aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΓιωργαλλίδης: Η αδυναμία του Κετσπάγια, ο επεισοδιακός χωρισμός και η... μοίρα

Γιωργαλλίδης: Η αδυναμία του Κετσπάγια, ο επεισοδιακός χωρισμός και η… μοίρα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η μεγάλη επιθυμία του Αντώνη Γιωργαλλίδη να ολοκληρώσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Ανόρθωση υλοποιήθηκε. Μετά από 13 χρόνια ο έμπειρος τερματοφύλακας επιστρέφει στο «σπίτι» του με την ομάδα της Αμμοχώστου να ανακοινώνει συμφωνία δύο χρόνων με τον 37χρονο τερματοφύλακα. Το «βλαστάρι» της Ανόρθωσης, ο άνθρωπος που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τεράστιο Νίκο Παναγιώτου, όχι μόνο άντεξε το βάρος της πίεσης, αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει πρωτάθλημα, κύπελλα και την επική πρόκριση επί της Τραπεζούντας.

Ήταν από τα αγαπημένα παιδιά της κυανόλευκης εξέδρας και η μεγάλη αδυναμία του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τον είχε συμπαίκτη και αργότερα ποδοσφαιριστή. Εμπιστευόταν απόλυτα την αξία του και εκτιμούσε απεριόριστα τον χαρακτήρα του.

Το καλοκαίρι του 2006 μετά την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε με τον «φοίνικα» στο στήθος ο Αντώνης Γιωργαλλίδης μπήκε στη μετεγγραφική λίστα ξένων ομάδων. Ολυμπιακός Πειραιώς, ΟΦΗ και Πλατανιάς είχαν προσεγγίσει τον Κύπριο τερματοφύλακα, ο οποίος πήρε κλήση να δοκιμαστεί στην Πόρτσμουθ. Η επιθυμία του να μετεγγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού ήταν έντονη και γι’ αυτό άφησε στο περίμενε την Ανόρθωση με τον Τιμούρ Κετσπάγια να… παίρνει τα μέτρα του και να προχωρεί στην απόκτηση του Αριάν Μπεκιάι.

Εν τέλει η μετεγγραφή στην Πόρτσμουθ δεν έγινε ποτέ και ο Αντώνης Γιωργαλλίδης θα έδινε «μάχη» με τον Μπεκιάι για τη φανέλα βασικού. Η σκέψη και μόνο να μείνει στη «σκιά» του Αλβανού έφερε την αποχώρηση του Γιωργαλλίδη, ο οποίος πήρε μετεγγραφή στην Ομόνοια.

Τα σενάρια επιστροφής

Τόσο το 2013, μετά την αποχώρησή του από την Αλκή, όσο και το περασμένο καλοκαίρι όταν έφυγε από την ΑΕΚ, το όνομα του Αντώνη Γιωργαλλίδη απασχόλησε το μετεγγραφικό ρεπορτάζ της Ανόρθωσης. Παρά τις φήμες επιστροφές ο διεθνής πορτιέρε δεν επέστρεψε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Όμως η μοίρα το είχε γραμμένο η επιθυμία του Γιωργαλλίδη να συνοδευτεί με την επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος ποτέ δεν έπαψε να σέβεται και να εκτιμά τον τερματοφύλακα και άνθρωπο Αντώνη Γιωργαλλίδη που θα ολοκληρώσει την τεράστια καριέρα του εκεί όπου ονειρευόταν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ