aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔοκίμασε τα… παπούτσια του στην Ανόρθωση, δεν τα κατάφερε όπως ο πατέρας του

Δοκίμασε τα… παπούτσια του στην Ανόρθωση, δεν τα κατάφερε όπως ο πατέρας του

Ο Μηνάς Λυσάνδρου στα 39 του έχει καταφέρει πολλά. Και ποδοσφαιριστής και πετυχημένος δικηγόρος και εξαιρετικό στέλεχος και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ και από σήμερα νέος πρόεδρος της Super League. Δεν είναι και λίγα ε; Και όλα αυτά έχοντας την καθολική αποδοχή των ομάδων του πρωταθλήματος για το ύφος, την προσωπικότητα του, την ευγένεια του, τις γνώσεις και το επίπεδο του.

Πραγματικό «διαμάντι» για το ποδόσφαιρο, που νοιάζεται και αγαπά το άθλημα και δεν μπήκε… ευκαιριακά στον χώρο έχοντας «γνωστό-γνωστού» ή οικογένεια που τον έβαλε σε θέση. Και για όλα αυτά κέρδισε τον Μάκη Γκαγκάτση και τον ΠΑΟΚ σε μια ιστορική ψηφοφορία που ανάγκασε μέχρι και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να ακολουθήσουν την ΑΕΚ, δίχως να έχει προκύψει νωρίτερα συμμαχία.

Ο πατέρας Στέφανος, μορφή της Ανόρθωσης

Το μόνο που έχει… κληρονομιά ο Μηνάς Λυσάνδρου από την οικογένεια του, είναι η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του Στέφανος ήταν από τις μεγαλύτερες μορφές του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Αρχηγός της Ανόρθωσης στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής εισβολής, ο άνθρωπος που την κράτησε όρθια. Για 13 χρόνια την υπηρέτησε ο ως ποδοσφαιριστής και είναι ο 6ος σε συμμετοχή παίκτης όλων των εποχών με 354 συμμετοχές και 20 φορές διεθνής με την Εθνική Κύπρου.

Το 1980 γεννήθηκε ο Μηνάς και μπήκε αμέσως στο γήπεδο για να παίξει. Δοκίμασε τα… παπούτσια του στην Ανόρθωση, αλλά επί Μιτόσεβιτς δεν κατάφερε να σταθεί. Έτσι μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Νομική και έκανε το χόμπι του σε μικρές κατηγορίες (Αγιοι Ανάργυροι, Χαϊδάρι, Νέα Ιωνία). Με το Χαϊδάρι την ημέρα που πήρε το πτυχίο του ως δικηγόρος, απέκλειε την ΑΕΚ από το Κύπελλο! Τώρα την υπηρετεί… Στα 29 σταμάτησε το ποδόσφαιρο από τη Νέα Ιωνία και ξεκίνησε τη δεύτερη αγάπη του, τη δικηγορία. Μα η μεγαλύτερη όλων είναι η οικογένεια του, με τα δύο παιδιά του.

Κέρδισε Τούμπα και επεισόδια με Αγιαξ

Ανέλαβε δύσκολες δουλειές σε υποθέσεις αδειοδοτήσεων και θεμάτων αθλητικού δικαίου σε ομάδες που είχαν μεγάλη ανάγκη, όπως ο Ηρακλής και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στα νομικά θέματα ποδοσφαίρου είναι… άσος, ενώ έχει εκπροσωπήσει δεκάδες ποδοσφαιριστές και προπονητές σε απαιτήσεις τους από ομάδες (είχε πελάτες μεταξύ άλλων και τους Σάχα, Βάργκας, Αλεξόπουλο κατά της ΑΕΚ) και επίσης διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Προπονητών Κύπρου.

Στην ΑΕΚ στα περίπου δύο χρόνια που βρίσκεται εντός γραφείων έχει πετύχει πολλά. Και αυτά εκτός γραφείων. Τα αίσχη της Τούμπας πέρυσι με το ντου με όπλο και μπράβους από τον Ιβάν Σαββίδη την ώρα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον βρήκαν δίπλα στον πάγκο της Ενωσης. Προστάτεψε και κάλυψε τα νώτα της ΑΕΚ σε κρίσιμες ώρες και η Ενωση παρότι είχε μπροστά της παγίδες, ο Μηνάς είχε κάνει όλα όσα έπρεπε για να μην… παραπατήσει η ομάδα. Οταν ο Μάκης Γκαγκάτσης απαιτούσε από τον Κομίνη να μετρήσει το 0-1, ο Μηνάς Λυσάνδρου του είχε κάνει ήδη μια σπουδαία ντρίπλα.

Και στην πολύωρη εκδίκαση ο Λυσάνδρου έβαλε το… δεύτερο γκολ. Η υπεράσπιση της ΑΕΚ με νομικούς όρους, αλλά και ανθρώπινες κουβέντες με αγάπη για το ποδόσφαιρο, ήταν αυτό που χρειαζόταν μια ομάδα που είχε όλο το δίκιο με το μέρος της. Και τελικά η ΑΕΚ δεν… έχασε από όσα έγιναν στην Τούμπα, έχοντας διασφαλίσει ελέω και του Λυσάνδρου τα συμφέροντα της υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα της.

Δεν τον αφήνει ο Μελισσανίδης

Και πέραν από όσα πέτυχε στο επίμαχο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έκανε μαζί με την Αγγελική Αρκάδη σπουδαία δουλειά και στην πολύ πιο δύσκολη εκδίκαση των μεγάλων επεισοδίων με τον Αγιαξ. Και τελικά η ΑΕΚ έπεσε στα… μαλακά φεύγοντας από τη Νιόν με τιμωρία δύο αγωνιστικών χωρίς κόσμο και αποκλεισμό ενός έτους με διετή αναστολή. Ωστόσο και η καθημερινή δουλειά του στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και το πως ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις, έχοντας ανεβάσει το επίπεδο του κλαμπ σε πολλούς τομείς, αποδεικνύει ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον Δεκέμβρη του 2018 πέτυχε… Τζόκερ. Και έκτοτε δεν θέλει να το χάσει με τίποτε, έχοντας του απόλυτη εμπιστοσύνη σε πολλά ζητήματα. Για αυτό και η νέα θέση του στην Super League, δεν αφαιρεί τίποτε από τις πολλές αρμοδιότητες του εντός ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ