aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΓιαννιώτας: «Ήταν φοβερό με τον Τιμούρ, δεν ξανά ένιωσα έτσι...»

Γιαννιώτας: «Ήταν φοβερό με τον Τιμούρ, δεν ξανά ένιωσα έτσι…»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Cytavision, «Ώρα για μπάλα» ήταν ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Γιάννης Γιαννιώτας. Ο Ελλαδίτης άσος είχε πολλά να πει, λόγω και του παρελθόντος του, καθώς παλαιότερα αγωνίστηκε με επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ.

Ο «Γιαν – Γιαν» μίλησε για την πορεία των κυανόλευκων, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα της Λεμεσού, το ξεπέταγμα στην καριέρα του, τους Τιμούρ και Σωφρόνη και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.

Μάλιστα, απάντησε και στις φήμες περί μετεγγραφής του τον προσεχή Ιανουάριο στην Ανόρθωση, ενώ μίλησε και για το παρασκήνιο της μετεγγραφής του στον Απόλλωνα.

Αρχικά ανέφερε: «Περνώ πολύ ωραία, χωρίς να υποβαθμίσω την Λευκωσία, αλλά έχει ωραίους τόπους και η Λεμεσός».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του Απόλλωνα: «Αν είχαμε μία πιο εύκολη κλήρωση θα μιλούσαμε διαφορετικά. Κάναμε καλά παιχνίδια απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες. Αν είχαμε βατή κλήρωση τώρα θα είχαμε δύο ομάδες στην Ευρώπη. Σ’ αυτό το επίπεδο το λάθος στοιχίζει».

Για το αν η έλευση του στην Κύπρο τον μεταμόρφωσε ως ποδοσφαιριστή: «Πήρα ένα ξεπέταγμα, ήταν λες και ήμουνα άλλος παίκτης. Μετά τη Κύπρο ένιωθα ότι μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα. Στον ΑΠΟΕΛ ήταν δύσκολα στην αρχή γιατί μείναμε πίσω στη βαθμολογία και εγώ ήρθα τον Ιανουάριο. Ένιωσα ένα ξεπέταγμα με τον Τιμούρ, δεν ξανά ένιωσα έτσι πράγμα. Μου είπε μπες μέσα και δείξε ποιος είσαι. Ήταν φοβερό».

Για τη πορεία του Απόλλωνα τόνισε: «Χάσαμε τη ψυχολογία μας και ήταν αυτό που μας επηρέασε αρνητικά. Έπρεπε να κερδίζαμε οπωσδήποτε και αυτό μας έφερνε δυσκολίες. Αυτό θεωρώ ότι έχει ξεπεραστεί. Ο Σωφρόνης ξανά γύρισε, ξέρει καλύτερα απ’ όλους την ομάδα. Αφήσαμε τα κακά στο παρελθόν».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Φέτος δυνάμωσαν κι άλλες ομάδες. Η Ομόνοια είναι πολύ δυνατή και εμείς ερχόμαστε. Η Ανόρθωση επίσης είναι δυνατή. Το πρωτάθλημα θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική».

Για το πώς ένιωσε όταν μπήκε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ: «Περίεργα και άσχημα. Το ποδόσφαιρο είναι πλέον επαγγελματικό και μόλις μπεις στο γήπεδο ξεχνάς τα πάντα».

Για το καλοκαίρι και τη μετεγγραφή του στον Απόλλωνα: «Υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον. Αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτά. Ήταν απλά κουβέντα που τελείωσε πολύ νωρίς, δεν θα το έλεγα ακριβώς ενδιαφέρον. Ήρθε η πρόταση από τον Απόλλωνα και όλα τελείωσαν».

Για το ΑΠΟΕΛ – Βασιλεία: «Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να περάσει αρκεί να δει σοβαρά τα παιχνίδια. Έχει αυτό το DNA ο ΑΠΟΕΛ».

Για το ματς με την Ανόρθωση: «Δεν ήμασταν καλοί στον πρώτο γύρο και έπρεπε να αποδείξουμε κάποια πράγματα στο γήπεδο. Ήμασταν διαβασμένοι και γι’ αυτό κερδίσαμε. Δεν πετάμε στα σύννεφα, πήραμε απλά τρεις βαθμούς. Βάλαμε τις βάσεις για να βρεθούμε εκεί που πρέπει να είμαστε».

Για τον Σάλαϊ: «Είναι όντος τόσο γρήγορος. Βλέπω πολλά κοινά του Σάλαϊ με τον Νικόλα (σ.σ Ιωάννου). Ήρθε σφιγμένος και τώρα βλέπεις έναν διαφορετικό ποδοσφαιριστή».

Για τον Παπουλή: «Μεγάλη ποιότητα, έχει προσφέρει πολλά στον Απόλλωνα. Αποτελεί μία από τις σημαίες της ομάδας».

Για την ποιότητα του Απόλλωνα: «Φαντασία θα το έλεγα…».

Για το ενδιαφέρον της Ανόρθωσης το καλοκαίρι: «Ένιωσα πολύ περίεργα όταν έπαιξα απέναντι στον Τιμούρ. Στο ποδόσφαιρο τον σέβομαι όσο λίγους. Συνήθως φώναζε σε εμένα. Και ήταν περίεργα».

Για τα κοινά των Κετσπάγια και Αυγουστή: «Είναι το πάθος και η θέληση για νίκη. Από τους προπονητές που τους ακούς ακόμη και με 30.000 κόσμο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φήμες για μετεγγραφή του στην Ανόρθωση τον Ιανουάριο: «Όταν το έμαθα, έλεγα δεν είναι δυνατόν…».

Για την απουσία του κόσμου: «Ποδόσφαιρο παίζεις για τον κόσμο. Λείπει αυτός ο παλμός από τις κερκίδες…».

Για το αν η Ομόνοια μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Μπορεί να το διεκδικήσει και να φθάσει μέχρι το τέλος. Πολύ πιο δυνατή η Ομόνοια, έχει μεγάλη θέληση για το πρωτάθλημα».

Για το που του αρέσει να παίζει περισσότερο: «Δεν έχω θέμα, έχω συνηθίσει από πιτσιρικάς να παίζω δεξιά αλλά μπορώ και αριστερά».

Για την ΑΕΛ: «Μου βγάζει αδυναμίες και είναι τρανταχτές. Είναι το σύνολο, δεν ξεχωρίζεις κάποιους παίκτες. Το Απόλλων – ΑΕΛ δεν είναι σαν το ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια. Ίσως να κάνω και λάθος όμως».

Για την ΕΝΠ: «Ανταγωνιστική ομάδα. Με τις αδυναμίες της, αλλά είναι καλά δουλεμένη ομάδα».

Για το ποιος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Κύπρο: «Αυτή τη στιγμή παίζουμε εμείς καλό ποδόσφαιρο. Βάζουμε πολλά γκολ και κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Η Ομόνοια παίζει καλά και Ανόρθωση το ίδιο».

Για τους στόχους του: «Αποτελεί κίνητρο το εξωτερικό. Ο πρώτος μας στόχος ήταν η Ευρώπη, δεν το καταφέραμε αλλά έχουμε άλλους δύο και ήμαστε μέσα σ’ αυτούς».

Για το ποιούς ποδοσφαιριστές έχει ξεχωρίσει: «Έχει πολύ καλούς παίκτες στην Κύπρο. Ο Ράγιος είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που χειρίζεται την μπάλα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά. Ο Γκαλίτσιος έλειπε από την άμυνα της Ανόρθωση και έμοιαζε κάπως».

Για την Εθνική Ελλάδος: «Είναι ύψιστη τιμή για μένα και το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί. Ο καινούριος προπονητής μελέτησε την Εθνική μας και έχει κάποιο πλάνο. Είδε παιχνίδια προτού έρθει στην ομάδα».

Για το τι φταίει και δεν έκανε καριέρα στους μεγάλους στην Ελλάδα: «Καλή ερώτηση. Συγκυρίες νομίζω. Κάποιοι τραυματισμοί σε πάνε λίγο πίσω ή κάποιος άλλος μπορεί να πάρει τη θέση σου. Δεν το σκέφτομαι. Έχω τις καλύτερες εμπειρίες από την Βαγιαδολίδ, παίζαμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Πολύ φαντασία στην Ισπανία».

Για το καλύτερο γκολ που έχει πετύχει: «Αυτό με την Ρόζενμποργκ ήταν σαν ένα ηφαίστειο και μόλις μπήκα στο γήπεδο εξερράγη».

Για το αν ο Τιμούρ σου έκανε πρόταση να πας στην ομάδα του τι θα του έλεγες: «Αύριο θα είμαι στο Κολόσσι (γέλια)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ