aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Εργάζομαι σαν να πρόκειται να μείνω για 100 χρόνια» (σκιαγραφεί τους νέους)

«Εργάζομαι σαν να πρόκειται να μείνω για 100 χρόνια» (σκιαγραφεί τους νέους)

«Εργάζομαι στην Ανόρθωση, σαν να και πρόκειται να μείνω για 100 χρόνια στο σύλλογο», τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλμπέρτο Μπενίτο στην οπαδική ιστοσελίδα «Anorthosis24.net».

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, δίχως πολλά λόγια και μεγάλες υποσχέσεις, αναλύει τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές και τονίζει πως «το πιο σημαντικό πράγμα για εκείνον αυτή τη στιγμή, είναι η ομάδα να είναι έτοιμη να κερδίσει στην πρεμιέρα τον ΑΠΟΕΛ».

-Για τον Αγιλάρ, δύο λόγια και εάν σας προβληματίζει το γεγονός πως τελευταίος του σταθμός ήταν η Αυστραλία;

«Ο Αγιλάρ μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός. Αυτή είναι η φυσική του θέση. Σε όσες ομάδες πήγε αγωνιζόταν βασικός. Είναι πολύ καλός επαγγελματίας, με καλή συμπεριφορά και πάρα πολύ καλός συμπαίκτης».

-Για τον Κριστόβαλ; Τι θέση αγωνίζεται; Τι να περιμένουμε από αυτό; Το γεγονός πως γύρισε αρκετές χώρες δεν σας προβληματίζει;

«Μπορεί να αγωνιστεί ως οκτάρι, αλλά και ως δεκάρι, ακόμη θα μπορούσε να δώσει βοήθειες και στα επιθετικά άκρα. Δεν είναι γρήγορος αλλά έχει διορατικό τρόπο παιχνιδιού. Θα μας δώσει αρκετές ανάσες μέσα στο παιχνίδι μας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πάρα πολύ έξυπνο τρόπο παιχνιδιού. Τώρα, μετά από τόσες ομάδες και χώρες, έχει πάρα πολλές εμπειρίες. Πιστεύω θα κάνει μια καλή χρονιά εδώ. Με τον τρόπο που αγωνίζεται, πιστεύω η Κύπρος είναι μια χώρα ιδανική για αυτόν».

-Από τον Μίλαν Σάβιτς τι να περιμένουμε; Πιστεύετε πως οι φιλοδοξίες του θα ισορροπήσουν την έλλειψη εμπειρίας;

«Φυσικά, έχει πάρα πολλή δίψα για να βελτιωθεί. Μας έχει δείξει, πως δεν είναι εδώ για τα χρήματα, θέλει να βελτιωθεί και αυτό θα κάνει! Είναι ένας μαχητής».

-Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για τον Γκιγιέρμε Σάντος; Τι μπορεί να δώσει στην ομάδα;

«Είναι ένας πάρα πολύ τεχνίτης ποδοσφαιριστής και πάρα πολύ γρήγορος. Στην επίθεση δύσκολα βρίσκεις ποδοσφαιριστή σαν και αυτό. Εάν καταφέρουμε να τον κρατήσουμε συγκεντρωμένο μόνο στα εντός τους αγωνιστικού χώρου, πιστεύω θα κάνει μια εξαιρετική χρονιά».

-Για τον Χοσέ Αντόνιο Ρίος δύο λόγια; Το γεγονός πως δεν σκοράρει σας ανησυχεί;

«Μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Του αρέσει να τρέχει προς το κενό, τρέχει πολύ. Είναι πολύ καλός εκτελεστής στα στημένα. Έχει πάρα πολύ καλή σέντρα. Όσο για το γεγονός πως δεν σκοράρει, χρειαζόμαστε γκολ από πολλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να είμαστε ομάδα».

-Για το γεγονός πως η Ανόρθωση κινείται και αποκτά ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν πέρα της μίας θέση, είναι κομμάτι του πλάνου; Να περιμένουμε περισσότερες τέτοιες μετεγγραφές;

«Εάν δεν θέλουμε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα, τότε χρειαζόμαστε να έχουμε μερικούς που να μπορούν να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις».

-Για το γεγονός πως ο μετεγγραφικός σχεδιασμός έχει καθυστερήσει, είστε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί το ρόστερ σύντομα;

«Το πιο σημαντικό πράμα για μένα, είναι στις 21 Αυγούστου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, να έχουμε την ομάδα έτοιμη, να είναι σε θέση να παλέψει και να κερδίσει το παιχνίδι».

-Για το γεγονός πως στο παρελθόν η Ανόρθωση κινείτο στον σχηματισμό νεαρής ομάδας, ενώ τώρα οι Λέιβα και Κριστόβαλ είναι άνω των 30, είναι για εσάς η ηλικία σημαντικό κριτήριο για τις μεταγραφές;

«Μου αρέσουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές και προσανατολιζόμαστε να δουλέψουμε για το μέλλον της Ανόρθωσης. Ωστόσο για να αναπτυχθούν, είναι καλό να έχεις ποδοσφαιριστές με εμπειρία. Εν τω μεταξύ, χρειαζόμαστε να είμαστε έτοιμοι γρήγορα, έτσι χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές με εμπειρία».

-Το μήνυμα στον κόσμο;

«Παρά το γεγονός πως είμαι ξένος, προσπαθώ να μάθω κα να καταλάβω την ιστορία του συλλόγου, την κουλτούρα και πολλά άλλα πράματα. Εργάζομαι και προτίθεμαι να συνεχίσω να εργάζομαι εδώ, σαν να πρόκειται να μείνω για 100 χρόνια. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, η Ανόρθωση να κερδίσεις τίτλους το συντομότερο. Θα παλέψουμε για αυτό!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ