aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΓκόγκιτς: «Οι ΑΠΟΕΛίστες δεν γνώριζαν και με έβριζαν, έφυγα λόγω Τόζα»

Γκόγκιτς: «Οι ΑΠΟΕΛίστες δεν γνώριζαν και με έβριζαν, έφυγα λόγω Τόζα»

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που ήρθαν ποτέ στην Κύπρο, είναι ο Σίνισα Γκόγκιτς. Έγραψε ιστορία φορώντας τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης στη χώρα μας, αλλά και του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Ελλάδα, ενώ βοήθησε σημαντικά την Εθνική Κύπρου την πενταετία 1994-99 και είχε τεράστια συμβολή στην ιστορικές νίκες επί της Ισπανίας (3-2) και Ισραήλ (2-0). Ο Σερβοκύπριος πρώην σέντερ φορ ήταν καλεσμένος στον Active (107,4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε Ένα Γκολ» και μαζί με τους  Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων.

«Όταν πρωτοήλθα στην Κύπρο, είχα έρθει για συζητήσεις μαζί με τον Κοκότοβιτς, ο οποίος ήταν προπονητής στους μικρούς της Ραντ και ήξερε ελληνικά και αγγλικά. Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο δεν θα ξεχάσω τη ζέστη, ούτε θα ξεχάσω και τους δρόμους. Εκείνο τον καιρό έφτιαχναν τον αυτοκινητόδρομο από Λάρνακα προς Λευκωσία, μας παρέλαβε ένα ταξί μεγάλο με έναν οδηγό που έτρεχε πάρα πολύ. Οδηγούσατε και από δεξιά, ήταν όλα ανάποδα (γέλια). Δεν γνώριζα που είναι η Κύπρος και όταν μου είπαν για το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ άρχισα να μαθαίνω. Ήμουν χαρούμενος που υπέγραψα στον ΑΠΟΕΛ και με τα χρόνια που πέρασα στην ομάδα γιατί έκανα πραγματικότητα το όνειρο που είχα και που έχει κάθε παίκτης, που ήταν να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από τέσσερα χρόνια έπαιξα στην Ανόρθωση, την άλλη μεγάλη ομάδα της Κύπρου και από εκεί στην μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα που είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Η Κύπρος που έδωσε αυτή την ευκαιρία, με πολύ σκληρή δουλειά. Τέσσερα χρόνια έπαιξα στον ΑΠΟΕΛ και τέσσερα στην Ανόρθωση. Πήρα πρωταθλήματα και με τις δύο ομάδες και βγήκα πρώτος σκόρερ και με τις δύο ομάδες», είπε στις πρώτες του τοποθετήσεις.

gogic

Και συνεχίζοντας, μίλησε για την παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ και για τον λόγο που αποχώρησε από τους «γαλαζοκίτρινους»: «Όταν έφτασα στην Κύπρο είχα συνάντηση με τους Ανδρέα Παπαέλληνα και Αντώνη Μιχαηλίδη. Όταν μιλήσαμε για τα χρήματα του συμβολαίου μου, μου είπαν ότι ζητούσα μεγάλο ποσό. Τότε θύμωσα και τους ρώτησα “γιατί με φέρατε, εάν δεν θέλετε να δώσετε;”. Τελικά τα βρήκαμε με τη διοίκηση, η οποία φάνηκε εντάξει. Αλήθεια σας λέω, όταν έγινε εκείνη η συνάντηση δε πίστευα ότι θα μείνω στην Κύπρο. Ωστόσο στο τέλος όλα καλά. Στον πρώτο χρόνο βγήκα πρώτος σκόρερ και πήραμε και πρωτάθλημα. Κατακτήσαμε ακόμη ένα πρωτάθλημα τη σεζόν 1991-92 και ένα κύπελλο την αμέσως επόμενη. Το 1993 ο τότε προπονητής του ΑΠΟΕΛ Γιάτσεχ Γκμοχ δεν ήθελε τον Τόζα Σάμπουριτς, μαζί μου δεν είχε πρόβλημα. Εγώ όμως είχα πάρει την απόφασή μου και είχα πει ότι αν φύγει ο Τόζα θα φύγω και εγώ. Είχαμε γίνει πολύ καλοί φίλοι και σαν άνθρωπος ήταν εξαιρετικός και στο γήπεδο ήταν ηγέτης. Μετά γύρισαν όλα εναντίον μου, και ο Γκμοχ ήταν απέναντί μου, αλλά και ο κόσμος που δεν γνώριζε τις καταστάσεις και με έβριζε. Ο Γκμοχ ήταν πολύ καλός άνθρωπος και προπονητής, αλλά τα είχε μαζί μου μετά την απόφασή μου και με έβαζε και σε άλλες θέσεις που δεν ήταν η φυσική μου. Και κάποιοι στη διοίκηση μάς ήθελαν και κάποιοι όχι. Ούτε στη διοίκηση δεν ήταν σίγουροι εάν ήθελαν να μας αφήσουν να φύγουμε. Εμείς το είχαμε πάρει απόφαση».

Διαβάστε επίσης: Η εκτίμηση του Αλεξάνδρου για επιστροφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Κύπρο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ