aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΓκαλίτσιος και άλλοι πέντε: Στην Ελλάδα «μυρωδιάδες» και στο εξωτερικό... παπάδες

Γκαλίτσιος και άλλοι πέντε: Στην Ελλάδα «μυρωδιάδες» και στο εξωτερικό… παπάδες

Με αφορμή τα «όργια» του Γιώργου Γιακουμάκη στην Ολλανδία, η ιστοσελίδα sport-fm.gr… ξεψαχνίζει τις περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που δεν εκτιμήθηκαν εντός συνόρων αλλά καταξιώθηκαν στο εξωτερικό. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Γκαλίτσιος της Ανόρθωσης.

Όταν ο Γιώργος Γιακουμάκης άφηνε την Ελλάδα και την ΑΕΚ για τη Φένλο, κανείς δεν περίμενε ότι λίγους μήνες μετά, θα εξελισσόταν σε έναν από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς πανευρωπαϊκά!

O 26χρονος φορ έχει φτάσει τα 21 γκολ σε 20 αγώνες πρωταθλήματος εφέτος και το όνομά του μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Με αφορμή λοιπόν τον… Giakoumagic, όπως τον αναφέρουν οι Ολλανδοί, το sport-fm.gr θυμάται άλλες…5+1 περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έφυγαν από τη χώρα μας και έκαναν πράγματα μεγαλύτερα από αυτά που ανέμενε η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων.

Γιάννης Αναστασίου

Μπορεί να μέτρησε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην Α’ Εθνική κατά τη δεκαετία του ’90 με τις φανέλες του Εθνικού και του ΟΦΗ, ωστόσο ποτέ δεν αποτέλεσε αυτό που θα λέγαμε «όνομα». Η μεταγραφή του στην Άντερλεχτ τον χειμώνα του 1999 ήταν… παράσημο, ωστόσο μετά από μόλις δέκα γκολ σε ενάμιση χρόνο αποχώρησε για τη Ρόντα. Κι εκεί ήταν που τα πράγματα άλλαξαν για τον Έλληνα φορ, που βρήκε δίχτυα 51 φορές σε 124 συμμετοχές και εν συνεχεία αγωνίστηκε και στον Άγιαξ.

Στάθης Ταυλαρίδης

Παρότι βασικό στέλεχος του Ηρακλή μεταξύ 1997 και 2001, ο Έλληνας αμυντικός δεν έδειχνε να έχει τα φόντα για πολύ μεγάλη καριέρα, ωστόσο η Άρσεναλ του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο. Στο Λονδίνο δεν στέριωσε, όμως στην συνέχεια καθιερώθηκε στη Γαλλία, αρχικά με τη Λιλ (124 συμμετοχές) και στην συνέχεια με την Σεντ Ετιέν (74 συμμετοχές) μεταξύ 2004 και 2010, προτού πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Γιώργος Γκαλίτσιος

Ο Θεσσαλός αμυντικός έκανε… όνομα στην ΑΕΛ μεταξύ 2005 και 2008 και εν συνεχεία πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, αποχωρώντας μετά από μία τριετία και 45 ματς. Τότε βρήκε… καταφύγιο στο Βέλγιο και τη Λόκερεν, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 183 φορές από το 2011 μέχρι το 2017, κατακτώντας μάλιστα και δύο Κύπελλα! Ακολούθησαν δύο χρόνια στη Μουσκρόν, προτού γίνει μέλος της Ανόρθωσης.

Μπάμπης Λυκογιάννης

Προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού, δεν κατάφερε ποτέ να βρει χώρο στο ρόστερ των Πειραιωτών και μετά από συνεχόμενους δανεισμούς, βρέθηκε στην Αυστρία και την Στουρμ Γκρατς το 2015. Εκεί καθιερώθηκε μετρώντας 81 συμμετοχές μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, όταν και πωλήθηκε στην Κάλιαρι. Στους Σαρδηνούς συνεχίζει μέχρι και σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό του 64 αγώνες σε Serie A και Κύπελλο.

Ταξιάρχης Φούντας

Περιπλανήθηκε αρκετά μέχρι να… βρει την υγειά του ο Έλληνας επιθετικός. Μετά από 35 συμμετοχές με την ΑΕΚ έφυγε για την Αυστρία, με την Σάλτσμπουργκ πάντως να μην τον εμπιστεύεται και να τον δίνει δανεικό από ‘δω κι από ΄κει (Λίφερινγκ, Γκρέντιγκ, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης). Ακολούθησε ένα πέρασμα από τη γερμανική Σόνενχοφ και την αυστριακή Σεντ Πόλτεν, προτού τον αποκτήσει το 2019 η Ραπίντ Βιέννης. Έκτοτε, άλλαξαν τα πάντα. Ο 25χρονος σήμερα μεσοεπιθετικός έχει μετρήσει 29 γκολ και 11 ασίστ σε μόλις 44 συμμετοχές, αποτελώντας μία από της… ατραξιόν της Bundesliga της Αυστρίας.

Δημήτρης Κονσταντόπουλος

Ο… συν ένας της λίστας. Άφησε την Ελλάδα σε νεαρή ηλικία μετά από αποτυχημένα περάσματα σε από Καλαμάτα και Αιγάλεω, δοκιμάζοντας την τύχη του στη Φαρένσε το 2002. Εκεί δεν στέριωσε και δοκιμάστηκε το 2004 στη Χάρτλπουλ της Γ’ κατηγορίας στην Αγγλία, εξασφαλίζοντας τελικά συμβόλαιο. Ακολούθησαν 122 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια και η μεταγραφή στην Κόβεντρι, η οποία τον δάνεισε σε Σουόνσι και Κάρντιφ.

Το… διάλειμμα με Κέρκυρα και ΑΕΚ κράτησε από το 2010 μέχρι το 2013, με τον Dimi να επιστρέφει στο Νησί για χάρη της Μίντλεσμπρο, με την οποία μέτρησε 112 αγώνες μέχρι το 2019. Μπορεί λοιπόν να περιπλανήθηκε στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, δίχως να καταγράψει ποτέ συμμετοχή σε πρώτη κατηγορία εκτός Ελλάδας, ωστόσο η πορεία του είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη και σίγουρα χαρακτηρίζεται απροσδόκητη αν κρίνουμε από το φτωχό του βιογραφικό πριν αφήσει για πρώτη φορά τη χώρα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ