aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ επιστροφή του… ξενιτεμένου Έλιο Πίντο

Η επιστροφή του… ξενιτεμένου Έλιο Πίντο

Στην Κύπρο έζησε απίστευτες στιγμές. Πρωτοήρθε για λογαριασμό του Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2005, με τη μορφή δανεισμού από τη Σεβίλλη και ευτύχησε με την ομάδα της Λεμεσού να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα.

Στον ΑΠΟΕΛ έκανε σχεδόν τα πάντα. Πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμες ασπίδες, ένα κύπελλο, δύο συμμετοχές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την επική πορεία μέχρι τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στα εφτά χρόνια παρουσίας του στον «Αρχάγγελο».

Από τότε που έφυγε από τη χώρα μας εξελίχθηκε σε έναν κλασικό… γυρολόγο παίρνοντας την κατιούσα, καθώς από το 2013 κατάφερε να αλλάξει φανέλα επτά φορές, αδυνατώντας να στεριώσει σε ομάδα για περισσότερο από ένα χρόνο. Έπαιξε (και δεν έπαιξε) σε Κατάρ, Νορβηγία, Ελλάδα και Ινδία.

Πλέον μετά από 14 χρόνια ξενιτιάς πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη χώρα του για να κλείσει πιθανόν εκεί την καριέρα του. Πιο συγκεκριμένα, ο 34χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λουλέτανο, ομάδα… τύπου αγροτικού της Πορτογαλίας, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του, που γι’ αυτήν θεωρείται μια σπουδαία μετεγγραφή.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2016 βρέθηκε μια ανάσα από την Ανόρθωση, η οποία τον ανακοίνωσε κιόλας, ήρθε στην Κύπρο όμως δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της «Κυρίας», καθώς η ΦΙΦΑ άναψε κόκκινο για ολοκλήρωση της μεταγραφής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ