Γκαντεμιά στην Ανόρθωση, αγώνας δρόμου για δύο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το ένα κτύπημα μετά το άλλο δέχεται η Ανόρθωση πριν ακόμα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παραμονές του αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ στο Τσίρειο, ο Ρενάτο Μαργκάσα τραυματίστηκε στο γόνατο και τέθηκε εκτός πλάνου του Τιμούρ Κετσπάγια για το ντέρμπι της Κυριακής.

Ο πολιτογραφημένος Κύπριος κτύπησε στο γόνατο κατά τη διάρκεια του προπονητικού διπλού και εξαρχής διαφάνηκε ότι η ζημιά είναι τέτοια που τον συμπεριλαμβάνει στο απουσιολόγιο της τεχνικής ηγεσίας για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Η απώλεια του πολύπειρου μέσου κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς ήταν από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούσε ανελλιπώς στον χώρο της μεσαίας γραμμής στα φιλικά προετοιμασίας ο Τιμούρ Κετσπάγια και προοριζόταν για βασικός κόντρα στην ΑΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ποσοστό επιτυχίας 60% στις πρεμιέρες της 10ετίας

Ο τραυματισμός του Ρενάτο Μαργκάσα έρχεται να προστεθεί σε αυτούς των Γκιόργκι Λόρια και Γεβχέν Σελίν, ενώ μικροενοχλήσεις ένιωσαν τις προηγούμενες μέρες οι Ρούβεν Ράγιος και Μάριος Στυλιανού. Οι δύο τελευταίοι ανέβασαν ρυθμό στις τελευταίες προπονήσεις και τέθηκαν στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τόσο τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα όσο και τον Ουκρανό αμυντικό. Και οι δύο νιώθουν καλύτερα, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας ότι θα βρίσκονται στην αποστολή για τον αγώνα της πρεμιέρας.

Με τον Νίκα Κατσαράβα συμπεριλαμβανομένο κατατέθηκε στην ΚΟΠ ο κατάλογος της Ανόρθωσης με τους 15 ξένους και κοινοτικούς που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ενδιαφέρον ξένων ομάδων παραμένει φιλολογικό και από τη στιγμή που δεν μετουσιώθηκε σε επίσημη πρόταση, ο ποδοσφαιριστής υπολογίζεται κανονικά από τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Απέφυγε τα χειρότερα ο Μαργκάσα, ο χρόνος απουσίας

Η τελική μορφή της λίστας των 15 ξένων θα κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή, τελευταία του Αυγούστου, και μέχρι τότε θα ξεκαθαρίσει οριστικά εάν θα προκύψει οποιαδήποτε διαφοροποίηση των δεδομένων στην περίπτωση του Γεωργιανού επιθετικού. Το τελευταίο εξαήμερο του Αυγούστου, μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΛ, θα είναι καθοριστικό και για την πρόθεση της Ανόρθωσης να ενισχυθεί με επιτελικό μέσο. Η «Κυρία» είναι σε ετοιμότητα εάν ανοίξει θέση ξένου, με ενδεχόμενη μετεγγραφή του Κατσαράβα, να κινηθεί για απόκτηση «δεκαριού», ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να γίνει επιλογή ποδοσφαιριστή για τον κατάλογο Β.

ΜΕΣΩΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ