aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η… είδηση για τον Εμίλιο Ζελάγια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ήταν 31 Αυγούστου του 2016, τελευταία δηλαδή των θερινών μετεγγραφών, όταν ο Εθνικός Άχνας σχεδόν από το πουθενά γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του την απόκτηση του Εμίλιο Ζελάγια. Στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφραζόταν η σιγουριά και όχι -προσέξτε- η αισιοδοξία πως «η συμβολή του 29χρονου επιθετικού στην εκπλήρωση των στόχων της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα είναι καθοριστική».

Για να πω την αλήθεια, εκείνη τη μέρα κάτι εσωτερικά με παρακίνησε ώστε να σκαλίσω λιγάκι την περίπτωση του Αργεντινού. Δεν το κάνω κάθε τρεις και λίγο να αναζητώ το βιογραφικό σημείωμα των παικτών που κατηφορίζουν στη νήσο Κύπρο ώστε να πάρω μια γεύση για το ποιας πάστας είναι τέλος πάντων. Προτιμώ, εν ολίγοις, να τους βλέπω στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτο κρατούμενο: Προερχόταν από φουλ παιχνίδια στην περίφημη Αρχεντίνος Τζούνιορς μέσα στο περασμένο έτος, κάτι που ομολογουμένως με είχε ξαφνιάσει. «Ένας τέτοιος παίκτης να καταλήξει στον Εθνικό;», διερωτήθηκα. Δεύτερο κρατούμενο: Άρχισε την καριέρα του από τη Ροσάριο, παραδοσιακή ομάδα Α’ Κατηγορίας της χώρας του, πέρασε ακολούθως από την Μπάνφιλντ και έναν άλλον σύλλογο της Αργεντινής, την Άρσεναλ Σαραντί, πριν μετακομίσει στη Χιλή, όπου αγωνίσθηκε στην  Ο’ Χίγκινς. Σε καμία από τις προαναφερθείσες ομάδες δεν είχε δεύτερο ρόλο. Στην Αργενινή, για παράδειγμα, το κοντέρ του σε ματς πρωταθλήματος γράφει 12.633 λεπτά και 42 (παρακαλώ) γκολ.

Οπότε, συνειρμικά είπα: «Άλλος ένας παίκτης που εάν δεν κουβαλά τραυματισμό, ήρθε στην Κύπρο για να κάνει την αρπαχτή του, να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσά μας, φεύγοντας ακολούθως ως αποτυχημένος». Και ο Ζελάγια, των 14 τερμάτων στον τρέχον μαραθώνιο, με διέψευσε (ευτυχώς) πανηγυρικά!

Βγάζει και με το παραπάνω τον μισθό του και αποδεικνύεται λίρα εκατό για την ομάδα του. Πρόκειται για πιόνι που έχει την ευχέρεια να κάνει πολλές δουλειές ταυτοχρόνως στην αγωνιστική σκακιέρα, εντυπωσιάζοντας με την ποιότητά του. Κι ας μην έχει το «βαρύ» συμβόλαιο άλλων πολυδιαφημισμένων συναδέλφων του. Μιλάμε για έξυπνο παίκτη, δεν προκάλεσε ποτέ με τη στάση του, ξέρει πού θα κινηθεί, τι θα κάνει την μπάλα, αποτελώντας για τους πλείστους ποδοσφαιρόφιλους έναν… απρόσμενο πρωταγωνιστή των κυπριακών γηπέδων.

Και ασφαλώς, δεν αποτελεί είδηση το γεγονός πως ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον άλλες ομάδες για να τον εντάξουν στο ρόστερ και μία εξ αυτών συμφώνησε προφορικά. Είδηση θα ήταν εάν συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο για τον παίκτη, που βρίσκεται ποδοσφαιρικά σε μια ώριμη ηλικία κι έχει πολλά, πάρα πολλά να προσφέρει σε σύλλογο με πρωταγωνιστικούς στόχους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ