aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΓιουρόπα Λιγκ με Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα

Γιουρόπα Λιγκ με Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα

Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ, έπειτα από τις… κόκκινες γραμμές της επιδημιολογικής ομάδας και της Κυβέρνησης για σημαντικούς όρους στο πρωτόκολλο που ετοίμασε η Ομοσπονδία για επανέναρξη της σεζόν.

To δ.σ. της ΚΟΠ  αποφάσισε πως δεν μπορεί να αρχίσει ξανά η δράση και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2020-21 καθορίστηκαν με βάση τη βαθμολογία την ώρα της διακοπής του πρωταθλήματος. Η Ομόνοια βρίσκεται στην πρώτη θέση (ισοβαθμεί με την Ανόρθωση ωστόσο υπερέχει στους μεταξύ τους αγώνες) και έτσι πήρε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από 10 χρόνια και αρχίζει (εκτός απροόπτου) από τον 1ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όσον αφορά στο Γιουρόπα Λιγκ, η Ανόρθωση θα πάρει το… καλό εισιτήριο (αυτό του κυπελλούχου) λόγω της δεύτερης θέσης και θα αρχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα θα αρχίσουν την πορεία τους από τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια δέκα χρόνια μετά χωρίς τίτλο πρωταθλητή!

Και οι τέσσερις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν το νησί μας βρίσκονται σε αναμονή για τις ημερομηνίες που θα ορίσει η UEFA για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά η αναφορά της ΚΟΠ στην ανακοίνωση μετά το δ.σ. της ΚΟΠ: «Το Δ.Σ. αποφάσισε και το θέμα της εκπροσώπησης της χώρας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Υπό τις περιστάσεις, έχει αποφασίσει ότι είναι ορθό, οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να είναι οι τέσσερις ομάδες που κατά τη στιγμή της διακοπής βρίσκονταν στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δηλαδή η Ομόνοια Λευκωσίας στο Champions League και η Ανόρθωση Αμμοχώστου, ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας και ο Απόλλων Λεμεσού στο Europa League. Με αυτό τον τρόπο, θα καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη εκπροσώπηση της χώρας μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες μας να προετοιμαστούν έγκαιρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ