aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΕΝΠ – Ανόρθωση 1-2: Οι παγκίτες έγιναν βασικοί και «καθάρισαν»

ΕΝΠ – Ανόρθωση 1-2: Οι παγκίτες έγιναν βασικοί και «καθάρισαν»

Με πρόσωπο του αγώνα τον Τορνίκε Οκριασβίλι που σκόραρες δύο φορές (28’, 58’) η Ανόρθωση επικράτησε με 2-1 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου» για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η «Κυρία» ήταν καλύτερη σε όλη την αναμέτρηση και ιδίως στο πρώτο ημίχρονο «σπατάλησε» αρκετές ευκαιρίες με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να είναι στο κυνήγι βαθμολογικού κέρδους μέχρι το τελικό σφύριγμα. Πέραν του «χρυσού» σκόρερ της η Ανόρθωση είχε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων άλλους δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν ήταν στο αρχικό σχήμα στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο λόγος για τους Δημήτρη Χριστοφή (ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις καλές στιγμές των κυανόλευκων) και Ντορ Μίχα (πιστώνεται την ασίστ στο δεύτερο ημίχρονο).

Η Ένωση ισοφάρισε προσωρινά με τον Δημήτρη Θεοδώρου (38’), όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει τη δεύτερη διαδοχική ήττα με το ίδιο σκορ. Η ομάδα του Κάρλος Φερέρ προσπάθησε να ασκήσει πίεση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να «ματώσει» για δεύτερη φορά τα δίχτυα του Λόρια.

Στην 4η θέση η Ανόρθωση με 48 βαθμούς, μείωσε στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα του Παραλιμνίου έμεινε στην 11η θέση με 24 βαθμούς.

To ματς

Μάχη Ανόρθωσης – Γκατσέφσκι ήταν το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο στο «Τάσος Μάρκου». Η Ανόρθωση μπήκε με διάθεση να «πνίξει» τους γηπεδούχους, όμως πότε η αστοχία των παικτών της, πότε οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Σλοβένου και πότε οι κακές εκτελέσεις στατικών φάσεων από τον Οκριασβίλι στέρησαν από την Ανόρθωση ένα γρήγορο γκολ.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 28’ από την άσπρη βούλα με το πρώτο γκολ του Τορνίκε Οκριασβίλι μετά από τέσσερις μήνες και 13 μέρες. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε από τον διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους μετά την εντολή του VAR (Τιμόθεος Χριστοφή) να πάει να δει στο βίντεο το χέρι του Κυριάκου εντός περιοχής των βυσσινί.

Δέκα λεπτά αργότερα η Ένωση στην πρώτη τελική της προσπάθεια ευτύχησε να ισοφαρίσει με το τέταρτο φετινό τέρμα του Δημήτρη Θεοδώρου. Οι γηπεδούχοι βρήκαν σε ανισορροπία την άμυνα της Ανόρθωσης. Ο Ρισβάνης βγήκε ψηλά στο κέντρο να μαρκάρει, έμεινε κενός χώρος στην καρδιά των μετόπισθεν της «Κυρίας» και μετά την πάσα του Ντένινγκ ο Κύπριος εξτρέμ έφυγε ανάμεσα στους Βργκοτς και Κορέια και αφού ντρίμπλαρε τον Λόρια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να είναι το ίδιο παραγωγική σε ευκαιρίες όσο στο πρώτο ημίχρονο άρχισε το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Η οξυδέρκεια του Δημήτρη Χριστοφή στο 58’ ήταν η αρχή για το δεύτερο τέρμα των κυανόλευκων. Ο Κύπριος εξτρέμ έριξε γρήγορα την μπάλα στον Αμπαρτζουμιάν, ο Αρμένιος την προώθησε στον Μίχα, ο οποίος σέρβιρε γκολ στο πιάτο στον Οκριασβίλι που πλάσαρε την μπάλα στα δίχτυα του Γκατσέφσκι για δεύτερη φορά.

Ένα δυνατό σουτ του Ντένινγκ το οποίο ανάγκασε τον Λόρια να αποκρούσει στο 64’ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Ανόρθωση άγγιξε τρίτο γκολ με το συρτό σουτ του Χριστοφή στο 78’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα, Ιρέπ, Κυριάκου (87′ Μαυρουδής), Λουσέρο, Πανός (74′ Γκαντό), Μπάρνι, Μπελόνε (65′ Μαρκόφσκι), Ντένινγκ (65′ Κοτσώνης), Θεοδώρου, Ουντόζι.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (79′ Καλτσάς), Ρισβάνης, Βργκοτς, Κορέια, Κ. Αρτυματάς, Μπουσουλάτζιτς, Mίχα (62′ Χουσμπάουερ), Οκριασβίλι (76′ Γκαλίτσιος), Χριστοφή, Κβιλιτάια (79′ Μανιάς).

Σκόρερ: Θεοδώρου 38′ / Οκριασβίλι (πεν) 28′, 58′.

Κίτρινες: Ντένινγκ (8η), Πανός / Μπουσουλάτζιτς (3η), Κ. Αρτυματάς, Μανιάς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ