aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ «Μεγάλη Κυρία» αποκαλύπτεται!

Η «Μεγάλη Κυρία» αποκαλύπτεται!

Όταν υπάρχει αγάπη για μία ομάδα, διαχρονική χορηγική εμπλοκή στον αθλητισμό και (πάνω από όλα…) μεράκι, από νέους (επαγγελματικά πετυχημένους) ανθρώπους, που θέλουν να νικούν σε ότι κάνουν, λείπει μόνο η σπίθα ώστε να ανάψει η φωτιά για ένα νέο και φιλόδοξο εγχείρημα.

Ετσι, λοιπόν, εξηγείται η απόφαση του  Ανδρέα Ανδρέου, Εκτελεστικού Διευθυντή της εταιρείας Real Estate Sabbianco, για δημιουργία τμήματος χαντμπολ στην Ανόρθωση, την οποία υποστηρίζει από μικρός, όπως όλη η οικογένεια του, που προέρχεται από τα κατεχόμενα, από την περιοχή της Αμμοχώστου.

Ο κουμπάρος και αδελφικός φίλος του, Στέφανος Φτερακίδης, ο άνθρωπος που έκανε τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ανόρθωσης, τον έφερε, μετά από μία κουβέντα της στιγμής, κοντά στην ομάδα μπιτς χαντμπολ όπου ήταν παίκτης-προπονητής, ο Ανδρέου… κόλλησε το… μικρόβιο, μετά από μία σειρά αγώνων στον πάγκο, σε διεθνές Τουρνουά στη Λάρνακα και έτσι άρχισαν όλα.

«Δημιουργήσαμε το τμήμα χαντμπολ πριν από ενάμιση χρόνο, πήραμε το νταμπλ στην Β’ Κατηγορία και ως στόχο έχουμε το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία, κοιτώντας μακριά, με προοπτική καλής παρουσίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μα πάνω από όλα με διάθεση να παρουσιάσουμε ένα εξελισσόμενο project, που θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μας, την αγάπη που έχουμε για την Ανόρθωση, την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ανόρθωση ποδόσφαιρο ΛΤΔ», είπε στο Greekhandball.com ο Ανδρέας Ανδρέου (στη φωτό, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ανόρθωσης, Κωνσταντίνο Φιλαρέτου).

Η Ανόρθωση ταλαιπωρήθηκε πέρσι, με προπονήσεις σε 5 διαφορετικά γήπεδα στη Λευκωσία, όμως, η επιλογή του ΑΠΟΕΛ να δηλώσει συμμετοχή όχι στην Α’ αλλά στην Β’ Κατηγορία σε συνάρτηση με τις μεθοδικές ενέργειες των διοικούντων της, απελευθέρωσαν, επαρκείς, προπονητικές ώρες στο κλειστό του Λυκείου Στροβόλου, όπου είναι η έδρα της ομάδας.

«Κάθε αρχή και δύσκολη, καθώς, πράγματι χρειάσθηκε να ξεπεράσουμε αρκετά εμπόδια, όμως, όταν υπάρχει συνεργασία, στόχος, όραμα, όλα αντιμετωπίζονται», δήλωσε στο Greekhandball.com ο Γενικός Γραμματέας της Ανόρθωσης, Κωνσταντίνος Φιλαρέτου, Γενικός Διευθυντής της Sabbianco, βασικού χορηγού της ομάδας.

Με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που έχει να παρουσιάσει κυπριακός σύλλογος χ;aντμπολ (120.000 ευρώ),  η Ανόρθωση έχει υποδειγματική οργάνωση και 7 επαγγελματίες αθλητές, ανάμεσα στους οποίους είναι 4 ξένοι, οι Σέρβοι Πάβλοβιτς, Βογίνοβιτς (παίζει με ουγγρικό διαβατήριο), ο Κροάτης Πέντιτς (φωτό) και ο Ρώσος Σάνιν που είναι στην Κύπρο από το 2010.

Ωστόσο, η επιστροφή του 35χρονου Ιούλιου Αργυρού (φωτό), με καριέρα σε ΑΕΚ και Διομήδη Αργους, όπως και η παρουσία του 29χρονου αδελφού του Χρήστου και του Δημήτρη Μπότσαρη, αλλά και η απόφαση του 39χρονου Μάριου Ευσταθιάδη να γυρίσει, μετά από 4 χρόνια, στην ενεργό δράση, κάνουν την διαφορά για την Ανόρθωση και δίνουν στίγμα προθέσεων για την ομάδα με τα άσπρα και μπλέ, που υπηρετεί το σήμα  με τον φοίνικα που αναγεννάται, το οποίο χαρακτηρίζει τον σύλλογο από την ίδρυση του, το 1911.

Ιούλιος Αργυρού και Μάριος Ευσταθιάδης (στη φωτό μαζί με τον Στέφανο Φτερακίδη) μίλησαν στο Greekhandball.com.

Ι. Aργυρού: «Η απόφαση της δημιουργίας τμήματος χαντμπολ από την Ανόρθωση, ομάδα με μεγάλο κοινό, μπορεί να  αλλάξει τα δεδομένα στην Κύπρο, καθώς θα δώσει μεγαλύτερη προβολή στο άθλημα μας. Το timing ήταν καλό για την επιστροφή μου, καθώς, η σύζυγος μου Γεωργία είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί μας (σ.σ. η οικογένεια έχει ένα 5χρονο αγοράκι και περιμένει το κοριτσάκι της). Εάν πάντως, δεν είχα πεισθεί για τις προοπτικές της Ανόρθωσης δεν θα άφηνα την καριέρα μου στην Ελλάδα. Είμαστε στην αρχή, αλλά, πιστεύω ότι θα φθάσουμε το επίπεδο ΑΕΚ-Ολυμπιακού και θα έχουμε και στην Ευρώπη ουσιαστικό ρόλο».

Ευσταθιάδης: «Έλειψα 4 χρόνια από την ενεργό δράση και πλέον είμα 39 ετών. Δεν είναι εύκολη η επιστροφή, αλλά, γύρισα για κάτι που βλέπω ότι είναι σοβαρό. Υπάρχει άγχος, γιατί ακόμα δεν ξέρω που βρίσκομαι και εάν μπορώ να ακολουθήσω, λόγω ηλικίας. Θα τα καταφέρω όμως… Όπως και η ομάδα, έστω και εάν γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στον αθλητισμό, στην Κύπρο, είναι δύσκολη».

Προπονητής της Ανόρθωσης είναι ο Απόστολος Μιχαήλ (φωτό), ο οποίος δεν κρύβει ότι αισθάνεται ιδιαίτερα «ικανοποιημένος που είναι ενεργό μέλος αυτής της εξαιρετικής και φιλόδοξης προσπάθειας».

Η Ανόρθωση, έχει κάνει δυναμικό ξεκίνημα και ο πρόεδρος της Ανδρέας Ανδρέου πιστεύει ότι «το κλειστό στην Στρόβολο θα γεμίζει από φίλους της Ανόρθωσης, που μετά το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, θέλουμε να φέρνει τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις στον σύλλογο της καρδιάς μας και στο χαντμπολ».

Το μυστικό της πετυχημένης εισόδου της Ανόρθωσης στο χαντμπολ, το εξηγεί ο Κωνσταντίνος Φιλαρέτου: «Υπάρχει μία σαφής και διακριτή ιεραρχία, την οποία σεβόμαστε. Ξέρουμε και αποδεχόμαστε όλοι, ποιός αναλαμβάνει τι και που έχει ευθύνη».

Το πρωτάθλημα στην Κύπρο ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου, με συμμετοχή 5 ομάδων στην A’ Κατηγορία και με κύριο ανταγωνιστή της Ανόρθωσης, για τα πρωτεία, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Θα γίνουν 4 γύροι και στη συνέχεια, με μεταφορά αποτελεσμάτων από την κανονική περίοδο, θα παίξουν οι ομάδες στις θέσεις 1-4 και 2-3, στις 4 νίκες με τον πρωταθλητή στους τελικούς να κρίνεται στις 5 νίκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ