aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΙατρική αξιολόγηση ποδοσφαιριστών (pics)

Ιατρική αξιολόγηση ποδοσφαιριστών (pics)

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της Ανόρθωσης στην Πολωνία, ολοκληρώθηκε η ιατρική αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών από το ιατρικό μας επιτελείο δρ. Πάνο Κάσπη και Ευάγγελο Νικολάου.

Ο αιματολογικός και καρδιολογικός έλεγχος έγιναν στην Κύπρο ενώ στην Πολωνία διεξήχθη το υπόλοιπο μέρος του «FIFA Pre-Competition Medical Assessment» με στόχο τη μυοσκελετική αξιολόγηση, σε συνδυασμό με το «Functional Movement Screen», ώστε να εντοπιστούν οι αδυναμίες των αθλητών και να δημιουργηθούν ατομικά πρωτόκολλα εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών μας.

1

Το PCMA αποτελείται από ένα ερωτηματολόγιο που αφορά στο ατομικό ιστορικό του αθλητή (προϋπάρχοντα  προβλήματα υγείας, παλιοί τραυματισμοί, οικογενειακό ιστορικό κ.α.) καθώς και την γενική κλινική εξέταση, τον καρδιολογικό και μυοσκελετικό έλεγχο.

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, διενεργήθηκε ένα τμήμα του PCMA με την καταγραφή του ατομικού ιστορικού κάθε αθλητή καθώς και τον μυοσκελετικό  έλεγχο με βάση  τα πιο πάνω πρότυπα, με τα οποία  καταγράφονται το εύρος κίνησης και η σταθερότητα των αρθρώσεων, η μυϊκή κατάσταση του αθλητή κ.α. Ο καρδιολογικός έλεγχος διενεργήθηκε από τον ειδικό καρδιολόγο δρ. Κυριακό Γιάγκου και οι βιοχημικοί έλεγχοι από τον κ. Χάρη Χαριλάου, πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

2

Μετά την ολοκλήρωση του PCMA χρησιμοποιήθηκε το FMS το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να αξιολογήσουμε έναν αθλητή λειτουργικά, περνώντας τον μέσα από ειδικά κλινικά τεστ τα οποία απαιτούν ακρίβεια κινήσεων και έλεγχο όλων των μελών του σώματος.

Οι δοκιμασίες καταγράφονται με την βοήθεια κάμερας από διαφορετικές γωνίες και αξιολογούνται στην συνέχεια. Τέλος, μετά την ανάλυση των πιο πάνω, ο αθλητής λαμβάνει εξατομικευμένο πρόγραμμα διορθωτικών ασκήσεων, με απώτερο στόχο την πρόληψη και μείωση τραυματισμών.

3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ