Η επιχειρηματολογία της Ανόρθωσης στο Εφετείο

Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρία του Εφετείου της ΚΟΠ (αύριο στις 10:30 το πρωί) που θα εξετάσει την έφεση της Ανόρθωσης για την πολύκροτη υπόθεση Ουζόχο, η… θερμοκρασία ανεβαίνει και πάλι στα ύψη.

Ο νομικός εκπρόσωπος της «Κυρίας», Γιώργος Χριστοφίδης, έχει δημοσιοποιήσει τα κύρια σημεία της επιχειρηματολογίας του ενώπιον των μελών του Εφετείου. Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη, η επιχειρηματολογία του θα βασιστεί στο ότι «τα ζητήματα της υπόθεσης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ένστασης του Απόλλωνα», ότι «ο αθλητικός δικαστής κακώς έλαβε υπόψη του άλλα δεδομένα, μεταγενέστερα, που αφορούσαν τη συγκεκριμένη υπόθεση», καθώς επίσης και σε μία σειρά «άλλων ζητημάτων που προκύπτουν από τα στοιχεία και τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για να καταδείξουμε το λανθασμένο της απόφασης του αθλητικού δικαστή».

Διαβάστε επίσης: Κραυγή αγωνίας από τον Oυζόχο: «Βλέπει όλη η Ευρώπη, κανείς δεν θα έρχεται»

Ουσιαστικά, ενώπιον του Εφετείου της ΚΟΠ, η Ανόρθωση θα προσπαθήσει -σύμφωνα πάντα με τις επισημάνσεις του Γιώργου Χριστοφίδη- να αποδείξει ότι υπήρξε εκτροπή της διαδικασίας: «Διότι πέρασε μία εβδομάδα, 11-18 Φεβρουαρίου, κι ενώ είχε ολοκληρωθεί η δικογραφία και τα στοιχεία, ο αθλητικός δικαστής ανέμενε να προωθηθούν ενώπιόν του νέα στοιχεία. Προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης την περασμένη Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, και παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία, άνοιξε ένα κανάλι επικοινωνίας με τον ΚΟΑ ανταλλάσσοντας επιστολές. Με αποτέλεσμα την έκδοση της απόφασης του ΚΟΑ της 18ης Φεβρουαρίου που ουσιαστικά υιοθετήθηκε παντελώς και πλήρως από τον αθλητικό δικαστή».

Διαβάστε επίσης: Δυσαρέσκεια για Ουζόχο, ακόμα πιο κοντά στην αποχώρηση

Η θέση της Ανόρθωσης στο Εφετείο, σύμφωνα πάντα με τον νομικό της εκπρόσωπο, είναι ότι ο αθλητικός δικαστής κακώς δέχθηκε νέα στοιχεία, τα οποία δεν μπορούσαν ποτέ να αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας: «Την ένσταση την έκανε ο Απόλλων, ο οποίος είχε το νομικό βάρος της απόδειξης των ισχυρισμών του, για να πετύχει η ένσταση. Αντ’ αυτού, ο αθλητικός δικαστής εξετράπη από τη διαδικασία και αναζήτησε να εξασφαλίσει στοιχεία, που στην ουσία άλλαξαν παντελώς, εκ βάθρων, την επιχειρηματολογία του ενιστάμενου σωματείου, αλλά και της Ανόρθωσης. Ο αθλητικός δικαστής έφτασε στο σημείο να αποστέλλει ο ίδιος επιστολές προς τον ΚΟΑ για να φτάσουμε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, είπε δημόσια ότι “αν με ρωτήσει ο Αθλητικός Δικαστής θα του εξηγήσω τι σημαίνει ακύρωση της διαδικασίας”».

Όλες οι ενδείξεις, λοιπόν, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η «καυτή πατάτα» της πολύκροτης υπόθεσης Φράνσις Ουζόχο, μεταφέρεται αύριο στα μέλη του Εφετείου της ΚΟΠ, που απαρτίζεται από τους Πέτρο Κληρίδη (πρόεδρος), Βάσο Θεοδώρου (αντιπρόεδρος), Γιώργο Καζαντζή (μέλος), Παύλο Παύλου (μέλος). Προ ημερών υπέβαλε την παραίτησή του ο Ηλίας Στεφάνου (μέλος), καθώς ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του δρα Κυριακού Γιάγκου και για λόγους αρχής καθώς θα προέκυπτε σύγκρουση συμφερόντων υπέβαλε παραίτηση.

Τα τέσσερα σενάρια του Εφετείου
Σύμφωνα με τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς της ΚΟΠ, εντός των δικογραφημένων πλαισίων της έφεσης το Εφετείο επανεξετάζει την υπόθεση, τόσο από νομικής πλευράς όσο και από πλευράς γεγονότων. Με την απόφαση του μπορεί να επικυρώσει, τροποποιήσει ή ακυρώσει την προσβαλλόμενη απόφαση. Εν ολίγοις, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενδέχεται να προκύψουν τέσσερα σενάρια:
1. Επικύρωση απόφασης: Στην προκειμένη περίπτωση το Εφετείο θα επικυρώσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για κατακύρωση υπέρ του Απόλλωνα με σκορ 3-0 τον αγώνα της 19ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση και ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από την ομάδα της Αμμοχώστου.

2. Τροποποίηση: Στην προκειμένη περίπτωση να τροποποιήσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή. Δηλαδή να μειώσει ή να αυξήσει την ποινή.
3. Ακύρωση: Στην προκειμένη περίπτωση να ακυρώσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή δικαιώνοντας την Ανόρθωση. Σε τέτοιο ενδεχόμενο θα επιστρέψουν οι εννέα βαθμοί στην Ανόρθωση.
4. Επανεκδίκαση: Σε περίπτωση όπου διαπιστώνει ουσιαστική κακοδικία το Εφετείο μπορεί να ακυρώσει την προσβαλλόμενη απόφαση και να την παραπέμψει ξανά στον Αθλητικό Δικαστή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ