aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕγκωμίτης: Τα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης, ο Τζόρτζεβιτς και ο Μέσι

Εγκωμίτης: Τα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης, ο Τζόρτζεβιτς και ο Μέσι

Το έπαθλο της Winmasters Coach of the Month για το Σεπτέμβριο παρέλαβε ο Γιώτης Εγκωμίτης παραχωρώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο προπονητής του Εθνικού Άχνας εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας για παραμονή στην κατηγορία.

«Από την αρχή της προετοιμασίας βάλαμε ως στόχο να σωθεί η ομάδα. Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά όμως ακόμα δεν έχει κριθεί οτιδήποτε. Είμαστε ρεαλιστές και πιστεύω ακράδαντα ότι ο Εθνικός έχει της δυνατότητες να μείνει στην Α’ Κατηγορία», ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Εθνικού Άχνας.

Ακολούθως, ο Εγκωμίτης έκανε μία σύγκριση της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής: «Όπως ακριβώς ξεκίνησα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής με μικρά σταθερά βήματα και τα πράγματα ήρθα φυσιολογικά από μόνα τους, έτσι ευελπιστώ να κάνω και τώρα ως προπονητής. Η ομάδα προσφέρει σε εμένα και σε όλο το τεχνικό τιμ όλα όσα χρειαζόμαστε και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Έτσι θεωρώ πως ο Εθνικός αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για να πραγματοποιήσω τους μακροπρόθεσμους στόχους μου».

Όσον αφορά τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, ο Εγκωμίτης τόνισε πως παρόλο που οι περισσότερες ομάδες δεν εμπιστεύονται τους γηγενείς παίκτες, ο Εθνικός εδώ και δύο χρόνια δουλεύει πολύ με αυτούς και τον έχουν δικαιώσει.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Εθνικού, της Ανόρθωσης και του ΠΑΟΚ, εξέφρασε τη γνώμη του για το αν μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα: «Αν ο ΠΑΟΚ μείνει κοντά στην κορυφή μέχρι την επιστροφή του Βιεϊρίνια και άλλων σημαντικών ποδοσφαιριστών, τότε θα έχει τις δυνατότητες να κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα. Θεωρώ πως θα δοθεί μάχη με τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος».

Σε μία ενότητα από πιο… χαλαρές ερωτήσεις, ο Εγκωμίτης εξέφρασε την προτίμησή του στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης, ανάφερε πως θα προτιμούσε σε έναν τελικό Champions League να συμμετέχει ως ποδοσφαιριστής παρά ως προπονητής, ενώ στο αιώνιο ερώτημα μεταξύ Μέσι και Ρονάλτο δήλωσε υποστηρικτής του Αργεντίνου.

Το έπαθλο που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Προπονητών διανύει την πέμπτη του σεζόν και έγινε ο θεσμός μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται και επιβραβεύεται το δύσκολο έργο του προπονητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ