aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΕκδίκηση… τετράδας για την Ανόρθωση με «αποκάλυψη» τον Ιωάννου (vid)

Εκδίκηση… τετράδας για την Ανόρθωση με «αποκάλυψη» τον Ιωάννου (vid)

Τέσσερις μέρες μετά την εντός έδρας ήττα από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου για το κύπελλο η Ανόρθωση πήρε… εκδίκηση, στο ίδιο γήπεδο, από τους βυσσινί. Η «Κυρία» επικράτησε  με 2-0 σε αγώνα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος με γκολ του Νίκα Κτσαράβα (2’) και Ντάνιελ Πράνιτς (61’ πέναλτι) και «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς.

Στη 10η θέση με 13 βαθμούς παρέμεινε η Ένωση, η οποία εμφανίστηκε πολύ κατώτερη σε σχέση με την προ ημερών παρουσία της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ανόρθωση και Ένωση θα αναμετρηθούν ξανά την ερχόμενη Τετάρτη (23/1) στον επαναληπτικό της β΄ φάσης του κυπέλλου.

Πρόσωπο του αγώνα ο 19χρονος Μιχάλης Ιωάννου. Ο νεαρός μέσος της Ανόρθωσης πήρε φανέλα βασικού από τον Γιούρχεν Στρέπελ και ήταν εξαιρετικός, κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο η «Κυρία» προηγήθηκε 2-0 και εισέπραξε ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με γκολ του Νίκα Κατσαράβα από το 2’ η Ανόρθωση πήρε νωρίς κεφάλι στην αναμέτρηση. O Γεωργιανός σε μία φάση που έμοιαζε εύκολη για τον τερματοφύλακα της Ένωσης, Κλέιμαν, ο οποίος ολιγώρησε και έδωσε την ευκαιρία στον υψηλόσωμο φορ της «Κυρίας» να σκοράρει από κοντά. H Ένωση ανέλαβε στη συνέχεια τα ηνία, όμως ήταν αναποτελεσματική στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Φάσεις εκατέρωθεν, «καθάρισε» η «Κυρία»

Γρήγορος ρυθμός με φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, όμως η «Κυρία»… κτυπούσε στην αντεπίθεση κυρίως με τον Μικελτάντζε. Στο 60’ ο Μιχάλης Ιωάννου ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Αμπαρτζουμιάν και ο Πράνιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Aνόρθωση (Στρέπελ): Βάργκιτς, Στρούνα, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (74′ Πράνιτς), Βίκτορ, Κοφί, Ιωάννου, Μικελτάντζε, Λαβόρδε (55′ Κυριάκου), Κατσαράβα (86′ Οικονομίδης)

ΕΝΠ (Φελκ): Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν (68′ Μουλαζίμης), Κυριάκου, Φυτανίδης, Ολίβα, Ενόχ (72′ Σερμπάκοφ), Μαϊσουράντζε, Ριέρα (84′ Κολοκούδιας), Πίττας, Ζάρατε, Ουντόζι

Σκόρερ: 2′ Κατσαράβα, 61′ (πέναλτι) Πράνιτς

Κίτρινες: Λαβόρδε, Βίκτορ / Ενόχ, Κυριάκου

Αποβολές:

Στάδιο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης

4ος: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου

 



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ