aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΙστορική επάνοδος στην Ανόρθωση

Ιστορική επάνοδος στην Ανόρθωση

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Μια ιστορική απόφαση για τα διοικητικά δρώμενα της Ανόρθωσης λήφθηκε -επισήμως- χθες το βράδυ: Επανήλθε ο Ανδρέας Παντελή! Ένας άνθρωπος που λατρεύτηκε όσο λίγοι παράγοντες του συλλόγου, αλλά και χαρακτηρίζεται ακόμα ως ανεπιθύμητος από μερίδα του κόσμου, μετά τα άσχημα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2008.

Η επιστροφή του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά από 8 χρόνια και 2 μήνες δεν ήταν επεισοδιακή. Ούτε έγινε αντικείμενο αντεγκλήσεων για τις πληγές τού παρελθόντος. Η διοίκηση του σωματείου τού άνοιξε διάπλατα την πόρτα και τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του έδωσαν τα κλειδιά της ποδοσφαιρικής εταιρείας με συντριπτική πλειοψηφία.

Πρώην πρόεδροι και άλλα στελέχη της «Κυρίας» οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί είτε με προβληματισμό είτε με κάθετο τρόπο εναντίον του Ανδρέα Παντελή, χθες το βράδυ βρέθηκαν στο πλευρό του. Μίλησαν με συναίνεση και έδειξαν ότι μπροστά στην επόμενη μέρα, τίποτα δεν τους χωρίζει. Ότι η Ανόρθωση έχει ανάγκη να προχωρήσει με συσπείρωση δυνάμεων ώστε να ανακάμψει και από του χρόνου να επιστρέψει στον διαχρονικό πρωταγωνιστικό της ρόλο.

Η απόφαση για επιστροφή του Ανδρέα Παντελή αποτελεί αρμοδιότητα και τομέα ευθύνης των μελών και των οπαδών της Ανόρθωσης. Έχει πάντως διαπιστωθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα υπέρ της επανόδου του, που δεν είναι άσχετο με την αγωνιστική αποτυχία της ομάδας της Αμμοχώστου από το 2009 μέχρι σήμερα. Χωρίς κανένα τίτλο, χωρίς καμιά ευρωπαϊκή διάκριση και με τα φετινά χάλια, ήταν επόμενο να νοσταλγήσει αρκετός κόσμος τις μέρες δόξας του 2004-2008.

Οι συνθήκες όμως σήμερα έχουν αλλάξει. Η επιστροφή ενός προέδρου, που επί των ημερών του η Ανόρθωση ήταν εκ του αποτελέσματος πετυχημένη, δεν θα φέρει θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη. Ειδικότερα ενδιάμεσα μιας πολύ άσχημης σεζόν.

Ο Ανδρέας Παντελή, ως θεσμικό πρόσωπο στην ομάδα, θα χρειαστεί χρόνο και στήριξη από όλους στα δύσκολα. Από εκεί και πέρα θα κριθεί κι αυτός, όπως όλοι, από έναν άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου: ο καλύτερος τρόπος αποδοχής και αναγνώρισης είναι η αγωνιστική επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ