aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΈβαλαν... μπουρλότο και έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους

Έβαλαν… μπουρλότο και έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Όλα είναι μέσα στο παιγνίδι. Και τα νεύρα, και οι εντάσεις, τα σπρωξίματα, τα αντιαθλητικά φάουλ, πολλές φορές και οι διαπληκτισμοί, ακόμα και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση (όπως κι αν ερμηνεύεται αυτό), όπως καλή ώρα συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στα πλείστα ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) μέτωπα, που όχι σπάνια καμία σχέση δεν έχουν με το ποδόσφαιρο. Η διακοπή του πρωταθλήματος για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την ερχόμενη εβδομάδα, δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να ηρεμήσουμε και να ξαναβάλουμε μπρος με (πιο) καθαρό μυαλό, ελπίζω, μα δεν το πιστεύω…

Το σκηνικό και το παιγνίδι την τελευταία πενταετία έχει αλλάξει άρδην, ένεκα της έκρηξης ή της επανάστασης στα social media, που έχουν διαμορφώσει ένα νέο σκηνικό, νέα ήθη και έθιμα, νέες συνήθειες. Έχω μάλιστα την αίσθηση πως όσο πάει το «παιγνίδι» θα ξεφεύγει όλο και πιο πολύ. Ας μιλήσουμε όμως και για ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως μπορούμε. Το είχα επισημάνει και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (στην ειδική έκδοση του Goal, για το νέο πρωτάθλημα): Έγραφα, λοιπόν: «Ομόνοια και Ανόρθωση, ασφαλώς και θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως κι αν ερμηνεύεται αυτό». Και φυσικά δεν χρειάζονταν μαντικές η άλλες υπερφυσικές δυνατότητες για να το προβλέψει τούτο κάποιος, φτάνει να παρακολουθούσε τις εξελίξεις και τα δρώμενα στις δύο ομάδες, που κυριολεκτικά έμοιαζαν να αναγεννούνται μέσα από τις στάχτες τους.

Ανόρθωση και Ομόνοια ουσιαστικά επέστρεψαν με θόρυβο, αλλά και για να ταράξουν τα νερά στο ποδοσφαιρικό μας γίγνεσθαι και μέχρι τώρα τα καταφέρνουν μια χαρά. Έβαλαν στο πρωτάθλημα μπουρλότο και έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους και στις εννιά πρώτες αγωνιστικές είναι οι πλέον αξιόπιστες, με την «Κυρία» να αποπνέει σταθερότητα, να παίζει και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Κανένας μας, βέβαια, δεν μπορεί να γνωρίζει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, το σίγουρο ωστόσο είναι πως επέστρεψαν για να μείνουν και θα μείνουν. Ανεξάρτητα αν κάποια από τις δύο κατακτήσει ή όχι το πρωτάθλημα. Γιατί ομάδες που βγάζουν υγεία, ο κόσμος τους επιστρέφει στο γήπεδο και όλοι μιλούν γι’ αυτές τις δύο ομάδες, δεν μπορεί παρά να προχωρήσουν μπροστά.

Υ.Γ.: Ελπίζω κάποιοι να μην μπερδευτούν και να παρανοήσουν ως προς  το ζουμί της θέσης μου, σε σχέση με την εισαγωγή, που έχει κι αυτή το δικό της… ζουμί! Δύο σε ένα, με απλά λόγια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ