aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔιπλό με (σούπερ) Τάμαρι στο ντέρμπι των πέναλτι

Διπλό με (σούπερ) Τάμαρι στο ντέρμπι των πέναλτι

Σπουδαίας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ που επικράτησε της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 2-3 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta.

Σ’ ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, γρήγορο ρυθμό και δύο μεγάλους πρωταγωνιστές οι γαλαζοκίτρινοι έφυγαν με το διπλό από τη Λάρνακα αφήνοντας πίσω τους τη βαριά ήττα με 2-5 από τη Δόξα και την απώλεια του Σούπερ Καπ.

MVP της αναμέτρησης ο ασυγκράτητος Μούσα Αλ-Τάμαρι, ο οποίος κέρδισε δύο πέναλτι και πέτυχε με εκπληκτικό τρόπο το γκολ της νίκης. Έντονο απόηχο αφήνει η αναμέτρηση με κεντρικό πρόσωπο τον διαιτητή της αναμέτρησης Τιμόθεο Xριστοφή, καθώς καταλόγισε τρία πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, δύο για τον ΑΠΟΕΛ και ένα για την Ανόρθωση.

Η Ανόρθωση που είχε στον πάγκο τον Σίμο Ταραπουλούζη, έφερε προσωρινά τα κάτω-πάνω όταν προηγήθηκε 2-1 με τέρματα των Ντουγκλάο και Πράνιτς, μένει στους πέντε βαθμούς έπειτα από πέντε αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Έγινε της… άσπρης βούλας, τρία πέναλτι σε ένα ημίχρονο (vids)

Έγινε της άσπρης βούλας

Τέσσερα γκολ εκ των οποίων τα τρία προήλθαν από το σημείο του πέναλτι σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι Ανόρθωσης-ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες 2-2.

Στο 8’ της αναμέτρησης ο Τιμόθεος Χριστοφή καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Ιγκιεμπόρ στον Τάμαρι και ο Νούνο Μοράις ευστόχησε από την άσπρη βούλα δίνοντας προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.

Στο 17’ η Ανόρθωση ισοφάρισε με κεφαλιά του Ντουγκλάο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος, ενώ στο 32’ η «Κυρία» κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ράγιος από τον Βούρο. Ο Ελλαδίτης έπεσε τάκλιν από μακριά και ανέτρεψε τον Ισπανό μέσο της Ανόρθωσης.

Ο Πράνιτς ευστόχησε από τα ένδεκα μέτρα και έδωσε προβάδισμα 2-1 στην ομάδα της Αμμοχώστου. Έξι λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ πήρε δεύτερο πέναλτι και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μούσα Αλ-Τάμαρι. Ο Ιορδανός εξτρέμ διείσδυσε από δεξιά στην περιοχή της Ανόρθωσης και ανατράπηκε καθαρά από τον Πράνιτς.

Ο Νούνο Μοράις ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και νίκησε για δεύτερη φορά τον Βάργκιτς ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Σόου Τάμαρι

Ο άνθρωπος που κέρδισε τα δύο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο και ήταν η πηγή δημιουργίας ευκαιριών σε όλο το παιχνίδι, ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στους γαλαζοκίτρινους. Ο Μούσα Αλ-Τάμαρι με ένα εκπληκτικό σόλο, επιτάχυνε αφήνοντας πίσω του τρείς αμυντικούς της Ανόρθωσης και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή πλευρά των δικτύων του Βάργκιτς.

Ο Ιορδανός εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ έκανε πάρτι στη δεξιά πλευρά και παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της «Κυρίας» να τον περιορίσουν αλλάζοντας αρκετές φορές τρόπο άμυνας δεν τα κατάφεραν.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ανόρθωση (Ταραπουλούζης): Βάργκιτς, Στρούνα, Πράνιτς, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ, Ράγιος, Μικελτάντζε (73′ Λαβόρδε), Μπεσάτ (57′ Εγγλέζου), Ντουρίς (83′ Κατσαράβα)

ΑΠΟΕΛ (Κωστής): Ρόμο, Βούρος, Ιωάννου, Μοράις, Καρλάο (70′ Mερκής), Γκέντζογλου, Σόουζα, Ζαχίντ (85′ Αρτυματάς), Αλωνεύτης (81′ Κασίνι), Τάμαρι, Ρέζα

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Σκόρερ: 17′ Ντουγκλάο, 33′ Πράνιτς (πέναλτι) / 9′ 39′ Μοράις (πέναλτι), 60′ Τάμαρι

Κίτρινες: Ιγκιεμπόρ, Βίκτορ, Πράνιτς, Ντουγκλάο, Λαβόρδε, Εγγλέζου / Σόουζα

Αποβολές: 90+2 Ιωάννου

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης

4ος Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους

Παρατηρητής Διαιτησίας:  Μιχάλης Ιωάννου

Η ιστοσελίδας μας σας ενημερώνει αναλυτικά για την εξέλιξη του αγώνα, ενώ θ’ ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ, δηλώσεις και παρασκήνιο από το ντέρμπι στην Λάρνακα.

_______________________________________________________________________________________________________


_______________________________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ