aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΈντονο παρασκήνιο για τη μετεγγραφή Ράγιος, φοβούνται τις αντιδράσεις

Έντονο παρασκήνιο για τη μετεγγραφή Ράγιος, φοβούνται τις αντιδράσεις

Συνεχίζει να «κυνηγά» την καριέρα του Ρούβεν Ράγιος η πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε για μήνες τον ποδοσφαιρικό κόσμο του Ισραήλ.

Τον Μάρτιο του 2014 ο Ρούβεν Ράγιος αγωνιζόμενος στην Μακάμπι Χάιφα έκανε ένα «εγκληματικό» τάκλιν στον ποδοσφαιριστή της Μπνέι Γιεχούντα, Ραφί Νταχάν που είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού για πολλές αγωνιστικές και εν τέλει δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά στην Μακάμπι, ενώ ο Νταχάν παρά τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για αποκατάσταση της ζημιάς στους συνδέσμους δεν κατάφερε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπνέι Γεχούντα, Ραφί Νταχάν προσέφυγε στη δικαιοσύνη, αφού αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 25 του χρόνια, μετά από το σοκαριστικό μαρκάρισμα του άλλοτε άσου της Ανόρθωσης.

Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Ισπανό παίκτη αφού το δικαστήριο επιδίκασε περί τα 4.067.209 σέκελ (1.000.000 ευρώ). Ο δικαστής σημείωσε μεταξύ άλλων στην απόφαση του ότι ο Ράγιος σκόπιμα έκανε το τάκλιν για να τραυματίσει τον Νταχάν. Ράγιος και Χάϊφα κλήθηκαν να πληρώσουν συνολικά το 25% του πιο πάνω ποσού σε περίοδο 30 ημερών συν την φορολογία που προκύπτει. To υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το γενικό σχέδιο ασφάλισης των παικτών στο Ισραήλ.

Έξι χρόνια μετά το φάουλ και εννέα μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί «εμπόδιο» για την καριέρα του Ράγιος. Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης στη γειτονική χώρα η Μπνέι Σακχίν θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον 34χρονο ποδοσφαιριστή, όμως φοβάται τις αντιδράσεις που θα προκύψουν.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας mako.co.il (δείτε εδώ) σημειώνει ότι παρά την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία του Ράγιος οι άνθρωποι του συλλόγου είναι πεπεισμένοι για την αγωνιστική του αξία, όμως υπάρχει έντονη ανησυχία για το κατά πόσο οι αντιδράσεις που θα προκύψουν λόγω της πολύκροτης υπόθεσης θα εμποδίσουν τον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της χώρας.

Μάλιστα, ήδη κάποιοι οπαδοί καλούν τη διοίκηση της ομάδας να εγκαταλείψει τις ενέργειες για απόκτηση του Ράγιος και να στραφεί σε άλλες λύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ