aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ Ανόρθωση έχει να κερδίσει εκτός την Ομόνοια από τον Ιανουάριο του '13

Η Ανόρθωση έχει να κερδίσει εκτός την Ομόνοια από τον Ιανουάριο του ’13

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μια μίνι κακή παράδοση θα επιδιώξει να σπάσει η Ανόρθωση στην αναμέτρηση με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Η ομάδα της Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες όταν κλήθηκε να αναμετρηθεί με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Στις τελευταίες οκτώ συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες που έγιναν στη Λευκωσία, η «Κυρία» μέτρησε επτά ήττες και μια ισοπαλία.

Η τελευταία φορά που η ομάδα της Αμμοχώστου κατάφερε να φύγει νικήτρια από το ΓΣΠ ήταν στις 26 Ιανουαρίου του 2013. Τότε, με την καθοδήγηση του Ρόνι Λέβι, η Ανόρθωση κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της Ομόνοιας με δυο γκολ του Μπαράκ Ιτζχάκι (φωτό) και ένα του Γιαν Ρέζεκ. Από τότε η «Κυρία» μετρά συνεχόμενες αποτυχίες, στις οποίες θέλει σίγουρα να βάλει ένα τέλος και να κάνει μια νέα, νικηφόρα αρχή.

Η Ανόρθωση, πάει πολύς καιρός να πανηγυρίσει νίκη σε εκτός έδρας ντέρμπι, γενικότερα στο πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που το πέτυχε ήταν στο περσινό πρωτάθλημα, με το «διπλό» της μέσα στη Λεμεσό, κόντρα στην ΑΕΛ στις 12 Δεκεμβρίου του 2015 όταν είχε νικήσει 1-0 με γκολ του Ζοάο Βίκτορ.

Όλα αυτά δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του Αντόνιο Πούτσε για να παλέψουν και να ξεπεράσουν το δύσκολο εμπόδιο που έχουν μπροστά τους. Σίγουρα οι αριθμοί και η προϊστορία πολλές φορές δεν παίζουν κανένα ρόλο, όμως είναι κάποια στοιχεία που έχουν τη δική τους σημασία. Ο Πούτσε λοιπόν και οι παίκτες του θέλουν να σπάσουν αυτή την κακή παράδοση των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων χρόνων.

Οι κυανόλευκοι στοχεύουν να φύγουν το Σάββατο με το «διπλό» από το ΓΣΠ. Ενδεχόμενη νίκη επί της Ομόνοιας θα βοηθήσει την «Κυρία» ποικιλοτρόπως. Και στο αγωνιστικό κομμάτι και στο ψυχολογικό. Δυο τομείς στους οποίους χρειάζεται οπωσδήποτε κάτι να αλλάξει από πλευράς, Ανόρθωση για να μπορέσει να πάρει τα πάνω της άμεσα και να δει την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ