aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΦιλική νίκη με Καρλίτος (pics)

Φιλική νίκη με Καρλίτος (pics)

Νικηφόρο ήταν το σημερινό πέρασμα της Ανόρθωσης από το Δασάκι της Άχνας. Με γκολ του (κορυφαίου σε απόδοση) Καρλίτος στο 51’ επικράτησε με 1-0 του Εθνικού, σε φιλικό παιχνίδι χρήσιμο για τους προπονητές των δύο ομάδων ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Ο μοναδικός σκόρερ της συνάντησης, αφού τροφοδοτήθηκε από τον Καμαρά, με ωραίο μπάσιμο και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πρότσεκ.

Ο Καρλίτος είχε κερδίσει πέναλτι νωρίτερα (29’) σε ανατροπή του από αμυνόμενο, όμως ο Πράνιτς που ανέλαβε να το εκτελέσει νικήθηκε από τον Πρότσεκ. Μεγάλη φάση σημειώθηκε και στο 33’ όταν το σουτ του Κιπιάνι σταμάτησε στο δοκάρι του Αρούς. Η «Κυρία» βρήκε ευκαιρίες για να σκοράρει με τους Καρλίτος, Καμαρά, Γκάντσεφ και Ράγιος, όμως η αστοχία και ο Πρότσεκ δεν το επέτρεψαν. Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν άλλες δύο φάσεις, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στο σκορ, όμως ο Ιλουρίντζε ήταν άστοχος, ενώ το σουτ του Κυπριανού βρήκε τον Αρούς σε ετοιμότητα.

Ο Ρόνι Λέβι παρέταξε το ακόλουθο αρχικό σχήμα: Τον τερματοφύλακα Αρούς, τους πλάγιους μπακ Μπανταλόφσκι και Πράνιτς, τους κεντρικούς αμυντικούς Ντουγκλάο και Σίλντενφελντ, τους μέσους Βίκτορ, Σιβού και Γκάντσεφ, τους πλάγιους φορ Παλάνκα, Καρλίτος και τον επιθετικό κορυφής Καμαρά. Αρχίζοντας το δεύτερο ημίχρονο, ο Άλβες αντικατέστησε τον Βίκτορ. Στο 70’ ο Ράγιος πήρε τη θέση του Γκάντσεφ και στο 78’ ο Οικονομίδης «ξεκούρασε» τον Καμαρά.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του φιλικού, η Ανόρθωση είχε σχηματισμό 4-2-3-1, ενώ για ένα ημίωρο έπαιξε με 4-4-2. Σε σχέση με την 24άδα που είχε στη διάθεσή του ο Ρόνι Λέβι στη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στη Βουλγαρία, απουσίαζαν λόγω διεθνών υποχρεώσεων έξι νεαροί Κύπριοι: Αρτυματάς, Πηλέας, Κορρέα, Ματθαίου (Εθνική Ελπίδων), Χατζηπασχάλης, Δημητρίου (Εθνική Νέων).

Ο Γιώτης Εγκωμίτης παρέταξε τον Εθνικό με το ακόλουθο σχήμα: Πρότσεκ, Ρόκατς, Φιλίποφ, Αρέστη, Ντόβπνια, Κυπριανού, Κιράνσκι, Ενέσκου, Παπαγεωργίου, Κιπιάνι, Ιλουρίντζε.

Το live του αγώνα (Οι πληροφορίες είναι από την επίσημη σελίδα της «Κυρίας» στο Facebook)

  • Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες που έχουν από ένα κόρνερ μέχρι στιγμής.
  • Καλή στιγμή για την Aνόρθωση. Κεφαλιά του Καμαρά, απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
  • Πέναλτι για την “Κυρία” που κέρδισε ο Καρλίτος. Εκτέλεσε ο Πράνιτς, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας στη γωνία.
  • Δοκάρι για τον Εθνικό μετά από κόντρα.
  • Μακρινό σουτ από τον Γκάντσεφ μόλις έξω.
  • Τέλος πρώτου μέρους.
  • Ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα του Λέβι να κάνει την πρώτη αλλαγή. Έξω ο Βίκτορ που αντικαθίσταται από τον Άλβες.
  • Διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση με σουτ των Παλάνγκα και Καρλίτος μέσα από την μικρή περιοχή.
  • Ανοίγει το σκορ η “Κυρία” με τον Καρλίτος.
  • Σέντρα από τον Παλάνγκα δεν προλαβαίνει ο Καμαρά, ο Καρλίτος με υπερπροσπάθεια αλλά η μπάλα καταλήγει έξω.
  • Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ράγιος αντί Γκάντσεφ.
  • Άλλη μία αλλαγή για την “Κυρία”. Οικονομίδης αντί Καμαρά.
  • Δυνατό σουτ του Ράγιος δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι και έξω.
  • Τέλος αγώνα Εθνικός-Ανόρθωση 0-1.

Εθνικός Άχνας: Πρότσεκ, Ρόκατς, Φιλίποφ, Κιπιάνι, Ιλουρίτζε, Κυπριανού, Κιράνσκι, Παπαγεωργίου, Ενέσκου, Αρέστη, Ντόμπνια.

Ανόρθωση: Αρούς, Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Μπανταλόφσκι, Ζοάο Βίκτορ (46΄ Άλβες), Σιβού, Γκάντσεφ (Ράγιος), Καρλίτος, Παλάνγκα, Καμαρά (Οικονομίδης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ