aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ Ανόρθωση έσπασε την γκίνια και ο Απόλλωνας τα δοκάρια (vids)

Η Ανόρθωση έσπασε την γκίνια και ο Απόλλωνας τα δοκάρια (vids)

Τη χαρά της νίκης μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος γεύτηκε η Ανόρθωση, η οποία υποχρέωσε τον Απόλλωνα στην πρώτη φετινή ήττα του. Η ομάδα της Αμμοχώστου με δύο τέρματα του Μίχαλ Ντουρίς πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί των γαλάζιων της Λεμεσού με 2-1. Η ομάδα της Αμμοχώστου πανηγύρισε διπλό επί του Απόλλωνα μετά τον Απρίλη του 2015, ενώ ήταν και η πρώτη με τον Γιούργκεν Στρέπελ στον πάγκο της.

Η Ανόρθωση που έχασε με τραυματισμό νωρίς τον Λαβόρδε έφτασε τους εννέα βαθμούς σε οκτώ αγώνες, ενώ ο Απόλλωνας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έχει απώλειες βαθμών και έμεινε στους 16 βαθμούς σε εφτά αγώνες.

Διπλό «κτύπημα» Ντουρίς

Mε γκολ από τα… αποδυτήρια η Ανόρθωση προηγήθηκε του Απόλλωνα. Στο 54 δευτερόλεπτο μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπεσάτ από αριστερά ο Ράγιος έκανε το σουτ ο Βάλε δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλα που αναπήδησε μπροστά του και απέκρουσε ασταθώς δίνοντας την ευκαιρία στον Ντουρίς να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έκανε τρεις εσωτερικές αλλαγές από το 15’ της αναμέτρησης. Ο Ζοάο Πέδρο οπισθοχώρησε στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ με τον Μάριο Στυλιανού να πηγαίνει σε ρόλο κεντρικού αμυντικού και τον Χάμπου Κυριάκου να προωθείται στη μεσαία γραμμή.

Οι αλλαγές αυτές έδωσαν επιθετική πνοή στον Απόλλωνα που ήλεγξε τον ρυθμό, πίεσε την Ανόρθωση και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 22’ με τον Περέιρα να σημαδεύει το δοκάρι. Στο 28΄ η «Κυρία»… έχασε τον Λαβόρδε που αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και πέντε λεπτά αργότερα ο Ντουρίς κόντρα στη ροή του αγώνα «κτύπησε» για δεύτερη φορά, βάζοντας την Ανόρθωση μπροστά στο σκορ με 2-0.

Μείωσε με Μάγκλιτσα, «έσπασε» τα δοκάρια»

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας μείωσε στο σκορ σε 2-1 με τον Άντον Μάγκλιτσα με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα ύστερα από μία περιπετειώδες φάση στην οποία προηγήθηκε δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Οι γαλάζιοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά για την ισοφάριση και σημάδεψαν άλλες δύο φορές τα δοκάρια του Δημητρίου. Στο 50’ με μακρινό σουτ του Μάρκοβιτς και στο 65’ με τον Παπουλή. Στο 76’ο Ράγιος από ευνοϊκή θέση πλάσαρε αδύναμα τον Βάλε, ο οποίος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μάζεψε την μπάλα.

Απαγορευμένο αριθμό καρτών συμπλήρωσαν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Ανόρθωσης, Σίλντενφελντ και Ντουγκλάο, οι οποίοι χάνουν τον αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα για την 9η αγωνιστική.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Στυλιανού (39′ Mάγκλιτσα), Ρομπέρζ, Βασιλείου, Χάμπος, Μάρκοβιτς, Σαρδινέρο (66′ Σκέμπρι), Παπουλής, Περέιρα, Σελάγια.

Ανόρθωση (Γιούρχεν Στρέπελ): Δημητρίου, Μπεσάτ, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Στρούνα, Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ, Ράγιος, Λαβόρδε (27′ Εγγλέζου), Κατσαράβα (80′ Σίσε), Ντούρις (49′ Kοφί).

Σκόρερ: 47′ Mάγκλιτσα /1′, 33′ Ντούρις

Κίτρινες: Ρομπέρζ / Στρούνα, Ντουγκλάο (3η κίτρινη), Σίλντενφελντ (3η κίτρινη), Μπεσάτ

Αποβολές:

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

Β’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου

4ος: Γιώργος Νικολάου

Παρατηρητής: Ανδρέας Ξάνθου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ