aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Η απόφαση του ΚΟΑ δεν αλλάζει τα δεδομένα του Αθλητικού Δικαστή»

«Η απόφαση του ΚΟΑ δεν αλλάζει τα δεδομένα του Αθλητικού Δικαστή»

Την άποψη πως η ακύρωση του δελτίου υγείας του Φράνσις Ουζόχο από τον ΚΟΑ δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα σε σχέση με την εκδίκαση από τον Αθλητικό Δικαστή της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους της αναμέτρησης με την Ανόρθωση, εξέφρασε μιλώντας στον ACTIVE (107.4 & 102.5) και τον Πανίκο Θεοδοσίου ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης.

Απόσπασμα των δηλώσεων

Νομικά τι σημαίνει σε σχέση με την ένσταση του Απόλλωνα η απόφαση του ΚΟΑ για ακύρωση του δελτίου υγείας του Ουζόχο: «Κατά τη δική μου γνώμη εκείνο το οποίο είναι σημαντικό, ανεξαρτήτως αν έχει ακυρωθεί σήμερα το δελτίο υγείας, είναι ότι ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με έγκυρο δελτίο τη δεδομένη στιγμή. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι δεν προκύπτουν στοιχεία κατά συνέπεια, κατά τη δική μου γνώμη, δεν θεωρώ ότι αλλάζει οτιδήποτε από το σκηνικό σε σχέση με την τύχη της ένστασης του Απόλλωνα. Θεωρώ πως η ένσταση θα αποτύχει. Έχω την εντύπωση πως δεν αλλάζει αν είναι εφ εξής άκυρο το δελτίο.

Διαβάστε επίσης: Στο «μικροσκόπιο» άλλοι δύο παίκτες της Ανόρθωσης, καμία παραδοχή Γιάγκου

Αν είναι από την πρώτη μέρα άκυρο θα πρέπει να τεθεί ενώπιον δικαστηρίου το στοιχείο του δόλου. Ποιο να είναι το στοιχείο δόλου από τον Απόλλωνα; Καταγγέλλει πλαστογραφία ο Απόλλωνας, κάτι που διερευνά η Αστυνομία και δεν έχει αποδειχθεί κάτι. Εφόσον δεν υπάρχει κάτι δεδομένο από την Αστυνομία, δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί να βασιστεί ο αθλητικός δικαστής. Δεν υπάρχει τίποτα στο πλαίσιο της δικογραφίας που να ενισχύει αυτή την άποψη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται η απόδειξη νομιμότητας του δελτίου. Η μπάλα πάει στον Απόλλωνα, ο οποίος πρέπει να παρουσιάσει μαρτυρία για δόλο. Είναι μπερδεμένη απόφαση. Δεν αναμένεται να γίνει ακροαματική διαδικασία. Δεν έχουν κληθεί οι δύο πλευρές για την Δευτέρα, όμως θεωρώ ότι είναι πιθανόν να προκύψει απόφαση από τον Αθλητικό Δικαστή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ