aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ αξιοπιστία του πρέσβη και ο Λαΐφης

Η αξιοπιστία του πρέσβη και ο Λαΐφης

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Η εικόνα στο ΓΣΠ, όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης και ο ΑΠΟΕΛ πανηγύριζε άλλη μια πανάξια νίκη επί του Ολυμπιακού, την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, απένειμε παράσημο αξιοπιστίας στον διασυλλογικό πρέσβη του κυπριακού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Δεν ήταν απλώς μια -ακόμα- μεγάλη διεθνής επιτυχία για τους γαλαζοκίτρινους αλλά και η εδραίωσή τους στον ευρωπαϊκό χάρτη ως μια σταθερή υπολογίσιμη δύναμη. Διότι δεν μιλάμε για ένα, δύο ή τρία αλλά οκτώ συναπτά έτη γεμάτα αποτελέσματα που προσδίδουν κύρος στον σύλλογο της Λευκωσίας, ως εκπροσώπου της Κύπρου στις διοργανώσεις της UEFA.

Σε ατομικό επίπεδο, υπάρχει κι ένα παιδί που επίσης κρατά ψηλά τη σημαία του τόπου μας αγωνιζόμενο σε ευρωπαϊκά γήπεδα. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, ο οποίος στα 23 του χρόνια και στην πρώτη του μετεγγραφή εκτός συνόρων ως επαγγελματίας, καθιερώθηκε αμέσως. Ούτε πίστωση χρόνου χρειάστηκε, ούτε τον έριξε η απόφαση του Ολυμπιακού να τον στείλει με διετές δανεισμό στο Βέλγιο, μόλις αγόρασε τα δικαιώματά του από την Ανόρθωση.

Βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο άμυνας της Σταντάρ Λιέγης, κέρδισε τον θαυμασμό των φιλάθλων και βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των σκάουτερ μεγαλύτερων συλλόγων άλλων και χωρών. Ο Κύπριος διεθνής μετρά 17 συμμετοχές σε ισάριθμες αγωνιστικές στο βελγικό πρωτάθλημα (συμπεριλαμβανομένου του αγώνα με τη Σιαρλερουά που διακόπηκε), καθώς και 6 στις 6 παρουσίες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Διότι πέρα από τα χαρίσματά του, απέδειξε και την ικανότητά του να προσαρμοστεί αμέσως σε ένα ψηλότερο επίπεδο από το κυπριακό. Από εδώ και πέρα, όσο θα δείχνει αφοσίωση και θα βελτιώνεται, τόσο θα αυξάνει τις πιθανότητές του για μια ζηλευτή διεθνή καριέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ