aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔυο μήνες η ίδια εικόνα

Δυο μήνες η ίδια εικόνα

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Μια αξιοπρόσεκτη παρατήρηση για την Ανόρθωση του ισπανικού διδύμου, συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Η ίδια εικόνα. Από την πρώτη της εμφάνιση στο γήπεδο, σχεδόν προ διμηνίας, μέχρι και την τελευταία, φανέρωσε τις ίδιες αδυναμίες, έδειξε τα ίδια προσόντα, κυμάνθηκε στο ίδιο επίπεδο, βασίστηκε στο ίδιο αγωνιστικό στυλ και διεκδίκησε το αποτέλεσμα με τις ίδιες πιθανότητες και το ίδιο ρίσκο.

Η ομάδα του Αντόνιο Πούτσε «κτίστηκε» στο 4-2-3-1, έχοντας εντολή για ποδόσφαιρο κατοχής και γρήγορους συνδυασμούς. Και όντως, κατά διαστήματα δίνει την εντύπωση του μεσοεπιθετικού ανεβάσματος, όμως δυσκολεύεται να το μετατρέψει σε σκοράρισμα.

Παράλληλα, δεν έδειξε ακόμα πως διαθέτει την ανασταλτική υποδομή για να στηρίξει μια τέτοια φιλοσοφία. Σε όποια χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού, η αμυντική της συμπεριφορά είναι υπόθεση των τελευταίων παικτών στα μετόπισθεν, εμφανίζονται κενά και ατομικά λάθη, τα οποία είτε θα σώσει ο Κόπριβετς είτε ο αντίπαλος θα κάνει τη ζημιά.

Η διόρθωση των λαθών και η επιδιωκόμενη βελτίωση, μπορούν να επιτευχθούν μέσω δύο οδών: την αγωνιστική αναγέννηση παικτών οι οποίοι έως τώρα δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ή τις αλλαγές προσώπων. Οι προσθήκες στο ρόστερ στο φινάλε της μετεγγραφικής περιόδου δίνουν ένα λόγο αισιοδοξίας στους κυανόλευκους όμως αριθμητικά δεν αρκούν για να επιλύσουν όλα τα προβλήματα. Η αλλαγή προς το καλύτερο είναι υπόθεση όλων.

IMG_7733

ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Είτε το αποφάσισε ο Αλμπέρτο Μπενίτο είτε επειδή του άσκησαν πίεση και του έκαναν υποδείξεις οι διοικητικοί αρμόδιοι για το ποδοσφαιρικό τμήμα, η ουσία είναι πως στην τελική ευθεία έγιναν μετεγγραφές με καλύτερη προοπτική επιτυχίας, σε σχέση με αρκετές από αυτές που προηγήθηκαν. Οι κυανόλευκοι αισιοδοξούν πως με τον Κολούνγκα και τον Καμπρέρα στην ενδεκάδα, η επίθεση θα καταστεί αποτελεσματική και αντάξια του επιπέδου μιας Ανόρθωσης. Βλέπουν επίσης στο πρόσωπο του Σεού έναν λόγο για να πιστεύουν πως βρέθηκε ένας ισχυρός συνδετικός κρίκος μεταξύ κέντρου και αμυντικής γραμμής. Το ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής χρειάζονται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής (Κολούνγκα, Σεού) ή για να καλύψουν το χαμένο έδαφος λόγω ελλιπούς προετοιμασίας (Καμπρέρα).

IMG_2089

Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΗ

Μία από τις αμεσότερες ανάγκες της ομάδας της Αμμοχώστου είναι να στεριώσει ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που να εμπνέει εμπιστοσύνη. Για την κλάση του Καλντερόν ουδεμία αμφιβολία όμως το είπε και ο ίδιος πως είχε περάσει λίγος καιρός από τότε που βρισκόταν σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα. Ο Αγιλάρ έχασε χρόνο στην προετοιμασία λόγω τραυματισμού, ο Ερέρο δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Μπενίτο για τον στόπερ που θα κάνει τη διαφορά, ενώ ο νεαρός Νικολάου περιμένει την ευκαιρία του. Τη δική του ευκαιρία για να καθιερωθεί ως η ηγετική μορφή της Ανόρθωσης θα έχει ο Ράγιος, με τον Κολούνγκα στο πλευρό του και όταν ο Καμπρέρα θα πονοκεφαλιάζει τους αντίπαλους αμυνόμενους. Και βεβαίως όταν θα τον μάθουν καλύτερα οι Καρλίτος και Γκονσάλβες.

SAKI1503

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια, Γκάμπριελ δεξιός μπακ, Βίκτορ στη μεσαία γραμμή, Γκονσάλβες στην κορυφή της επίθεσης. Αυτοί είναι όσοι απέμειναν στο αρχικό σχήμα, από τον περσινό βασικό κορμό της «Κυρίας». Διότι ο Αλμπέρτο Μπενίτο, έχοντας το πράσινο φως του προέδρου Χρήστου Πουλλαΐδη, αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. Δεκαεφτά ήρθαν και είκοσι έφυγαν, συμπεριλαμβανομένου του μπες-βγες του Κριστοβάλ και ενώ αναζητείται ομάδα για την παραχώρηση του Σάβιτς.

Ας δούμε τις εφτά ανοικτές θέσεις στην ενδεκάδα για νεοαποκτηθέντες, με βάση τις επιλογές του Αντόνιο Πούτσε σήμερα. Δύο εξ αυτών, ο χαφ Οικονομίδης και ο πλάγιος φορ Καρλίτος ήταν γνώριμοι περισσότερο στους υπόλοιπους στην ομάδα παρά στον τεχνικό διευθυντή. Το όνομα του επιτελικού Ράγιος βρισκόταν στη μετεγγραφική λίστα της Ανόρθωσης από τη σεζόν 2012-13, ενώ ο ακραίος επιθετικός Κολούνγκα αφίχθηκε προ ημερών. Από τις αρχικές επιλογές του Μπενίτο στελεχώνεται το κέντρο της άμυνας (Καλντερόν, Αγιλάρ, Ερέρο) και το αριστερό αμυντικό άκρο (Σάντος).

600

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Με την αποστολή της Εθνικής Ανδρών της Νιγηρίας βρίσκεται ο 23χρονος μέσος Σεού λόγω αγώνων για το Κόπα Άφρικα και μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του θα διευθετηθεί από την Ανόρθωση η κάθοδός του στην Κύπρο. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας υπολογίζεται και η ενσωμάτωση του Ισπανού επιθετικού Καμπρέρα στις προπονήσεις της ομάδας. Λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε, για κάποιες μέρες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη, όπως ενημέρωσαν οι κυανόλευκοι, θα διαπιστωθούν μεσοβδόμαδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ