aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΕπιβεβαίωσε ότι δύο ματς με την Ανόρθωση «έφεραν» €1.200.000 στον Απόλλωνα

Επιβεβαίωσε ότι δύο ματς με την Ανόρθωση «έφεραν» €1.200.000 στον Απόλλωνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ένας από τους παίκτες που άφησαν τη δική τους «σφραγίδα» στα κυπριακά γήπεδα, είναι και ο Γκαστόν Σανγκόι. Το «Αλάνι» που λατρεύτηκε όσο λίγοι στον Απόλλωνα όπου αγωνίστηκε για δύο θητείες, έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και έχει αφιερωθεί στην οικογένεια του. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική ιστοσελίδα «lavozdeasturias.es», εκτός από τα παιδιά και τη γυναίκα του έχει αφοσιωθεί και στην μελέτη: «Κάνω μαθήματα προπονητικής. Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά κάτι που να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο».

Ο Σανγκόι που αγωνίστηκε συνολικά σε 12 ομάδα σε 10 διαφορετικές χώρες, ανέφερε για την καριέρα του «Είχα μια καλή καριέρα, δεν κατηγορώ τον εαυτό μου για τίποτα ούτε λυπούμαι για τις ομάδες που ήμουν. Μερικές φορές πήγε καλά, μερικές φορές άσχημα, αλλά στο σύνολο πιστεύω ότι πήγε σχετικά καλά». Ο 35χρονος πλέον παλαίμαχος άσος, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στη σπουδαία μετεγγραφή του από τον Απόλλωνα στη Σπόρτινγκ Χιχόν, η οποία για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι κόστισε στην ισπανική ομάδα περίπου 1.200.000 ευρώ. «Ο Αθλητικός Διευθυντής Εμίλιο ντε Ντίος ήρθε να με δει δυο φορές όταν αγωνιζόμουν στον Απόλλωνα. Μου τηλεφώνησαν, μου έκαναν πρόταση και προφανώς δεν την αρνήθηκα. Ήταν ένα όνειρο να παίξω στην Ισπανία. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια που ήρθαν να με δουν, η αλήθεια είναι πως τα πήγα πολύ καλά, και αυτό βοήθησε», ανέφερε ο Αργεντινός.

Μπορεί να μην μπήκε σε λεπτομέρειες ως προς το ποια ήταν τα δύο παιχνίδια που τον παρακολούθησαν οι Ισπανοί, αλλά οι πληροφορίες της τότε εποχής ήρθαν την πρώτη τους κατασκοπία στις 28 Νοεμβρίου 2009, όταν ο Απόλλωνας αντιμετώπισε την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ο Σανγκόι είχε σκοράρει με κεφαλιά (1-1), και τη δεύτερη, πάλι με την Ανόρθωση στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά σε αγώνα κυπέλλου, με το «Αλάνι» να χάνει πέναλτι, αλλά να επανορθώνει με γκολ στη νίκη της ομάδας του (3-2).

Το υπόλοιπο της συνέντευξης του Σανγκόι αφορούσε την παρουσία του στη Σπόρτινγκ Χιχόν λέγοντας πως «ήταν τρία αλησμόνητα χρόνια για μένα» και συμπληρώνοντας ότι αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του ήταν η νίκη στο Μπερναμπέου σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ