aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Φτεροπόδαρος» τιμωρός της αδιόρθωτης «Κυρίας» (vid & pics)

«Φτεροπόδαρος» τιμωρός της αδιόρθωτης «Κυρίας» (vid & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

«Κυρία» σε… μονοπάτια επικίνδυνα, Ερμής από ισοπαλία σε ισοπαλία. Χωρίς νικητή (1-1) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι μεταξύ της Ανόρθωσης και των «φτεροπόδαρων» στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή», για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η «Κυρία» κατέγραψε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και τέταρτο εκτός έδρας, στοιχεία τα οποία χτυπούν καμπανάκι, ενώ δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά την ήττα στο προηγούμενο ματς με τη Δόξα. Από την άλλη, ο Ερμής με τον Σατσιά στον πάγκο μετρά πέντε ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια που βρίσκεται ο Κύπριος τεχνικός στον πάγκο της ομάδας από την Αραδίππου.

Μετά τη νίκη του Απόλλωνα, η Ανόρθωση βρίσκεται στο -2 από την κορυφή. Οι «φτεροπόδαροι» με 15 βαθμούς βρίσκεται στην 10η θέση.

Το ματς…

Στραβό και ανάποδο ήταν το πρώτο μέρος για την Ανόρθωση, ονειρεμένο για τον Ερμή. Η «Κυρία» είχε την κατοχή του αγώνα ωστόσο τα έβρισκε… μπαστούνια στην αντίπαλη εστία. Στο 18’ ο Καλτσάς σκόραρε με κεφαλιά όμως σωστά ακυρώθηκε το γκολ, καθώς ο Ελλαδίτης ήταν εκτεθειμένος. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ερμής κατέγραψε σπουδαία ευκαιρία. Η κεφαλιά του Ρουσιά τράνταξε το δοκάρι, ενώ στο… ριμπάουντ ο Κονέ δεν βρήκε την μπάλα από πολύ κοντινή απόσταση. Η ομάδα της Αμμοχώστου στο 35’ σημείωσε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Κορέια, το δυνατό πλασέ του οποίου κατέληξε δίπλα από την εστία του Καϊκέ. Οι «φτεροπόδαροι» στο 39’ άνοιξαν το σκορ από στατική φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, Σίλντενφλεντ και Λόρια δεν αντέδρασαν ποτέ με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει και να καταλήξεις τον Χολτ που σκόραρε ανενόχλητος.

Ασφυκτική ήταν η πίεση της Ανόρθωσης στο δεύτερο μέρος η οποία κατέγραψε αρκετές καλές προϋποθέσεις ώστε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 50’ ο Χριστοφή εντελώς ανενόχλητος έπιασε το σουτ που κατέληξε μόλις έξω, ενώ στο 64’ η βολίδα του Καλτσά βρήκε σε ετοιμότητα τον Καϊκέ που απέκρουσε εντυπωσιακά. Η «Κυρία» κατάφερε να ισοφαρίσει στο 78’ με τον Κβιλιτάια. Μετά από σέντρα ακριβείας του Καλτσά, ο Γεωργιανός επιθετικός πήδηξε πιο ψηλά από όλους και σκόραρε για λογαριασμό των κυανόλευκων. Μέχρι το φινάλε ο… μονόλογος της Ανόρθωσης συνεχίστηκε, χωρίς όμως να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ερμής (Μαρίνος Σατσιάς): Καϊκέ, Καραγκούνης (62′ Ραφίνια), Δημητρίου, Γαβριήλ, Φερνάντες (82′ Γεωργίου), Φίλιο, Χολτ, Κυριακίδης, Ζόρζε (62′ Σιντιμπέ), Κονέ (45′ Παντελή), Ρουσιάς (82′ Βαλλιάνος).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντνφλεντ, Βργκοτς, Κορέια, Αρτυματάς, Μαργκάσα, Χουσμπάουερ (46′ Μίχα), Καλτσάς, Χριστοφή (64′ Μανιάς), Κβιλιτάια.

Σκόρερ: 39′ Χολτ / 78′ Κβιλιτάια

Κίτρινες: Καϊκέ, Ντίας / Μίχα, Σίλντνφλεντ

Αποβολές: 

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α’ Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος: Στρούθου Ανδρέας

VAR: Κώστα Ροβέρτος

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ