aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ απόφαση για το νέο προπονητή της Ανόρθωσης

Η απόφαση για το νέο προπονητή της Ανόρθωσης

 ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την ώρα που στα γραφεία της Ανόρθωσης οι προτάσεις ατζέντηδων για ελεύθερους προπονητές από αρκετά μέρη της Ευρώπης πέφτουν «βροχή», στην ομάδα της Αμμοχώστου έριξαν και πάλι δίκτυα προς τον Τιμούρ Κετσπάγια. Το βράδυ της Κυριακής ο Γεωργιανός προπονητής έκλεισε την «πόρτα» στη διοίκηση της «Κυρίας», λόγω της παρουσίας του Ανδρέα Παντελή, εντούτοις έγινε εκ νέου προσπάθεια επικοινωνίας με τον 50χρονο τεχνικό. Τα δεδομένα, μέχρι στιγμής, δεν έχουν διαφοροποιηθεί παρά την επιθυμία αρκετών μελών του συμβουλίου να ντύσουν ξανά στα κυανόλευκα τον Κετσπάγια.

Ο χρόνος «τρέχει» και στην Ανόρθωση είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν προς άλλες κατευθύνσεις. Από την Κυριακή έως αργά χθες βράδυ, το φαξ στα γραφεία της εταιρείας πήρε «φωτιά». Προτάθηκαν πέραν των 100 προπονητών, μεταξύ αυτών (σχεδόν) όλοι οι ελεύθεροι Ελλαδίτες, 7-8 Γερμανοί, 15-20 Πορτογάλοι και άλλοι τόσοι Ισπανοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», δεν έχει καταρτιστεί λίστα υποψηφίων ούτε προσεγγίστηκε κάποιος εξ αυτών. Εντός του σαββατοκύριακου θα ενταθούν οι διεργασίες και το αργότερο αρχές της επόμενης βδομάδας θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για τον διάδοχο του Ρόνι Λέβι.

Ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν και έχουν αρχικά αξιολογηθεί θετικά είναι αυτό του Κροάτη, Ιγκόρ Μπίσκαν, γνωστού από τη θητεία του ως ποδοσφαιριστής σε Λίβερπουλ και  Παναθηναϊκό. Ο 40χρονος προπονητής αναδείχθηκε πέρυσι νταμπλούχος Σλοβενίας στον πάγκο της Ολύμπια Λουμπλιάνας, εντούτοις αποχώρησε λόγω διαφορών με τη διοίκηση της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει με Παναγιώτου, η «βροχή» φαξ και ο Πάμπος

Έχει απορριφθεί η περίπτωση του Ελλαδίτη, Γιάννη Αναστασίου, ενώ οι Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς και Νίκος Παναγιώτου ναι μεν χαίρουν της εκτίμησης του Ανδρέα Παντελή όμως δεν πληρούν τις προδιαγραφές που έθεσε η διοίκηση της Ανόρθωσης. Ποιες είναι αυτές; Ο νέος τεχνικός να έχει προϋπηρεσία μερικών χρόνων σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους και βιογραφικό με τουλάχιστον μία κατάκτηση πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: H Aνόρθωση, ο Μπαλταζάρ και οι δύο προτάσεις

Στο «παζάρι» είναι ελάχιστες οι επιλογές προπονητών, οι οποίοι να έχουν προϋπηρεσία στην Κύπρο, να συνοδεύονται με τα πιο πάνω κριτήρια και να έχουν απολαβές κοντά στα… μπορώ της «Κυρίας». Επομένως, το σενάριο να καταλήξει η Ανόρθωση σε «άκαπνο» τεχνικό, όπως σημειώσαμε στην χθεσινή έκδοση, είναι το επικρατέστερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ