aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκαλίτσιος: «Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα»

Γκαλίτσιος: «Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα»

Τις πρωτόγνωρες συνθήκες ζωής στην εποχή του κορωνοϊού, το ποδοσφαιρικό μέλλον και τις δυσκολίες που θα προκύψουν εφόσον είναι δυνατό να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση περιέγραψε ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Μιλώντας στον Super Sport FM (104,0) o Eλλαδίτης αμυντικός της Ανόρθωσης επεσήμανε ότι «χώρα μου είναι όπου βρίσκεται η οικογένειά μου» και πως δεν σκέφτεται να επαναπατριστεί.

«Προσπαθούμε να συνηθίσουμε στα καινούργια δεδομένα. Να μείνουμε σπίτι και να υπακούμε στις εντολές που μας δίνει το κράτος. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση για το πώς θα συνεχίσουμε. Αξιολογούν οι αρμόδιοι τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους και από εκεί και πέρα, κάνουμε τα προγράμματα που μας έχουν δώσει από την ομάδα. Είμαστε σε επικοινωνία. Μας προσφέρουν στήριξη από την Ανόρθωση για εμάς και τις οικογένειές μας. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι, ότι αυτό θα τελειώσει και περιμένουμε πως και πώς να μπούμε στους κανονικούς ρυθμούς μας», ήταν η τοποθέτησή του για την πανδημία του κορωνοϊού.

Για τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, είπε: «Αυτός είναι ο στόχος μας. Εξ’ αρχής στόχος μας ήταν να διεκδικήσουμε και τα δύο τρόπαια. Κάναμε μία σταθερή πορεία, στην οποία υπήρξαν και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε στην 1η θέση μαζί με την Ομόνοια. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα».

Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που θ’ αντιμετωπίσουν οι ποδοσφαιριστές αν κληθούν ν’ αγωνιστούν μετά από αγωνιστική απραξία, απάντησε: «Δεν θα είναι εύκολο, δεν θα είναι τίποτα όπως πριν. Υπό άλλες συνθήκες, μπορούσες να τρέξεις έξω, σε κάποιο γήπεδο, όμως όταν σε αναγκάζουν να μείνεις στο σπίτι, είναι διαφορετικά. Πρέπει να μπορέσουμε να γυρίσουμε όσο το δυνατόν ποιο έτοιμοι και καλύτερα στην υγεία μας, για να μπορέσουμε σε ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την ψυχολογία μας σε καλά επίπεδα».

Για το πώς βιώνει ο ίδιος την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε: «Είμαστε εδώ οικογενειακά. Είναι περίπου η ίδια κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα. Βέβαια, είναι πιο ήπια τα πράγματα εδώ. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές και ελπίζουμε να περιοριστεί αυτό. Πρέπει να εκτιμήσουμε κάποια πράγματα περισσότερο. Τους δικούς μας ανθρώπους. Ξέρουμε όμως πάντα πως μετά από κάθε καταιγίδα, έρχεται η ξαστεριά».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Οι στόχοι οι δικοί μου, συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας. Με το καλό ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα, να συνεχιστεί η ζωή και βλέπουμε. Εγώ θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθώ την ομάδα. Είμαι ευτυχισμένος εδώ με ότι έχω βρει. Οπότε, μέχρι στιγμής, όλα είναι πολύ θετικά».

Αν σκέφτεται να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ελλάδα: «Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί, πόσο μάλλον τώρα. Για μένα, η χώρα μου είναι όπου είναι η οικογένειά μου. Ήμουν οκτώ χρόνια στο Βέλγιο και τώρα περνώ όμορφα στην Κύπρο. Αυτό δεν το σκέφτομαι τώρα, όχι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ