πολύ απλά ήταν ακόμη Οκτώβρης! Δηλαδή σύμφωνα με τους “πληροφοριοδότες” ο Νοτιοαφρικανός θεωρούσε σκαλοπάτι την Ανόρθωση για να καταλήξει Λεμεσό και μάλιστα συμφώνησε εννέα μήνες πριν ! Φυσικά μετά την αγωνιστική του καθίζηση οι φήμες εξανεμίστηκαν.

3. Ο Μαρτίνες πάει ΑΠΟΕΛ!
Το περίμενα από την ανακοίνωση της ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσα με τις πρώτες εμφανίσεις του Αργεντίνου! Η φήμη φυσικά ωρίμασε και φούντωσε κατά τη διάρκεια του δευτέρου γύρου και μαντέψτε… πριν το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ στο Παπαδόπουλος. Δεν θα ξεχάσω την επιμονή φίλου της ομάδας σε οπαδική ιστοσελίδα, όπου έγραφε σε κάθε άρθρο την “είδηση” και “πόσο τζοιμισμένη είναι η διοίκησή μας που δεν πήρε πρέφα τι γίνεται πίσω από την πλάτη της”. Τελικά η φήμη δεν επιβεβαιώθηκε και ο συγκεκριμένος οπαδός μας το “γύρισε” σε άλλη θεματολογία της Ανορθωσιάτικης ατζέντας.

4. Ο Ολυμπιακός θα δώσει δανεικό το Λαίφη στο ΑΠΟΕΛ!
Εκείνη τη μέρα έσκασα-ειρωνικά- στα γέλια! Ήταν ημέρα Δευτέρα που επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου μας ότι Ολυμπιακός και Ανόρθωση βρίσκονται σε τελικές συζητήσεις για την μετακίνηση του Παραλιμνίτη ποδοσφαιριστή και πριν καλά καλά κλείσει το deal “γεννιέται” η φήμη ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει αμέσως δανεικό το Λαίφη στο ΑΠΟΕΛ! Δηλαδή συμπαιγνία Μαρινάκη- Μανιταρά εναντίον της Ανόρθωσης! Μάλιστα η φήμη αυτή διαδόθηκε, μόνο που δεν ήταν ικανή να πείσει εξαιτίας του χρόνου της. Φαίνεται ότι ο φίλος που την εφηύρε δεν άντεξε και την διέδωσε πρόωρα.

5. Ο Μανώλη πάει Πειραιά να κλείσει Γιαννιώτα, για το μπαμ!
Μην πείτε ότι δεν το έχετε ακούσει έστω και μια φορά τις τελευταίες ημέρες. Πήγαμε σύμφωνα με τους “πληροφοριοδότες” για “κόλπο γκρόσο” με μεταγραφή Γιαννιώτα. Μόνο που δεν υπολόγισαν ότι η ομάδα μετά βίας θα περνούσε τα κριτήρια Ιουνίου και ότι το ΑΠΟΕΛ είχε βέβαια τα χρήματα να αγοράσει τον Έλληνα διεθνή, αφού ο ποδοσφαιριστής διατηρούσε συμβόλαιο ενός έτους με την ομάδα του Πειραιά και κοστολογήθηκε γύρω στο μισό εκατομμύριο. Υπήρχαν μάλιστα και φίλοι που συμβούλεψαν τη διοίκηση να μείνει “μακριά” από τέτοιου είδους χαρακτήρες.

6. Ο Λαβόρδε είναι η μεταγραφή “μπαμ” και μάλιστα είναι ήδη Κύπρο!
Μόλις αντιληφθήκαμε ότι η υπόθεση Γιαννιώτα “δεν”, γυρίσαμε στα γνωστά καλοκαιριάτικα σίριαλ, αφού ανασύρθηκε η αγαπημένη “φήμη Λαβόρδε”. Μάλιστα η περίπτωση δεν έμεινε στο ενδιαφέρον, αφού διαδόθηκε από άτομα που έχουν “inside informations”, ότι είναι ήδη στην Κύπρο ο Κολομβιανός. Δεν τον αντιλήφθηκε κανείς στο αεροδρόμιο, μόνο οι “πληροφοριοδότες”. Όπως είναι φυσικό οι πηγές ήταν έγκυρες. Μόνο που το ίδιο βράδυ, ο Ρικάρντο αφού “βομβαρδίστηκε” από μηνύματα φίλων της ομάδας- άλλη “ποθκιαντραποσύνη” και αυτή- έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες μέσω βίντεο. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αν δεν επενέβαινε γρήγορα θα μας έλεγαν ότι “πίνει τα ποτά του στο Ammos και αύριο πρωί πρωί υπογράφεί”.

Σίγουρα οι φήμες δεν θα πάψουν ποτέ να υφίστανται, αφού όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι η αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια! Πρέπει όμως να αναλογιστούν κάποιοι- εφευρέτες και διαδότες- κατά πόσο το “σπορ που επιδίδονται” ωφελεί την ομάδα τους, γιατί τώρα αναφέραμε φήμες περί μεταγραφών. Εσκεμμένα δεν επεκτάθηκα σε φήμες για πρόσωπα και πόσο σπιλώνονται από τέτοιου είδους κακόφημα σχόλια, τα οποία πολλές φορές πορρώ απέχουν από την πραγματική αλήθεια. Ο κόσμος λοιπόν πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικός και δύσπιστος σε τέτοιου είδους καταστάσεις και προπάντων να μην τις αναμεταδίδει, εφόσον αυτές αφορούν την ομάδα που αγαπά και ακολουθεί!

Συνήγορος του Φοίνικα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ