aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗμέρα ορόσημο για την Ανόρθωση: Ο πρώτος επίσημος αγώνας της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Ημέρα ορόσημο για την Ανόρθωση: Ο πρώτος επίσημος αγώνας της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Ημέρα ορόσημο η σημερινή για την Ανόρθωση, αφού σαν σήμερα το 1986 διεξήχθη ο πρώτος επίσημος αγώνας της προσφυγικής ομάδας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το γκρουπ Anorthosis Famagusta History με ανάρτηση του πραγματοποιεί ιστορική αναδρομή…

Η ανάρτηση:

Σαν σήμερα: Ο πρώτος επίσημος αγώνας της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η 12η Οκτωβρίου 1986, ήταν ημέρα ορόσημο για την Ανόρθωση. Το στολίδι της Κύπρου μόλις είχε ολοκληρωθεί. Για πρώτη φορά, μετά την προσφυγιά, η Ανόρθωση είχε το δικό της γήπεδο, την δική της έδρα, έστω και προσωρινή.

Η Ανόρθωση αντιμετώπιζε τον Ερμή Αραδίππου για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Χωρίς τον φυσικό ηγέτη και δεινό σκόρερ Φοίβο Βραχίμη, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση λίγους μήνες νωρίτερα, ο αγώνας διεξάγεται σε κλίμα συγκίνησης.

Η Ανόρθωση συντρίβει τον αντίπαλο της με το επιβλητικό 5-0. Σκόρερ της ομάδας ήταν οι Ανδρέου (13′), Λίσιανιν (43′), Φώτη (46′), Γιόκας (61′ αυτογκολ) και Σκάγιας (70′).

Για την ιστορία ο απολογισμός της Ανόρθωσης στο Α.Παπαδόπουλος εκείνη την σεζόν ήταν 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες.

Το «Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος», ανεγέρθη μέσα από κόπο και ιδρώτα του απλού κόσμου της Ανόρθωσης. Με όνομα βαρύ και τεράστιο, αποτελεί την έδρα της Ανόρθωσης από το 1986 και έπειτα, σε Κύπρο και Ευρώπη. Ο όρος όμως «προσωρινή», θα μπαίνει πάντα πριν από την λέξη έδρα. Διότι η φυσική έδρα της Ανόρθωσης, είναι το ΓΣΕ, στη θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ