aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΕιρωνείες τύπου «φέρτε τον Πούτσε» και μηδενισμός

Ειρωνείες τύπου «φέρτε τον Πούτσε» και μηδενισμός

Εάν στον πάγκο της Ανόρθωσης ήταν οποιοσδήποτε άλλος προπονητής πλην του Τιμούρ Κετσπάγια η απόλυση στο τέλος της λήξασας αγωνιστικής περιόδου δεν θα ήταν καν θέμα συζήτησης, από τη στιγμή που η «Κυρία» δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα από τα πέντε (!) ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η σεζόν άρχισε πανηγυρικά με πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από 13 χρόνια, όμως ολοκληρώθηκε εφιαλτικά.

Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα Κετσπάγια η διοίκηση της «Κυρίας» ενόχλησε την πλευρά του Γεωργιανού και ενδεχομένως να μην ήταν ο ενδεδειγμένος. Εκφράζεται από πολλούς η άποψη ότι θα ήταν σοφότερο εάν με την ανάληψη των καθηκόντων της η διοίκηση Πουλλαΐδη ανακοίνωνε στον 53χρονο προπονητή την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι τους, από τη στιγμή που εκ των προτέρων γνώριζε πως δεν θα αποδεχόταν να συνεχίσει χωρίς τους επί σειρά ετών συνεργάτες του.

O εκσυγχρονισμός σε θέματα εκγύμνασης και υποστήριξης του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν εξ αρχής κόκκινη γραμμή για τη διοίκηση και τον αθλητικό διευθυντή, Νεόφυτο Λάρκου. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα βελτίωσης σε βασικούς τομείς του σύγχρονου ποδοσφαίρου και ήταν ανένδοτος στην απόφαση γι’ αλλαγή προσώπων στο προπονητικό επιτελείο, επομένως δεν υπήρχε σημείο επαφής και η ρήξη ήταν αναπόφευκτη.

Ανόρθωση και Κετσπάγια καλούνται να βρουν συναινετική λύση για ένα διαζύγιο στο οποίο η μία πλευρά αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τη λέξη «απόλυση» και η άλλη την «παραίτηση». Στη… μέση και τα χρήματα. Ο 53χρονος προπονητής έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με απολαβές 270.000 ευρώ και τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι μόνο βελούδινο δεν θα είναι το διαζύγιο.

Το ζητούμενο για την ομάδα της Αμμοχώστου είναι η δεύτερη αποχώρηση του Κετσπάγια από τον πάγκο της να μην προκαλέσει όσους τριγμούς δημιούργησε η πρώτη. Ο διαχωρισμός σε «στρατόπεδα» μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει. Οι προσωπολατρίες και οι ειρωνείες τύπου «φέρτε τον Πούτσε» ή ο μηδενισμός της προσφοράς του Τιμούρ Κετσπάγια δεν ωφελούν. Η διαδρομή 111 χρόνων της Ανόρθωσης είναι τεράστια για να την επισκιάσει ο οποιοσδήποτε και οι επιτυχίες της «Κυρίας» επί ημερών Κετσπάγια στη βιτρίνα της σύγχρονης ιστορίας της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ