aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΦάνος Χαρή: «Η αρχή για να μεγαλουργήσει το τμήμα μας»

Φάνος Χαρή: «Η αρχή για να μεγαλουργήσει το τμήμα μας»

ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Στην κορυφή του Κυπριακού φούτσαλ, βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (4/5) η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορίας της στο φούτσαλ και άπαντες στο στρατόπεδο της πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Η ομάδα φούτσαλ της Ανόρθωσης ιδρύθηκε το 2012 και άρχισε τη δράση της από την Γ’ κατηγορία. Με σταθερά βήματα κατάφερε να ανέβει στην Α’ κατηγορία και έπειτα από 5 χρόνια συνολικής παρουσίας της στο φούτσαλ, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και στους δύο αγώνες της σειράς των τελικών, κόντρα στην Ομόνοια Αραράτ, κατάφερε να πάρει ισάριθμες νίκες με 5-2 και 7-4 και συνάμα το τρόπαιο του πρωταθλήματος.

Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα, από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της, είναι ο αρχηγός της Ανόρθωσης, Φάνος Χαρής, ο οποίος μίλησε στο goal.com.cy, για την κατάκτηση του τίτλου

Πώς ήρθε η κατάκτηση του τίτλου;

«Η κατάκτηση του τίτλου δεν ήρθε τυχαία, αλλά με συνεχή δουλειά από όλους όσους απαρτίζουν το τμήμα και με αφοσίωση στους στόχους μας. Ήταν μια αρκετά κουραστική χρονιά, αλλά ευτυχώς οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο».

Όταν άρχισε η φετινή χρονιά, φανταζόσασταν ότι στο τέλος θα ήσασταν οι πρωταθλητές;

«Στην αρχή της χρονιάς στόχος μας ήταν να δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας σε κάθε παιχνίδι και να παίρνουμε τους 3 βαθμούς, ανεξαιρέτως αντιπάλου. Στην πορεία η ομάδα φάνηκε ότι είχε πάρα πολλές δυνατότητες και πλέον αρχίσαμε να πιστεύουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Όταν παίζαμε στους τελικούς, νιώθαμε ότι αξίζαμε να πάρουμε τον τίτλο».

Πώς είναι το συναίσθημα να σηκώνεις το τρόπαιο ως αρχηγός; Ειδικά όταν είναι το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας…

«Το είπα πολλές φορές, ότι είναι τιμή μου να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας, γιατί εκπροσωπούμε το ιστορικότερο σωματείο της Κύπρου. Όταν σήκωσα το τρόπαιο, που είναι και το πρώτο στην ιστορία του τμήματος, πραγματικά με γέμισε με συναισθήματα χαράς αλλά και συγκίνησης, γιατί ένιωσα ότι είναι η αρχή για να μεγαλουργήσει το τμήμα μας και να κάνει περήφανο τον ανορθωσιάτικο κόσμο, που το έχει τόσο πολύ ανάγκη».

Με την κατάκτηση του τίτλου έχετε ανεβάσει ψηλά τον πήχη και στη νέα χρονιά θα πρέπει να υπερασπιστείτε τον τίτλο σας, αφού όλοι πλέον θα περιμένουν περισσότερα από εσάς. Αυτό βάζει επιπλέον πίεση στην ομάδα;

«Σίγουρα όσο δύσκολο είναι να ανέβεις στην κορυφή, άλλο τόσο δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί. Είναι λογικό ο πήχης να ανεβαίνει, επειδή εμείς οι ίδιοι τον ανεβάσαμε με την παρουσία μας, όμως η ομάδα έδειξε ότι αντέχει στην πίεση. Θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε αυτό που κτίσαμε φέτος».

Είσαι από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα από την ημέρα της ίδρυση της. Έζησες και τα καλά και τα κακά, και τα εύκολα και τα δύσκολα. Πόσο ωρίμασε η ομάδα από το 2012 που ξεκινήσατε, μέχρι σήμερα που στεφθήκατε πρωταθλητές;

«Η διαδρομή που έζησα αυτά τα 5 χρόνια, είναι κάτι το εκπληκτικό για ‘μένα. Το να βλέπεις μια ομάδα να αρχίζει από την Γ’ κατηγορία από μια παρέα και σήμερα να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και να βρίσκεται στην κορυφή του Κυπριακού φούτσαλ, είναι ευλογία για όποιον το έζησε. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες και πολλές απογοητεύσεις, αλλά μέσα από αυτές μάθαμε πάρα πολλά, τα οποία μας έκαναν πιο δυνατούς. Όποιος δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις, θα έρθει η μέρα που θα ανταμειφθεί».

Τι να περιμένουμε στη συνέχεια από την Ανόρθωση;

«Υπάρχουν τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια πριν από την έναρξη της επόμενης χρονιάς, κάτι το οποίο εμείς δεν έχουμε ξανά ζήσει. Θα πάμε σε αυτούς τους αγώνες με στόχο το καλύτερο δυνατό και με τη νέα χρονιά, είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση για να διατηρηθεί στην κορυφή».

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι του Φάνου Χαρή;

«Οι στόχοι μου είναι συνυφασμένοι με τους στόχους της ομάδας. Όσο μπορώ να βοηθώ την ομάδα θα το κάνω, με όλη μου τη ψυχή, ούτως ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να τιμούμε το σήμα που εκπροσωπούμε».

Και τώρα ξεκούραση;

«Ναι τώρα όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση μετά από μια δύσκολη, αλλά επιτυχημένη χρονιά και θα επιστρέψουμε στο νέο πρωτάθλημα ακόμα πιο δυνατοί».

Κλείνοντας, ο αρχηγός της Ανόρθωσης, θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας, που ήταν δίπλα τους σε αυτή τη διαδρομή.

«Τέλος θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους οπαδούς μας, για την υπέροχη υποδοχή μετά το τέλος του τελικού. Ήταν κάτι το φανταστικό αυτό που ζήσαμε και εύχομαι να είναι η αρχή για πολλές χαρές και επιτυχίες. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ