Η… λυπητερή των €10.000+ και ο κανονισμός που «καίει» τον Κετσπάγια

Παραπέμφθηκε και τιμωρήθηκε τρεις διαδοχικές φορές ο προπονητής της Ανόρθωσης. Ο Τιμούρ Κετσπάγια κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο τόσο για όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι με την Ομόνοια καθώς αναφέρθηκε στο άδοξο τέλος της σεζόν 2019-20, όσο και για το «no comment». Tην μοναδική δηλαδή δήλωση που είπε μετά το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν την διακοπή, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό αρκέστηκε στο «όλα καλά», δύο λέξεις που  ήταν αρκετές για να τιμωρηθεί ξανά. Τα πρώτα δύο πρόστιμα ήταν (συνολικά) ύψους 8.000 ευρώ (5.000 το ένα και 3.000 ευρώ το άλλο), ενώ ο Γεωργιανός αναμένει τον… λογαριασμό και για το τελευταίο πρόστιμο.

Με βάση την προκήρυξη του Πρωταθλήματος οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούνται για τον αγώνα στη Συνέντευξη Τύπου, κάτι που δεν έκανε μετά το τέλος των δύο αγώνων της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή

«του TEMUR KETSBAIA προπονητή της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου γιατί μετά το τέλος του αγώνα κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη ενώ ήταν υποχρεωμένος να μιλήσει για τον αγώνα δεν προέβη σε δηλώσεις αναφέροντας μόνο την φράση «όλα καλά» και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε με την ίδια φράση παραβαίνοντας τα άρθρα 5, 6, και 7 του Κεφαλαίου XVII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2020-2021 και των άρθρων 4 (γ) και 15 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ».

Τα άρθρα 5, 6, και 7 του Κεφαλαίου XVII της Προκήρυξης

«Μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα του Πρωταθλήματος και όχι περισσότερο από 15 λεπτά μετά την λήξη του, οι προπονητές οφείλουν να προσέλθουν σε ειδική προς τούτο διαμορφωμένη αίθουσα εντός του σταδίου που έχει διεξαχθεί ο αγώνας για δημοσιογραφική διάσκεψη με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

  1. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί δια του βοηθού του ή άλλου ατόμου εκτός στην περίπτωση αδήριτης ανάγκης. Η ομάδα ξένου προπονητή ή ποδοσφαιριστή που δεν μιλά την Ελληνική οφείλει να διευθετήσει για την μετάφραση στα Ελληνικά των δηλώσεων. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να μιλούν για τον αγώνα στην ∆ημιοσιογραφική ∆ιάσκεψη.
  2. Οι Προπονητές οφείλουν να παραμείνουν στην ∆ημοσιογραφική ∆ιάσκεψη μέχρι το τέλος της.
  3. Παράλειψη προπονητή να προσέλθει στην δημοσιογραφική διάσκεψη προπονητών θα τιμωρείται με πρόστιμο και αποκλεισμό από αγώνα ή αγώνες.
ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ