aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ πιο ιδανική περίοδος για τον Παντελή και τους συνεργάτες του

Η πιο ιδανική περίοδος για τον Παντελή και τους συνεργάτες του

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

ACTIVE RADIO «ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ» 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Θα μπορούσε η Ανόρθωση να αποκλειόταν στη διαφορά τερμάτων. Για παράδειγμα 0-0 και 1-1. Θα ήταν πάλι επώδυνος ο αποκλεισμός, αλλά όχι τόσο σκληρός όσο η προχθεσινή ήττα στο Τσίρειο με 6-0. Το σκορ δεν αντέχεται. Βαρύ και ασήκωτο. Για ομάδες με τεράστια ιστορία και κόσμο είναι απόλυτα φυσιολογικό να προκαλεί κλυδωνισμούς. Όμως, αυτό το αποτέλεσμα όπως έχει συμβεί και σε πολλές άλλες ομάδες στο παρελθόν σε διάφορες χώρες στον κόσμο και σε διαφορετικές εποχές αποτέλεσαν εφαλτήριο για μια καινούρια αρχή.

Το 6-0 μπορεί να αποδειχτεί… ωφέλιμο. Με ποια έννοια; Μα ασφαλώς ένας αποκλεισμός στη διαφορά τερμάτων πιθανό να μην σου φανερώσει όλες σου τις αδυναμίες. Σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ανόρθωση που να μην έχει ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό για τη διαφορά που έχει από τις ομάδες πρωταθλητισμού. Ο στόχος της είναι ο πρωταθλητισμός. Ε, λοιπόν με οδηγό τις φιλοδοξίες της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό.

Δε χωράει αμφιβολία ότι δεν είναι μόνο η ποιότητα παικτών το πρόβλημα. Υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορεί να διορθωθούν. Φτάνει με ψυχραιμία να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τη νέα σεζόν. Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι να αποφευχθούν οι αποφάσεις υπό το προχθεσινό ασήκωτο συναισθηματικό βάρος του επικείμενου αποκλεισμού.

Ο λόγος που το καταγράφω είναι γιατί έχω διαβάσει αρκετά πράγματα μετά τον αγώνα στο Τσίρειο και ορισμένα ξεφεύγουν της ποδοσφαιρικής λογικής. Αν λειτουργήσει παρορμητικά και το διοικητικό συμβούλιο η Ανόρθωση θα κινδυνεύσει να «κάψει» και ότι μπορεί να «ανθίσει» τη νέα χρονιά. Δεν είναι όλοι ποδοσφαιριστές του χαμού, δεν είναι άσχετος ο προπονητής, δεν μπορεί να «καεί» όλη η φετινή ομάδα.

Χρειάζεται ενδελεχή ανάλυση πριν ληφθούν οι αποφάσεις. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία το διάστημα που υπολείπεται μέχρι την επόμενη σεζόν. Οι ομάδες χτίζονται με οργάνωση και πίστη στο σχεδιασμό τους. Πρέπει σε κάποια στιγμή να φτάσεις στο Ναδίρ, να πατήσεις στο  πυθμένα, για να μπορέσεις να σηκωθείς.

Ο Ανδρέας Παντελή και οι συνεργάτες του αυτή τη στιγμή θεωρούνται από τους οπαδούς της ομάδας ως οι άνθρωποι που θα αναγεννήσουν την Ανόρθωση. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν. Είναι η περίοδος υπομονής με τους οπαδούς να επενδύουν στις ικανότητες τους. Δε θα είναι για πάντα σύμμαχος ο κόσμος. Σε κάποιους μήνες η υπομονή θα εξαντληθεί. Γι’ αυτό και η περίοδος αυτή είναι η πιο ιδανική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ