aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΈπεσε μαχόμενη στη βροχή η Ανόρθωση (pics & video)

Έπεσε μαχόμενη στη βροχή η Ανόρθωση (pics & video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Προσπάθησε να μετατρέψει τον εφιάλτη σε όνειρο όμως ήταν πλέον αργά… Η επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στην Ευρώπη από τον πάγκο της Ανόρθωσης μετά από 11 χρόνια, δεν συνοδεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ηττήθηκε 2-3 από την Βασιλεία στην Ελβετία, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ σύντομη η παρουσία της «Κυρίας» στην Ευρώπη αφού το βράδυ της Πέμπτης έδωσε τον πρώτο της αγώνα όμως δεν κατάφερε να περάσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Χαμένη η ομάδα της Αμμοχώστου στο πρώτο 25λεπτο και μοιραία δέχθηκε τρία γκολ. Άργησε να… ξυπνήσει αφού στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε στο ύψος της, όταν η Βασιλεία είχε ήδη απλοποιήσει τα υπέρ της δεδομένα. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Σελίν, ενώ ο Λόρια είχε ενοχλήσεις στο φινάλε του αγώνα, όμως ο Κετσπάγια είχε ήδη πραγματοποιήσει τις αλλαγές του.

Το ματς…

Ένα 20λεπτο βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες της Ανόρθωσης. Η ομάδα της Αμμοχώστου δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, παρουσιάστηκε νευρική χωρίς καθόλου συγκέντρωση, ενώ η Βασιλεία πιο ψύχραιμη εκμεταλλεύτηκε τις πρώτες ευκαιρίες που βρήκε και τις μετέτρεψε σε γκολ. Μόλις στο 4’ ο Βίντμερ με δυνατό γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 12’ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 2-0.

Ο Μαργκάσα όχι μόνο δεν έδιωξε σωστά, αλλά έδωσε… ασίστ στον Καμπό, ο οποίος με σουτ-κεραυνό νίκησε τον Λόρια. Πάντως ο Γεωργιανός κίπερ ήταν αδύνατο να αντιδράσει, καθώς η μπάλα ακούμπησε και στο δοκάρι. Οι Ελβετοί δεν σταμάτησαν εκεί, και στο 21’ πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Παντούλα έπιασε το σουτ, ο Λόρια απέκρουσε ασταθώς, ο επιθετικός των γηπεδούχων κυνήγησε τη φάση και στην προσπάθεια του να σκοράρει, ο Αμπαρτζουμιάν προσπάθησε να διώξει στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, η Ανόρθωση κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως χωρίς να απειλήσει. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η «Κυρία» βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα καθώς η μπάλα δεν απομακρύνθηκε μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Βργκοτς με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το 3-1.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Αμμοχώστου μπήκε για να τα παίξει όλα για όλα. Πιο παθιασμένη, πιο επιθετική γυρόφερνε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, ο Οκριασβίλι χάλασε τις όποιες προθέσεις της ομάδας του αφού δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 50’. Αφού είχε την κατοχή και ένιωσε την πίεση του αντιπάλου έπεσε προσπαθώντας να εκμαιεύσει πέναλτι, όμως ο ρέφερι, Ράντου Πετρέσκου, δεν… μάσησε και έβγαλε αμέσως την δεύτερη κίτρινη στον Γεωργιανό.

Η Ανόρθωση όμως δεν μάσησε. Το πάλεψε μέχρι τέλους. Δημιούργησε 1-2 κλασσικές προϋποθέσεις και στο 66’ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Αμπαρτζουμιάν. Ο Κβιλιτάια ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 3-2. Οι κυανόλευκοι αν και με 10 παίκτες είχαν τον έλεγχο, προσπάθησαν για την μεγάλη ανατροπή όμως το γεγονός πως απώλεσαν το πρώτο 25λεπτο του αγώνα, στοίχισε μέχρι το φινάλε του αγώνα. Με 10 παίκτες έμεινε και η Βασιλεία καθώς ο Φον Μος, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στο 88’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Βασιλεία (Μαρσέλ Κόλερ): Νίκολιτς, Φαν Βόλφσβινκελ, Κόμερτ, Βίντμερ, Αλντερέτε, Κάμπο (86′ Φαν Ντερ Βερφ), Μπουλουλού (60′ Φον Μος), Στόκερ (77′ Ομπερλίν), Καμπράλ, Φράι, Παντούλα.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Σελίν (78′ Γκαλίτσιος), Κορέια (46′ Χριστοφή), Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Μαργκάσα (62′ Μίχα), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.

Γήπεδο: Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ.

Σκόρερ: 4′ Βίντμερ, 12′ Κάμπο, 21′ Αμπαρτζουμιάν (αυτογκόλ) / 45′ Βρογκτς, 67′ Κβιλιτάια

Κίτρινες: Βίντμερ, Αλντερέτε, Φον Μος, ΠαντούλαΑμπαρτζουμιάν, Κβιλιτάια

Αποβολές: 88′ Φον Μος (δεύτερη κίτρινη) / 50′ Οκριασβίλι (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Ράντου Πετρέσκου (Ρουμανία).

Βοηθοί: Ράντου Τζινγκούλεακ, Μιρτσέα Μιχαήλ Γκριγκόριου, Μαρσέλ Μπίρσαν (τέταρτος).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ