aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Ήρωας» ο Βίκτορ στο ντέρμπι της Αμμοχώστου (video & pics)

«Ήρωας» ο Βίκτορ στο ντέρμπι της Αμμοχώστου (video & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ο αρχηγός έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά και χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην Ανόρθωση. Ο Ζοάο Βίκτορ στο 90’ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα με άπιαστη κεφαλιά και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο βαρωσώτικο ντέρμπι με τη Νέα Σαλαμίνα. Οι ερυθρόλευκοι σπατάλησαν το πρώτο μέρος και περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ στο δεύτερο παρά την ανεβασμένη τους απόδοση δεν έφτασαν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Σαφώς ορεξάτη η «Κυρία» καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, πήρε την πρώτη της εντός έδρας νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.

Είχε την όρεξη, όχι όμως την ουσία η Ανόρθωση στο πρώτο μέρος, ενώ από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα. Πάμε όμως να τα πάρουμε από την αρχή. Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πράνιτς δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να καταλήξει μόλις έξω. Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας και στο 20’ κατέγραψαν άλλη μια ευκαιρία, όταν ο Λαβόρδε έδωσε στον εντελώς μόνο Ντούρις, ο οποίος δεν έκανε το πλασέ, καθώς προτίμησε να δώσει στον Πράνιτς, όμως το σουτ του Κροάτη από το ύψος της περιοχής κατέληξε λίγο έξω. Επτά λεπτά αργότερα, η «Κυρία» έφτασε και πάλι ξανά στο γκολ, όμως ο Βεσελόφσκι απέκρουσε με τα πόδια το γυριστό κοντινό σουτ του Κατσαράβα. Η ομάδα του Στρέπελ συνέχισε να πιέζει, και στο 29’ απείλησε εκ νέου όταν ο Γεωργιανός επιθετικός της Ανόρθωσης έπιασε τη κεφαλιά, ο Ντούρις τη δεύτερη όμως ο Βεσελόφσκι δήλωσε ξανά «παρών» και απέκρουσε σταθερά. Η Νέα Σαλαμίνα ισοζύγισε και ανέβασε λίγο την απόδοση της μετά το 30ο λεπτό, ωστόσο δεν κατάφερνε να πλησιάσει την αντίπαλη εστία και να δημιουργήσει κινδύνους.

Δύο τεράστιες φάσεις επιφύλασσε το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, μια για κάθε ομάδα. Αρχικά στο 46’ ο Ντούρις σε τετ-α-τετ με τον Βεσελόφσκι έκανε το πλασέ το οποίο κατέληξε μόλις έξω, ενώ στο 50’ ο Δημητρίου πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και απέκρουσε το πλάγιο συρτό και δυνατό σουτ του Νουρ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 56΄για πέναλτι του Κορέια στον Λαβόρδε. Σύμφωνα με την επαναληπτική φαίνεται πως υπάρχει επαφή και ο ρέφερι θα μπορούσε να δείξει την άσπρη βούλα. Παρά την όρεξη των δύο ομάδων, καμιά δεν βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα μέχρι το 90’ όταν ο Βίκτορ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα με καρφωτή κεφαλιά, στέλλοντας ταυτόχρονα τους φίλους της ομάδας στους εφτά ουρανούς.

Ανόρθωση (Γιούρχεν Στρέπελ): Δημητρίου, Μπεσάτ, Αρτυματάς, Κάτσαρ (70′ Κοφί), Στρούνα, Βίκτορ, Πράνιτς, Ράγιος, Λαβόρδε (62′ Σισέ), Ντούρις, Κατσαράβα (62′ Μικελτάντζε).

Νέα Σαλαμίνα: (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Χριστοφόρου, Μιντίκκης, Κορέια, Μαργκάσα, Νούρ, Αζίζ (63′ Κωστή), Τιάγκο (90′ Σικόρσκι), Κίνγκσλεϊ.

Σκόρερ: 90′ Βίκτορ

Κίτρινες: Κατσαράβα (3η)Τιάγκο, Γκολομπάρτ, Νουρ, Κωστή

Αποβολές: 

Στάδιο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Μαρίνου

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τηλέμαχος Τηλεμάχου

4ος Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου

__________________________________________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ