aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΓκαλίτσιος: «Θα έπρεπε να λέω αηδία…» (αποκαλυπτική συνέντευξη)

Γκαλίτσιος: «Θα έπρεπε να λέω αηδία…» (αποκαλυπτική συνέντευξη)

Ο αμυντικός της Ανόρθωσης, Γιώργος Γκαλίτσιος, βρέθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 καλεσμένος της εκπομπής «Το 10 το κακό» με τον Ευάγγελο Μίχο και μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα, την πικρία που νιώθει για το γεγονός πως δεν πήρε κλήση για την Εθνική, τον Παναθηναϊκό αλλά και την παρουσία του στην «Κυρία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το εάν ο στόχος της Ανόρθωσης είναι το πρωτάθλημα: «Είναι νωρίς ακόμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι αυτός ο στόχος».

Για το εάν έχει πάρει πρωτάθλημα με άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού: «Όχι έχω πάρει πρωτάθλημα μόνο με τον Ολυμπιακό και Κύπελλο με τη Λόκερεν στο Βέλγιο δύο φορές και με την ΑΕΛ στην Ελλάδα».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ καλό πρωτάθλημα και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ. Οι ομάδες θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω και αυτό φαίνεται και από τις πορείες των ομάδων στην Ευρώπη. Η Ανόρθωση αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το καλοκαίρι άλλαξε η διοίκηση και ήρθε ο Τιμούρ Κετσπάγια στην ομάδα και έχει αλλάξει η νοοτροπία».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Κετσπάγια για το πέρασμα του από την Ελλάδα ως προπονητής: «Δεν έχω μιλήσει προσωπικά για αυτό το θέμα, αλλά για έναν άνθρωπο φιλόδοξο και ικανό σαν τον Κετσπάγια το να πηγαίνεις σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και να φεύγεις μετά από λίγο, σου αφήνει μία πικρία. Τον είχα ζήσει και στον Ολυμπιακό. Είναι καλός προπονητής και φιλόδοξος άνθρωπος που κουβαλάει μία… τρέλα που στη μεταδίδει».

Για το εάν το ελληνικό και το κυπριακό πρωτάθλημα έχουν κοινά στοιχεία: «Το ελληνικό πρωτάθλημα δυστυχώς έχω να το ζήσω αρκετά χρόνια αν και το παρακολουθώ. Υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία στα δύο πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί πολύ το πρωτάθλημα στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες».

Για τα πλέι οφ: «Είμαι υπέρ του συστήματος των πλέι οφ. Στο Βέλγιο οι ομάδες έμπαιναν σε αυτά με τους μισούς βαθμούς από αυτούς που είχαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έτσι η διαφορά του πρώτο με τον δεύτερο ήταν μικρότερη, όμως για εμένα αυτό ήταν άδικο για την ομάδα που πρωταγωνιστεί σε όλη τη χρονιά».

Για το ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα σε Κύπρο, Βέλγιο και Ελλάδα: «Στην Κύπρο θα το πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα (Ανόρθωση). Στο Βέλγιο είναι καλύτερη ομάδα η Μπριζ, αλλά με τα πλέι οφ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Στην Ελλάδα είσαι σίγουρος ότι θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα;  Γίνονται τόσα πράγματα που δεν ξέρω αν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Για το Grexit στο ποδόσφαιρο: «Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε ένα δυνατό “τράνταγμα” σαν χώρα και σαν πρωτάθλημα ώστε μετά να κάνουμε γρήγορα βήματα προόδου».

Για το ποιες ομάδες πιστεύει ότι παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Ο ΟΦΗ και η Λάρισα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παίζουν κατά διαστήματα επίσης όμορφο ποδόσφαιρο».

Για το πόσο κοντά είχε βρεθεί στον Παναθηναϊκό όταν ήταν στην ΑΕΛ: «Ήμουν έτοιμος να πάω στον Παναθηναϊκό. Μου είχαν αφήσει ανοικτή επιταγή για να βάλω το ποσό που θέλω. Μετέπειτα υπήρχε ένα… ρεύμα που με έστελνε προς τον Ολυμπιακό αλλά ήταν καθαρά δική μου επιλογή να πάω εκεί.  Δεν το μετάνιωσα. Είχα έρθει σε επαφή με τον Μητσιμπόνα και τον Καραπιάλη που ήταν συμπαίκτες με τον μπαμπά μου και είχα αναπτύξει έτσι μία σχέση με τον Ολυμπιακό».

Για το εάν ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που έχει παίξει: «Ναι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που έχω παίξει. Όπως και η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι ένα δύσκολο κλαμπ γιατί χρειάζεσαι πολύ στήριξη και να είσαι πιο ανοικτός και “μέσα στα κόλπα” όταν πας σε μικρή ηλικία σαν εμένα. Εγώ ήμουν πολύ ισχυρογνώμων».

Για τον Βαλβέρδε και για κάτι δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν: «Ήταν η πρώτη χρονιά που έφυγε ο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό και είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είχα δηλώσει ότι όποιος προπονητής και να ήταν στη θέση του θα είχαμε πάρει τα τρόπαια λόγω του υλικού που υπήρχε στην ομάδα και αυτό διαστρεβλώθηκε από τον Τύπο. Ο Βαλβέρδε σαν προπονητής με βοήθησε να εξελιχθώ παρόλο που δεν με χρησιμοποιούσε πολύ. Δεν είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο να μην παίζει ένας ποδοσφαιριστής».

Για το ποιες ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα Κύπρου από την Ανόρθωση: «ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και ίσως Απόλλων Λεμεσού».

Για τον Μανθάτη: «Ο Μανθάτης παίρνει παιχνίδια στα πόδια του. Είναι σημαντικό για έναν νέο ποδοσφαιριστή να παίζει σε αυτήν την ηλικία. Έχουμε ανάγκη και στην Ελλάδα και την Κύπρο από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές».

Για τον λόγο που έφυγε από το Βέλγιο: «Αποφάσισα ότι κρύωνα μετά από 8 χρόνια. Όταν ξύπναγα στο Βέλγιο και άνοιγα τα παράθυρα κρύωνα. Έτσι αποφάσισα ότι ήθελα ήλιο, ο οποίος είναι χαρά και ευτυχία».

Για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι: «Κάθε χρόνο από τότε που ήμουν στο Βέλγιο ακουγόταν το όνομα μου για τον Παναθηναϊκό. Είχαμε κάνει κάποιες επαφές αλλά με την Ανόρθωση όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Για τον Ιωάννη Κωστή που έχει κλείσει ο Ολυμπιακός: «Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Τον έχω δει μόνο στο μεταξύ μας παιχνίδι στο οποίο ήταν πολύ καλός. Έχω ακούσει βέβαια αρκετά θετικά σχόλια για αυτόν. Αν του είχα μιλήσει πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό, θα του είχα προτείνει να το σκεφτεί παραπάνω, γιατί ο Ολυμπιακός είναι περίεργος σύλλογος για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Πριν χρόνια είχε αγοράσει από την Ανόρθωση τον Λαΐφη και δεν τον έβαλε ποτέ να παίξει. Έχει ο Ολυμπιακός άλλον αμυντικό ισάξιο του Λαΐφη; Είναι ο Σεμέδο καλύτερος του Λαΐφη; Στην Σταντάρ Λιέγης κάνει καταπληκτικές χρονιές. Όχι ότι δεν είναι καλός ο Σεμέδο και μάλιστα μου αρέσει και πάρα πολύ, αλλά “πουλάει” παραπάνω επειδή δεν είναι Έλληνας ή Κύπριος».

Για το ποιοι Έλληνες παίκτες πιστεύει ότι μπορούν να παίξουν στα πρωταθλήματα του εξωτερικού: «Ο Κώστας Φορτούνης, ο Πέλκας. Είναι ποδοσφαιριστές που έχουν τα φόντα να παίξουν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού».

Για το εάν οι Έλληνες παίκτες χάνουν χρηματιστηριακή αξία λόγω εθνικότητας: «Ίσως να χάνεις χρηματιστηριακή αξία για αυτό, αλλά αν είσαι καλός μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο οι ομάδες του εξωτερικού».

Για το εάν το Grexit είναι λύση: «Δεν είπα ότι είναι λύση το Grexit, είπα ότι χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο τράνταγμα για να βάλουμε καλύτερα θεμέλια στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το εάν θα ήταν καλή λύση να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων και να μιλήσουν: «Θα αποτελούσε μία λύση αλλά θα μπορούσαν να κάτσουν οι παράγοντες στο ίδιο τραπέζι; Ούτε στη δευτέρα παρουσία. Όλοι κοιτάζουν τους άλλους και όχι τον εαυτό τους και τις ομάδες τους. Κοιτάζουν μόνο πως θα “πολεμήσουν” τους άλλους και όχι το πόσο καλό είναι το προϊόν. Αν και είμαι λίγο καιρό στην Κύπρο θεωρώ ότι και εκεί υπάρχουν αυτά γιατί η νοοτροπία μας είναι πολύ κοντά».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος Κύπριος ποδοσφαιριστής: «Ο Σωτηρίου που παίζει στην Κοπεγχάγη».

Για το σε ποια ομάδα θέλει να κλείσει την καριέρα του: «Και εκεί που είμαι τώρα θα μπορούσα. Κάποτε είχα δηλώσει ότι θα ήθελα να πάρω πρωτάθλημα με την Λάρισα. Είναι ομάδα με μεγάλη φανέλα και περίεργη δυναμική».

Για το εάν υπάρχουν παίκτες στην Κύπρο που μπορούν να παίξουν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν στο κυπριακό πρωτάθλημα και θα μπορούσαν να αφήσουν εποχή και στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ».

Για τον Γιώργο Δώνη και τον Έλληνα προπονητή που ξεχωρίζει: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής ο Γιώργος Δώνης. Μου έχει κάνει καλή εντύπωση ο Γιώργος Σίμος τον οποίο είχα συμπαίκτη στην ΑΕΛ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα αφήσει εποχή. Η ομάδα του δείχνει να δουλεύει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και φαίνεται ξεφεύγει από την ελληνική πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει και έναν νεαρό προπονητή να εξελιχθεί».

Για το εάν οι Έλληνες προπονητές θα μπορούσαν να αναλάβουν με επιτυχία μία μεγάλη ομάδα: «Με κλειστά τα μάτια. Έχουν τα προσόντα για να είναι στον πάγκο των μεγάλων ελληνικών ομάδων αλλά δεν τους αφήνουν να κάνουν έργο».

Για τον Ίνγκασον: «Ήμασταν συμπαίκτες στη Λόκερεν. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και καλός χαρακτήρας. Χάρηκα που βρήκε τον ρόλο του μετά από ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ. Οι Σκανδιναβοί είναι λαός που μπορείς να εμπιστευτείς εύκολα γιατί είναι «στρατιωτάκια»».

Για τον Λουτσέσκου: «Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια από παίκτες που δούλευαν για αυτόν. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την επιτυχία του με την κατάκτηση του Champions League Ασίας».

Για το αν νιώθει ξεχασμένος: «Μου αρέσει να είμαι και ξεχασμένος. Αλλά όταν παίρνεις τίτλο στο εξωτερικό και δεν σε παίρνει τηλέφωνο κάποιος από την ΕΠΟ υπάρχει μία πικρία. Δεν χρησιμοποιώ την λέξη αηδία αν και θα έπρεπε».

Για την Εθνική ομάδα: «Ο κόσμος βλέπει μία πιο υγιή ομάδα. Υπήρχε μία μεταβατική περίοδος τα προηγούμενα χρόνια στα οποία το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Όποιος δεν θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα, δεν πρέπει καλείται. Υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές που θέλουν σαν τρελοί να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο».

Για το εάν η Εθνική έχει ανάγκη τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο: «Έχει ανάγκη κάθε ποδοσφαιριστή μεγάλου επιπέδου».

Για το τι θα έκανε σε περίπτωση που ήταν προπονητής του γιου του: «Αν είχα τον γιο μου στην ομάδα, θα τον έδιωχνα. Είναι ξεχωριστό πράγμα το επαγγελματικό από το οικογενειακό. Γιατί να είναι μαζεμένοι όλοι στον ίδιο κλάδο;»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Μου βγάζει ωραία εικόνα χαμηλών τόνων και είναι ένας τεράστιος αθλητής».

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Παρακολουθώ όσο μπορώ και τους αγώνες του Τσιτσιπά. Σε λίγα χρόνια θα φτάσει στο νούμερο 1».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ