aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ σύγκρουση με τον Πουλλαΐδη και η επιστροφή του Παντελή

Η σύγκρουση με τον Πουλλαΐδη και η επιστροφή του Παντελή

Μετωπική είναι, πλέον, η σύγκρουση των… σωματειακών της Ανόρθωσης με τον μεγαλομέτοχο, Χρήστο Πουλλαΐδη. Το σκεπτικό της μη αποδοχής του πληρεξούσιου των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών του κ. Πουλλαΐδη μιλάει από μόνο του.

Οι διοικούντες το σωματείο φοβούνται ανάκληση του πληρεξουσίου, ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται σαφέστατα ότι εμπόδιο είναι και το δικαίωμα παρέμβασης σε οποιοδήποτε στάδιο από τον κατέχοντα την πλειοψηφία των μετοχών, βλέπε δηλαδή Πουλλαΐδη.

Δεν είναι λίγοι στην Ανόρθωση εκείνοι που τρέμουν με τη ιδέα ότι σωματείο και εταιρεία θα πρέπει σε κάποια φάση να κάνουν τους (οικονομικούς) λογαριασμούς τους στο πλαίσιο της συμφωνίας διαχείρισης. Είναι δεδομένο ότι η εταιρεία δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις προς το σωματείο.

Εδώ που τα λέμε, πόσα να προλάβαινε κι ο Πουλλαΐδης; Όλο και κάποιους λογαριασμούς θα άφησε απλήρωτους. Σε περίπτωση που η διαχείριση της ποδοσφαιρικής ομάδας πάει στο σωματείο, θα κληθεί να πληρώσει (και) αυτούς τους λογαριασμούς! Εδώ είναι όλο το ζουμί.

Ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου, Κίκης Κωνσταντίνου, ήταν ξεκάθαρος ως προς τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθηθεί: «Εκείνο που εισηγούμαι εγώ είναι αυτή η διοίκηση να πάει στις 29/12 στη Γ.Σ. να διαχειριστεί τα θέματα του σωματείου, θα είναι υπόχρεα να επιστρέψει και να μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα, να μας πει τι έκανε, να δώσουμε από τώρα εντολή μέχρι τον Μάρτη, να έχει μελετήσει με κατάλληλες επιτροπές συνεργασία με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, οικονομικούς και νομικούς, και να μας δώσει τότε απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα. Πώς προχωράμε, ως εταιρεία ή ως σωματείο;».

Η «Κυρία» έχει μπει σε έναν κυκεώνα με θέματα που αρχίζουν από τα οικονομικά, συνεχίζονται στα νομικά και καταλήγουν στα πιο πρακτικά, τα απλά και καθημερινά. Με απλά λόγια, σήμερα είναι στον αυτόματο πιλότο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ποιος δίνει τις οδηγίες πλοήγησης.

Ο Πουλλαΐδης απουσιάζει μονίμως στο εξωτερικό, τα πλείστα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας έχουν παραιτηθεί ή τελούν υπό παραίτηση. Τα έξοδα τρέχουν, οι παίκτες πρέπει να πληρωθούν, ενώ πρέπει να γίνει κι ένας υποτυπώδης προγραμματισμός για τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Διότι μπορεί η Ανόρθωση να νίκησε χθες τον Άρη, αλλά συνεχίζει να έχει και τα αγωνιστικά της χάλια… Μαγική εικόνα ήταν το χθεσινό 2-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αφού ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άξιζε πολύ περισσότερα. Και κάτσε τώρα να βρεις άκρη, κατά πόσο θα ενισχυθεί η Ανόρθωση, ποιος θα αποφασίσει και ποιος θα πληρώσει.

Λέγονται και γράφονται πολλά, αλλά ο κόσμος δεν ξέρει τι να πιστέψει. Το τελευταίο σενάριο λέει ότι ασκούνται πιέσεις στον Ανδρέα Παντελή να επιστρέψει για να αναλάβει την προεδρία και να βοηθήσει στο να βγει η Ανόρθωση από το διοικητικό αδιέξοδο.

«Για να επιστρέψει ο Αντρέας Παντελή και να αναλάβει την ομάδα, θα πρέπει να μην υπάρχει τίποτα που να περιορίζει τις όποιες κινήσεις θα θέλει να κάνει. Σημαντικό κριτήριο είναι να υπάρχει ομοψυχία και να του δοθεί το ελεύθερο να κάνει αυτά που ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν για να μπορέσει η Ανόρθωση να βγει από το διοικητικό και το αγωνιστικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει», ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ του goal.com.cy. Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά κανένας δεν λέει ποιος θα πληρώνει. Εκτός κι αν φέρει επενδυτές ο Ανδρέας Παντελή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ