aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΕ, όχι και πιο αδύναμος κρίκος ο Πράνιτς!

Ε, όχι και πιο αδύναμος κρίκος ο Πράνιτς!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αν πιστέψουμε το transfermarkt, που θεωρείται το μεγαλύτερο αρχείο για την τρέχουσα αξία των ποδοσφαιριστών σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Σεργκέι Μακάροφ αξίζει 450 χιλιάδες ευρώ. Καθόλου άσχημα… Στην Ανόρθωση, βέβαια, αξιολογήθηκε ότι δεν χωρούσε στο ρόστερ και κανένας δεν ξέρει πού είναι σήμερα. Σύμφωνα, πάντα, με το transfermarkt, ο Μπανταλόφσκι αξίζει 750 χιλιάδες ευρώ, ο Καμαρά 900 χιλιάδες ευρώ κι ο Ντουγκλάο 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ευρώ. Ο Βραζιλιάνος είναι η πιο σκληρή μετοχή της «Κυρίας» στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Γκάντσεφ αξίζει 500 χιλιάδες ευρώ, όσα ο Αράζ Αμπντουλάγεφ, ο Αντρέ Άλβες, ο Σεκού Σισέ, ο Γιώργος Οικονομίδης και πάει λέγοντας. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι… «γούστα είναι αυτά».

Ποιος να ‘ναι άραγε, σύμφωνα με το transfermarkt, ο… αδύναμος κρίκος της Ανόρθωσης; Κρατηθείτε… Από τους κυανόλευκους που έχουν κάποια λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους, τελευταίος και καταϊδρωμένος στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι ο -μακράν- καλύτερος της παίκτης, ο Ντάνιελ Πράνιτς! Στην αξιολόγηση, σίγουρα παίζει ρόλο και η ηλικία κι είναι πασιφανές ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο Κροάτης βαδίζει ολοταχώς προς τα 36 του χρόνια. Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, όμως, ο Πράνιτς δεν είναι απλά ριγμένος, αλλά «κατακρεουργημένος»…

Στο γήπεδο βάζει κάτω -ακόμη και στο τρέξιμο- ποδοσφαιριστές που έχουν τα μισά του χρόνια και από την 1η αγωνιστική μέχρι τη 12η είναι (σχεδόν) πάντοτε ανάμεσα στους ιδιαίτερα διακριθέντες. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης με άλλους αριστερούς οπισθοφύλακες στο πρωτάθλημά μας, αφού κατά γενική ομολογία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καθοριστικούς πυλώνες της φετινής πορείας της Ανόρθωσης.

Ξεχειλίζει από ποιότητα, είναι αρκετά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και εξαιρετικός στον τομέα της δημιουργίας, αφού ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα στην αριστερή πτέρυγα. Με μία τέτοια κατεβασιά ήρθε το νικητήριο τέρμα της Ανόρθωσης στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στον Ερμή. Το ‘χει ξανακάνει κατ’ επανάληψη στην τρέχουσα σεζόν κι η ομάδα του καρπώθηκε πολύτιμους βαθμούς. Καλό θα ήταν, λοιπόν, οι οπαδοί της Ανόρθωσης να ευγνωμονούν -μεταξύ άλλων- και τον Σίλντενφελντ που έκανε το προξενιό για να φορέσει ο Πράνιτς τη φανέλα με τον φοίνικα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ