aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΙσοπαλία και «χαμός» στην κορυφή! (pics & video)

Ισοπαλία και «χαμός» στην κορυφή! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ισόπαλοι (1-1) εξήλθαν ο Απόλλων με την Ανόρθωση, σε έναν αγώνα όπου η ομάδα της Λεμεσού ήταν καλύτερη (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο), αλλά η Ανόρθωση που προηγήθηκε με τον Ντουγκλάο στο 12’ κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία από το Τσίρειο, αν και έπεσε από την 1η θέση στην 3η του πρωταθλήματος. Ο Απόλλων που ισοφάρισε στο 60’ με τον Παπουλή και μέχρι την λήξη του αγώνα προσπάθησε να σημειώσει και δεύτερο γκολ, διατήρησε το αήττητο του στο πρωτάθλημα και είναι στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, αν και με δύο αγώνες λιγότερους. Μιλάμε λοιπόν για «χαμό» στην κορυφή, αφού έχουμε με σειρά: ΑΕΚ 43 (20 αγώνες), ΑΠΟΕΛ 42 (18 αγώνες), Ανόρθωση 41 (20 αγώνες) και Απόλλων 40 (18 αγώνες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κίνηση του Παπουλή εξόργισε τον Λέβι

Στον αγώνα μπήκε πιο δυναμικά ο Απόλλωνας και στο 10’ έχασε την πρώτη ευκαιρία του, όταν η κεφαλιά του Σελάγια πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Αρούς. Η Ανόρθωση όμως ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Ντουγκλάο στο 12’, με την κεφαλιά του Βραζιλιάνου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος, να καταλήγει στα δίκτυα της εστίας του Απόλλωνα. Ο Απόλλων προσπάθησε να ισοφαρίσει στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά πέραν από ένα σουτ του Γιάκολις στο 32’, το οποίο απέκρουσε εξ επαφής ο Αρούς, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη ευκαιρία. Στο 43′ ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βίκτορ στον Σελάγια και από την επαναληπτική προβολή φαίνεται ότι έπρεπε να δοθεί η παράβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωστά φωνάζει για πέναλτι ο Απόλλων 

Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε αρχικά στο 60’ με τον Παπουλή, που μπήκε στην περιοχή της «Κυρίας» και με ένα πολύ ωραίο σουτ έκανε το 1-1, και πίεσε μέχρι τέλους για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο δεν ήρθε. Καλύτερη ευκαιρία μετά το γκολ του Παπουλή ήταν μία κοντινή προβολή του Μάγκλιτσα στο 72’, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αρούς. Στα τελευταία λεπτά είχαμε αρκετές αψιμαχίες στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Απόλλων θα αγωνιστεί απέναντι στον Άρη στο Τσίρειο ως φιλοξενούμενος (21/1), ενώ η Ανόρθωση θα υποδεχθεί τον Εθνικό Άχνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (20/1). Ο Απόλλων θα αγωνιστεί και την Τετάρτη (17/1) απέναντι στην Ομόνοια στο Τσίρειο στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής, ο οποίος αναβλήθηκε.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Βασιλείου (50’ Ζάντερ), Ρομπέρζ, Γιούστε, Πέδρο, Άλεφ, Άλαν, Μαρτίνες (59’ Μάγκλιτσα), Παπουλής (72’ Σκέμπρι), Γιάκολις, Σελάγια.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Πράνιτς, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Σιεού, Οικονομίδης, Βίκτορ, Ράγιος (65’ Ματθαίου), Καρλίτος (83’ Πηλέας), Αμπντουλάγιεφ (89’ Αρτυματάς), Καμαρά.

Σκόρερ: 60’ Παπουλής / 12’ Ντουγκλάο.

Κίτρινες: Βασιλείου, Παπουλής, Μάγκλιτσα / Ντουγκλάο, Καμαρά, Οικονομίδης (3η), Καρλίτος (3η).

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Βοηθοί Διαιτητές: Δώρος Τούρος και Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

Η ζψντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ