aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ€200.000 για να ανεβάσει επίπεδο

€200.000 για να ανεβάσει επίπεδο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Οι αποφάσεις του Αλμπέρτο Μπενίτο είναι το «Α» και το «Ω» του φετινού σχεδιασμού της Ανόρθωσης και όπως είναι φανερό τον τελευταίο καιρό, υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις της ομάδας για την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ.

Αυτό ώθησε τη διοίκηση, όπως αποκαλύψαμε χθες, να δώσει ένα έξτρα κονδύλι στον Αλμπέρτο Μπενίτο για να φέρει στην ομάδα ένα παίκτη που θα κάνει τη διαφορά ή αν επιθυμεί να κάνει μια επιπλέον κίνηση, πέρα από την απόκτηση ενός τερματοφύλακα κάτω των 21 ετών, όπως και ενός μεσοεπιθετικού.

Το επιπλέον κονδύλι που έχει δώσει η διοίκηση στον Μπενίτο για να μπολιάσει την ομάδα με ένα-δυο παίκτες υψηλού επιπέδου είναι περίπου 200.000 ευρώ. Αν αναλογιστούμε ότι στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν παίκτες με απολαβές 40.000 και 50.000 ευρώ, τότε το έξτρα κονδύλι που έχει δοθεί στον Μπενίτο, αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να φέρει τουλάχιστον ένα παίκτη ικανό να κάνει τη διαφορά.

Αυτός αναμένεται να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, το «8άρι» που λέγεται ότι θέλει πολύ η Ανόρθωση, για να γίνει πολύ πιο ποιοτική από το κέντρο και μπροστά. Το θέμα είναι αν στις εναπομείνασες μέρες της μετεγγραφικής περιόδου, ο Μπενίτο μπορέσει να βρει τον κατάλληλο παίκτη που ψάχνουν στην «Κυρία», ο οποίος όταν έρθει να κάνει τη διαφορά.

Ο Μπενίτο ακόμη δεν έχει καταλήξει ούτε στον τερματοφύλακα κάτω των 21 ετών, ούτε στην απόκτηση του «8αριού». Έχει στα χέρια του αρκετές περιπτώσεις τις οποίες αξιολογεί, όμως θεωρεί ότι έχει ακόμη περιθώριο να περιμένει, αφού πιστεύει ότι μπορεί να ξεπηδήσει κάποια καλή ευκαιρία στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Όλα δείχνουν ότι ένας εκ των Κριστόβαλ, Σάβιτς θα αποχωρήσει από το ρόστερ. Εάν θα επιλεχθεί ο Σάβιτς, θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Όλα αυτά πιθανόν να ξεκαθαρίσουν μέσα στην επόμενη βδομάδα όταν η μετεγγραφική περίοδος θα μπει στην τελική ευθεία.

Το σημαντικό, όπως λένε οι κυανόλευκοι, είναι να καταφέρει ο Μπενίτο να κάνει τη σωστή επιλογή για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και στον κόσμο, ο οποίος είναι κάπως απογοητευμένος από τα όσα είδε στα φιλικά παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ