aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ μαυρίλα στην Ανόρθωση κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα

Η μαυρίλα στην Ανόρθωση κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Κάποιοι συνεχίζουν να… κάνουν πλάκα στους οπαδούς της Ανόρθωσης. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Δεν είναι μόνο η φτωχή συγκομιδή των επτά βαθμών σε επτά αγωνιστικές, ούτε η βαθμολογική της θέση. Το δράμα της «Κυρίας» είναι ο καθημερινός της εφιάλτης, που έγινε τρόπος ζωής. Όχι μόνο δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η μαυρίλα κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα.

Τελικά, οι Μπενίτο και Πούτσε δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες αυτών που τους επέλεξαν. Πολύ περισσότερο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κόσμου που όντας «κουμπωμένος» δεν είχε ψηλούς στόχους παρά μόνο… προσπάθεια και αξιοπρέπεια. Ούτε αυτό δεν το κατάφεραν οι Ισπανοί (και οι διοικούντες και οι παίκτες).

Να θυμηθούμε λίγο τη διαδικασία επιλογής του Αλμπέρτο Μπενίτο; Ανάμεσα σε σωρεία υποψηφίων, τα… κλειδιά δόθηκαν στον Ισπανό τεχνικό διευθυντή που είχε προϋπηρεσία στην Αλμερία. Μεγαλύτερο, ίσως, ενδιαφέρον, είχε το πάνελ των τελικών ίντερβιου. Ο μεγαλομέτοχος Χρίστος Πουλλαΐδης, ο νυν πρόεδρος του σωματείου Χαράλαμπος Μανώλη, ένας εξωδιοικητικός παράγοντας, ο Γιώργος Κοσιής κι ένας νεαρός ειδικός στο σκάουτινγκ ονόματι Σοφοκλής Γεωργίου… Ήταν τότε που ο Γιώργος Κοσιής πήρε σβάρνα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις εφημερίδες και δήλωνε ότι έγινε η «καλύτερη επιλογή» κι ότι «οι στόχοι είναι γνωστοί, η Ανόρθωση να είναι πρωταγωνίστρια».

Λίγο αργότερα μάθαμε ότι ο Σοφοκλής Γεωργίου είχε καθήκοντα στενού συνεργάτη και συμβούλου προς τον Μπενίτο για τους Κύπριους παίκτες! Ο Σοφοκλής, βέβαια, έφυγε νωρίς (παραιτήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου), αλλά η Ανόρθωση ήταν υποχρεωμένη να πορευθεί με επιλογές που δεν ενθουσίασαν πολλούς.

Με την ανάδειξη νέας διοίκησης, βαρύ φορτίο να τρέξει το «πρότζεκτ» του ποδοσφαιρικού τμήματος ανέλαβε ο εκτελεστικός σύμβουλος Τάσος Ανδρέου. Με την καθοδήγηση, βέβαια, του μεγαλομετόχου Χρίστου Πουλλαΐδη. Να δούμε τι «λέει» σήμερα ο Τάσος Ανδρέου; «Πρώτη φορά στη ζωή μου ντρέπομαι τόσο πολύ για την ομάδα μας. Και είναι μεγαλύτερη ντροπή για μένα ότι είμαι σε ένα πόστο που πρέπει να πάρω αποφάσεις για το καλό της Ανόρθωσης…», έγραψε χθες στο Facebook.

Μπενίτο και Πούτσε ζητούσαν συνεχώς «υπομονή» ενώ η «Κυρία» παρέπαιε αγωνιστικά και «φώναζε» ότι (σχεδόν) τίποτε δεν λειτουργεί σωστά. Είναι πασιφανές ότι ο σχεδιασμός ήταν ελλιπής και επιφανειακός. Όαση στις επιλογές των Ισπανών ο Ρούβεν Ράγιος. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μάλλον θα ήταν βασικός σε όλες τις μεγάλες κυπριακές ομάδες. Αυτόν τον ποδοσφαιριστή άφησε εκτός 11άδας προχθές ο Πούτσε σε έναν σημαντικό αγώνα, όπως ήταν αυτός με την Ομόνοια! Οπόταν δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να τεκμηριωθούν τα σημάδια απώλειας του ελέγχου. Ούτε… αυτόματος πιλότος δεν λειτουργεί με τέτοιον τρόπο.

Φυσιολογικά, σκληρή κριτική ασκείται και προς τον Χρίστο Πουλλαΐδη. Έναν άνθρωπο που κατά γενική ομολογία «μάτωσε» οικονομικά για να μπει ο σύλλογος σε πρωτόγνωρες περιπέτειες. Ωστόσο, είναι τόσες πολλές οι αδυναμίες –σε όλα τα επίπεδα– που ο καπετάνιος δεν μπορεί να εξαιρεθεί στην πίτα των ευθυνών όταν το καράβι «τσακίζεται» στα βράχια, ακόμη και στα ρηχά νερά.

Πολλές από τις αποφάσεις του μεγαλομετόχου της «Κυρίας», είναι επιεικώς ανεξήγητες. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις εξαγγελίες για εκτελεστικό διευθυντή ή για εκτελεστικό πρόεδρο; Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, η επιλογή συνεργατών του σε καίρια πόστα, σπάζει κόκαλα. Όπως και το τελευταίο που κυκλοφορεί στην πιάτσα και αναφέρει ότι ο Χρίστος Πουλλαΐδης είχε αρκετές συναντήσεις (στην παρουσία του Μπενίτο) και ζήτησε βοήθεια από τον Ανδρέα Παντελή, ενώ όλοι ξέρουμε ότι είναι στέλεχος – παράγοντας στον Εθνικό Άχνας!

Αλήθεια, τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει στην Ανόρθωση ο Ανδρέας Παντελή; Κι αν αληθεύει ότι «έπιασε δουλειά» ο μεγαλομέτοχος είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα; Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η σεζόν είναι «χαμένη» για την Ανόρθωση. Το βέβαιο είναι ότι το γυαλί των Μπενίτο και Πούτσε έχει σπάσει κι όλα δείχνουν ότι έχουν ημερομηνία λήξεως.

Υ.Γ.1: Κάθε φορά που η Ανόρθωση ψάχνει προπονητή, το πρώτο όνομα που ακούγεται και γράφεται είναι αυτό του Τιμούρ Κετσπάγια. Φυσιολογικά είναι και σήμερα «υποψήφιος». Προκύπτει, όμως, ένα μικρό θεματάκι. Τον Κετσπάγια τον ρωτήσατε;

Υ.Γ.2: Η κατάσταση στον Απόλλωνα, είναι πολύ διαφορετική από την Ανόρθωση. Το πρόβλημα με τον Πέδρο Εμανουέλ είναι ότι δεν καταφέρνει να διαχειριστεί ένα εξαιρετικό ρόστερ, κατά γενική ομολογία, ικανότατο να φτάσει ακόμη και στον τίτλο του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ