aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ ανάλυση του Σκαπούλλη για την κόκκινη στον Γκεριέ και το πέναλτι στην Ανόρθωση

Η ανάλυση του Σκαπούλλη για την κόκκινη στον Γκεριέ και το πέναλτι στην Ανόρθωση

Ο πρώην διαιτητής και παρατηρητής διαιτησίας Χρίστος Σκαπούλλης ανέλυσε τις δύο επίμαχες φάσεις στο ντέρμπι Ανόρθωσης – Απόλλωνα στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» στο ΡΙΚ2. Για τη φάση της αποβολής του Γκεριέ δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, ενώ για τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ της «Κυρίας» για χέρι του Ρομπέρζ σημείωσε ότι πάρθηκε η σωστή απόφαση.

22’ αποβολή Γκεριέ: Ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά στη φάση, όπως και ο τέταρτος. Ο παίκτης του Απόλλωνα πηδά για να παίξει με το κεφάλι την μπάλα ανοίγοντας το χέρι του προς το κεφάλι του παίκτη της Ανόρθωσης. Το πλάνο δεν μας δείχνει αν χρησιμοποιεί τον αγκώνα. Ανοίγει το χέρι, αλλά δεν μας δείχνει αν κτυπά με τον αγκώνα. Οι οδηγίες προς τους διαιτητές είναι να μην βιάζονται. Ο διαιτητής βιάστηκε να δείξει κίτρινη. Έπρεπε να περιμένει, να πάει να δει τις συνέπειες του χεριού. Όταν δει τα αίματα τότε και ο ίδιος να ζητούσε να επανεξεταστεί η φάση εάν χρησιμοποιήθηκε ο αγκώνας ως όπλο. Το πλάνο μας δείχνει το χέρι που υψώνεται και ως εκεί. Ο διαιτητής μίλησε με τον VARίστα, άλλαξε την απόφασή του και έδειξε κόκκινη. Εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο, ήταν θέμα διαιτητή και VAR. Το πλάνο δεν με κάνει σίγουρο για να πω οποιαδήποτε άλλη άποψη. Δεν μπορώ να πω αν ήταν σωστός ή όχι.

Πέναλτι για την Ανόρθωση στο 79’: Ενώ ο παίκτης είναι εκτός περιοχής, το χέρι του ήταν μέσα στην περιοχή και το χέρι του είναι σε μη φυσιολογική θέση. Εξετάσαμε τη φάση και η μπάλα άλλαξε πορεία. Υπάρχει βάσιμη υποψία ότι η μπάλα κτυπά στο χέρι. Κατά την γνώμη μου εδώ λήφθηκε σωστή απόφαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ