aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΦανούριος: «1-2 χρόνια δεν ασχοληθήκαμε μαζί του, τι πιο ωραίο πράγμα...»

Φανούριος: «1-2 χρόνια δεν ασχοληθήκαμε μαζί του, τι πιο ωραίο πράγμα…»

Είναι γνωστές οι αντιδράσεις που προκύπτουν από πλευράς Απόλλωνα με το που διέρρευσε πως ο Βασίλης Δημητρίου θα σφυρίξει στο φιλικό παιχνίδι με την Ανόρθωση το ερχόμενο Σάββατο. Όντας τηλεφωνικά «φιλοξενούμενος» στον Active και στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ», ο εκπρόσωπος Τύπου της Εταιρείας Απόλλων Φανούριος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις η συζήτηση με τους παραγωγούς-συνάδελφους, Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.

Για τον ορισμό του Βασίλη Δημήτριου και την έντονη, λοιπόν, αντίδραση που προκύπτει από πλευράς Απόλλωνα ακόμη και σε ένα απλό φιλικό, ο Φανούριος Κωνσταντίνου είπε:

«Έντονη δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω την αντίδρασή μας. Είναι από κοινού η αντίδραση έστω κι αν δεν έχουμε ακόμη την επίσημη θέση της Ανόρθωσης. Διότι έχουμε μιλήσει με την Ανόρθωση. Απλώς είναι πάγια θέση του Απόλλωνα. Παρά να μπαίνουμε σε μία διαδικασία που εισήλθαμε τώρα σε μία εποχή που δεν υπάρχει ουσιαστικά σκοπιμότητα, να την έχουμε μπροστά μας στο πρωτάθλημα για να συζητούμε και να βάζουμε τον κόσμο σε αντιπαραθέσεις, είναι μία κατάσταση την οποία ο Απόλλωνας θεωρεί παγιοποιημένη. Είναι λαϊκή απαίτηση του κόσμου καταρχάς και ο Απόλλωνας είναι ο κόσμος του. Πρέπει να τον σεβαστούμε».

«Αν θέλει να σφυρίζει σε άλλα παιχνίδια, σε μας δεν θέλουμε να σφυρίζει. Είναι απόφαση του Απόλλωνα που δεν μπορείτε να την κρίνεται εσείς ή οποιοσδήποτε. Είναι απόφαση του Απόλλωνα μέσα από κάποια γεγονότα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κάποιους και από τις περσινές βραβεύσεις, ο Βασίλης Δημητρίου είναι ο κορυφαίος διαιτητής και δεν σφύριξε ποτέ σε ματς του Απόλλωνα για πάνω από έναν – ενάμισι χρόνο. Η τελευταία φορά, ήταν σε ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Απόλλων (5-1), ενώ προηγήθηκαν και άλλα παιχνίδια από τα οποία επίσης οι κυανόλευκοι είχαν έντοντα παράπονα

«Ποιός είναι αυτός που καθορίζει ποιος είναι ο Βασίλης Δημητρίου; Είναι δεκάδες τα παιχνίδια που είχαμε σοβαρά λάθη σε βάρος μας. Είναι απόφαση του Απόλλωνα να μην ξαναδεχθεί τον Βασίλη Δημητρίου ή τον Γιώργο Νικολάου σε παιχνίδι του», συνέχισε ακολούθως ο Φανούριος.

Η τελευταία φορά που ορίστηκε ο Δημητρίου σε παιχνίδι του Απόλλωνα, αλλά ήταν τέταρτος, ήταν στις 2 Φεβρουαρίου 2019. Αντέδρασε ο Απόλλωνας τότε και εξέδωσε και ανακοίνωση, αλλά όλο αυτό πέρασε στο ντούκου λόγω του σκανδάλου με το δελτίο Υγείας του Φρανσίς Ουζόχο. Στο πολυσυζητημένο εκείνο ματς (1-0).

Παίρνοντας τον λόγο ο Ιάκωβος Κακουρής, απευθύνθηκε ως εξής στον Φανούριο: «Όταν όλες οι ομάδες έχουν εμμονή με έναν διαιτητή, δεν θα μπορεί να βγάλει άκρη κανένας αρχιδιαιτητής, καμιά επιτροπή διαιτησίας και είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποστηρίξει τους Κύπριους διαιτητές και νομίζω ότι το ξέρεις αν παρακολουθείς τα γραφόμενα μας και τις αναφορές μας. Συγχωροχάρτι δεν δίνουμε σε κανέναν, το ξέρεις πολύ καλά».

Και απάντησε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Απόλλωνα: «Δεν αφορά σε προσωπικό επίπεδο η απόφαση του Απόλλωνα με τους διαιτητές. Αφορά καθαρά στο αγωνιστικό επίπεδο. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν στη ζωή τους και το ξεκαθαρίζουμε στον κόσμο, διότι έχει φιλάθλους που παρασύρονται. Σε ό,τι αφορά στα παιχνίδια του Απόλλωνα, έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα στον κόσμο της ομάδας που ο Απόλλωνας δεν μπορεί να διαχειριστεί, είναι σοβαρότατο και ο Πανίκος Θεοδοσίου που ζει και διαμένει στη Λεμεσό μπορεί να επιβεβαιώσει και να αφουγκραστεί τον παλμό του κόσμου. Άρα δεν θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση για πολύ. Είναι μια ξεκάθαρη θέση του Απόλλωνα όπως και άλλες ομάδες που έχουν πάρει άλλες ομάδες για διάφορα θέματα και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».

«Επαναλαμβάνω πως είναι προάσπιση συμφερόντων, δεν είναι προσωπικό με τον Βασίλη Δημητρίου, να μην δημιουργούμε αντιπαραθέσεις, γιατί να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία; Παρά να δημιουργούμε αυτά τα θέματα πριν από το πρωτάθλημα και να συζητούμε με τον κόσμο για τέτοιου είδους ζήτημα καλύτερα να αποφεύγονται τέτοιοι ορισμοί. Έχει 1μισι-2 χρόνια δεν ασχοληθήκαμε με τον κύριο Βασίλη Δημητρίου, ούτε αυτός με τον Απόλλωνα, τι πιο ωραίο πράγμα;  Θεωρώ πως είναι ένα απλό ζήτημα που πάει να γίνει το ζήτημα του Καλοκαιριού. Είναι ένας άνευ λόγου και αιτίας ορισμός. Εμείς πάντως δεν ψηφίσαμε να ανακηρυχτεί κορυφαίος πέρσι να είστε σίγουροι. Δεν ξέρω ποιοι τον ψήφισαν», υπογράμμισε ακολούθως.

Κληθείς να απαντήσει αν έχει τόση δύναμη ο Απόλλωνας να μην ορίζεται ο Δημητρίου στα ματς του, είπε: «Αν είχαμε δύναμη θα ήταν διαφορετικά τα πράματα, μάλλον δεν έχουμε δύναμη».

Καταληκτικά, σχολίασε την κοινή μετάδοση κυπριακών αγώνων μέσω ενιαίου πακέτου των τριών τηλεοπτικών πλατφόρμων: «Αυτά τα βήματα που προάγουν το άθλημα, το ενδυναμώνουν, θα δώσουν το δικαίωμα σε κάθε Κύπριο ποδοσφαιρόφιλο να έχει το προϊόν στο σπίτι του και θα έχει ανταγωνιστικό ενδιαφέρον και αυτό θα τον κάνει να έρθει πιο εύκολα και στο γήπεδο. Αν το ενδιαφέρον παραμείνει αυξημένο και το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Αφού γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί το προϊόν δεν συντρέχει λόγος για λεκτικές αντιπαραθέσεις για απλά ζητήματα και ο καθένας μπορεί όπως θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ