aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΈνορκη δήλωση Μαργκάσα: Απειλητικά μηνύματα, εξαναγκασμός και απώλεια χρημάτων

Ένορκη δήλωση Μαργκάσα: Απειλητικά μηνύματα, εξαναγκασμός και απώλεια χρημάτων

To Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας δικαίωσε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου τον ποδοσφαιριστή Ρενάτο Μαρκάσα με απόφαση που εξέδωσε στην αστική αγωγή που είχε καταχωρήσει ο ποδοσφαιριστής εναντίον του Ιβάϊλο Πέτεφ, τότε προπονητή της Ομόνοιας Λευκωσίας, για δηλώσεις εναντίον του τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι δηλώσεις αυτές ήταν δυσφημιστικές και έπληξαν το επαγγελματικό κύρος και την υπόληψη του Ρενάτο Μαργκάσα, έγιναν κακόβουλα σε μια προσπάθεια μετατόπισης σε τρίτα πρόσωπα των ευθυνών και των λόγων αποτυχίας της ομάδας και οδήγησαν στον πρόωρο τερματισμό της εργοδότησης του Ρενάτο Μαργκάσα από το σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας.

Στην αρχική ένορκη δήλωσή του ο Πορτογάλος μέσος αναφέρει τις συνέπειες που προκλήθηκαν στην καριέρα του από τις δηλώσεις του Εναγομένου (σ.σ. Ιβάιλο Πέτεφ). Μεταξύ άλλων κάνει αναφορά σε απειλητικά μηνύματα οπαδών της Ομόνοιας τόσο στον ίδιο όσο και στη διοίκηση με σκοπό να διακοπεί η συνεργασία τους. Σημειώνει, επίσης, ότι η δυσφήμιση που έγινε στο πρόσωπό του δυσκόλευε αφάνταστα τις συζητήσεις με άλλες ομάδες αφού καμιά μεγάλη ομάδα δεν ήθελε να εργοδοτήσει ένα ποδοσφαιριστή εναντίον του οποίου υπήρχαν υπόνοιες ή υποψίες ότι έστηνε παιγνίδια της ομάδας του.

Τέλος, υπογραμμίζει πως αναγκάστηκε να υπογράψει συμβόλαιο με μια πιο μικρή ομάδα όπως η Νέα Σαλαμίνα αφού δεν υπήρχε άλλη επιλογή και αν δεν την αποδεχόταν, θα παρέμενε χωρίς ομάδα».

Διαβάστε επίσης: Mαργκάσα: Οι δηλώσεις που καίνε τον Πέτεφ στην απόφαση του Δικαστηρίου

Αναλυτικά τι αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου
61. Με τις δηλώσεις του Εναγόμενου οι αντιδράσεις των οπαδών του σωματείου εναντίον μου και η απαίτηση τους να μην ξαναγωνιστώ με το σωματείο έγιναν πολύ πιο έντονες.

62. Το ίδιο πολύ πιο έντονες έγιναν οι αντιδράσεις των οπαδών του σωματείου εναντίον της διοίκησης διαμηνύοντας και απειλώντας την ότι δεν θα ανέχονταν να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο σωματείο.

63. Συνεπεία των πιο πάνω, ήταν αδύνατο να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο σωματείο αφού ήμουν κόκκινο πανί για μεγάλη μερίδα οπαδών και τόσο εγώ όσο και η διοίκηση του σωματείου γινόμασταν δέκτες απειλητικών μηνυμάτων με απώτερο σκοπό να μας εξαναγκάσουν να συμφωνήσουμε την από κοινού λύση της εργοδότησης μου.

64. Τον Ιούλιο του 2018, μη έχοντας εκ των πραγμάτων άλλη επιλογή, η διοίκηση του σωματείου και εγώ αναγκαστήκαμε να τερματίσουμε κοινή συναινέσει την εργοδότηση μου. Η οποία, αν δεν έκανε τις επίδικες δηλώσεις ο Εναγόμενος, θα έληγε το Μάιο του 2020. Επισυνάπτω σαν τεκμήριο 24 τη συμφωνία τερματισμού της εργοδότησης μου. Το πρωτότυπο είναι στην κατοχή του σωματείου.

65. Συνεπεία των δηλώσεων του Εναγόμενου, πλήγηκα επαγγελματικά. Πρώτο γιατί από τη στιγμή που ήμουν εκτός των ομαδικών προπονήσεων από το Φεβρουάριο του 2018 ήταν πολύ δύσκολο για άλλη ομάδα να αποδεχτεί να με εργοδοτήσει αφού θα χρειαζόμουν πολύ χρόνο για να φτάσω στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Ενώ η επόμενη περίοδος ξεκινούσε τον Αύγουστο του 2018.

66. Επιπρόσθετα, η δυσφήμιση που έγινε στο πρόσωπο μου δυσκόλευε αφάνταστα τις συζητήσεις μου με άλλες ομάδες αφού καμιά μεγάλη ομάδα δεν ήθελε να εργοδοτήσει ένα ποδοσφαιριστή εναντίον του οποίου υπήρχαν υπόνοιες ή υποψίες ότι έστηνε παιγνίδια της ομάδας του.

67. Συνεπώς αναγκάστηκα να συνεχίσω την καριέρα μου σε ένα πιο μικρό σωματείο στο οποίο ουδέποτε θα πήγαινα αν δεν γίνονταν αυτές οι δηλώσεις του Εναγόμενου. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι δεν είναι καθόλου σύνηθες ένας ποδοσφαιριστής αρχηγός μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου και σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία να μεταγράφεται σε μικρότερη ομάδα, έναντι αισθητά χαμηλότερων απολαβών. Ήταν ξεκάθαρο ότι η υπογραφή συμφωνίας εργοδότησης με τη Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου έγινε καθαρά και μόνο γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή και αν δεν την αποδεχόμουν, θα παρέμενα χωρίς ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ