aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΓκαλίτσιος: O Αλωνεύτης, ο Νεκτάριος και η αντίδραση στη λέξη “Καλαμαράς”

Γκαλίτσιος: O Αλωνεύτης, ο Νεκτάριος και η αντίδραση στη λέξη “Καλαμαράς”

Σε σύγκριση της περσινής δυναμικότητας της Ανόρθωσης με τη φετινή και στο πόσο βελτιωμένη είναι φέτος η ομάδα της Αμμοχώστου αναφέρθηκε επίσης στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον Active (107.4 & 102) ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Ο έμπειρος Ελλαδίτης αμυντικός υπογράμμισε και το βάθος και την ποιότητα που προσθέτουν οι παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν φέτος, αφού ο βασικός κορμός υπήρχε.

«Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, σταθερός κορμός από πέρυσι με πινελιές που έδωσαν περισσότερη ποιότητα και βάθος και ειδικά βελτίωση στην επίθεση, αλλά σε όλες τις γραμμές αυξήθηκε το βάθος και η ποιότητα. Αυτό έφερε βελτίωση πιστεύω και φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο, αλλά σε αυτό βοηθάει και το ότι είμαστε σαν μία οικογένεια. Αυτό είναι το πιο βασικό για μένα συν ότι έμεινε ο βασικός κορμός. Μεσοαμυντικά και πέρυσι η Ανόρθωση λειτουργούσε πολύ καλά. Σαφώς και δεν μπορούσε να ρίξουμε το βάρος και την ευθύνη στους επιθετικούς, αλλά οι παίκτες που ήρθαν πρόσθεσαν ποιότητα και αυτό φαίνεται», είπε μιλώντας στους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Για την χθεσινή αναφορά του Βέσκο Μιχαΐλοβιτς στον Active για τον Γκιόργκι Κβιλιτάια που τον αποθέωσε και αν συμφωνεί για τη μεγάλη κλάση του Γεωργιανού φορ, είπε: «Ναι, είναι πολύ καλός δίνει ποιότητα έχει πολλά προσόντα και φαίνεται στο γήπεδο. Το ίδιο μπορώ να πω και για τον Μιχάλη Μανιά που προσφέρει κι αυτός αρκετά δίνει τον καλύτερό του εαυτό και φαίνεται όποιος και να παίζει, ότι η ομάδα αποδίδει το ίδιο καλά και θα βοηθήσουν πολύ και στη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μας διότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…».

-Κάποιος μας είχε πει παλαιότερα, δεν θυμόμαστε, πως αν θέλεις να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να έχεις «καλαμαράες» στα αποδυτήρια;  Όταν άκουσες για πρώτη φορά τη λέξη «καλαμαράς» πως αντέδρασες, ή μάλλον τι κατάλαβες;

«Αυτό είναι μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά η ιστορία της Ανόρθωσης αποδεικνύει ότι στις μεγαλύτερες επιτυχίες της υπήρχαν Έλληνες. Ίσως είναι και το μυστικό (σ.σ. γέλια). Βέβαια, όλα τα παιδιά βοηθάνε αφάνταστα οπότε για μας είναι πολύ σημαντικό που είναι πολύ καλό το κλίμα και δέσαμε όλοι μεταξύ μας. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στις προπονήσεις κι αυτό βγαίνει και στα παιχνίδια. Θέλουμε να το πάμε μέχρι τέλους…. Γέλασα, γέλασα όταν άκουσα πρώτη φορά αυτόν τον χαρακτηρισμό. Έχω ιστορία με τους Κύπριους. Στη Λάρισα είχα συμπαίκτες τον Στάθη Αλωνεύτη και τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου με τον οποίο ήμουνα κολλητός και ήλθα και για διακοπές στην Κύπρο. Πάντα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ στην Κύπρο και να γνωρίσω και την κουλτούρα εδώ. Πάντα μου άρεσε ο τρόπος που μιλάνε οι Κύπριοι και στο Βέλγιο μου δημιουργούσε μία έντονη νοσταλγία που δεν είχα γνωστούς να μιλάνε κυπριακά».

Για το γεγονός πως ήρθαν κάποιοι παίκτες που θεωρούνταν ως δεύτερη επιλογή και παίζουν βασικοί, ενώ κάποιοι ήρθαν βασικοί αλλά παίζουν ως αλλαγή, απάντησε: «Όλα τα παιδιά που ήλθαν πρόσθεσαν βάθος και ποιότητα, όλοι βοηθάνε πολύ και πολλές φορές ο Τιμούρ Κετσπάγια δυσκολεύεται να αποφασίσει πως θα παρατάξει την ομάδα, αλλά βοηθάει κιόλας τον προπονητή αυτό και είμαι χαρούμενος που τους έχουμε κοντά μας όσους ήλθαν. Η εμπειρία μου, μου έχει διδάξει ότι είναι άδικο να θίξω οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή. Από τη στιγμή που επιλέχθηκα από αυτούς που είναι στην ομάδα να έρθω εδώ, δεν θα έλεγα ότι μπορεί να δοθεί ο ορισμός “back up”. Ο καθένας έχει ίσες πιθανότητες και πρέπει να αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να το αποδείξουν αυτό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ