aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔιπλό Ευρώπης στο γήπεδο, κινδυνεύει εξάδα στο Δικαστήριο (pics & vid)

Διπλό Ευρώπης στο γήπεδο, κινδυνεύει εξάδα στο Δικαστήριο (pics & vid)

Και ενώ η υπόθεση Ουζόχο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, και νέα δεδομένα προκύπτουν συνεχώς, οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης έκαναν το καθήκον τους κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Στο βαρωσώτικο ντέρμπι οι κυανόλευκοι επικράτησαν 2-0 επί των ερυθρολεύκων με γκολ των Εγγλέζου και Σίλντενφελντ.

Υπό κανονικές συνθήκες αυτό το τρίποντο θα ήταν αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην εξάδα, ωστόσο υπενθυμίζουμε πως εκκρεμεί η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή ο οποίος την ερχόμενη Δευτέρα θα εξετάσει την ένσταση του Απόλλωνα. Πιθανόν τα βαθμολογικά δεδομένα να αλλάξουν και να επηρεάσουν αρνητικά την «Κυρία».

Με τα υφιστάμενα δεδομένα, η Ανόρθωση ανέβηκε στην 4η θέση με 33 βαθμούς (σ.σ. +1 από την ΑΕΚ που αγωνίζεται αύριο 10/2) και η Νέα Σαλαμίνα παρέμεινε 6η με 30. Υπενθυμίζουμε επίσης, πως ο ΚΟΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα ανακοίνωσε πως ακύρωσε το δελτίο υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα (πατήστε ΕΔΩ για περισσότερα).

Το αγωνιστικό μέρος…

Ισορροπημένο το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ενώ στο πρώτο 20λεπτο δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο πέραν κάποιων προϋποθέσεων. Η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ στο 27’ έπειτα από όμορφο μακρινό σουτ του Εγγλέζου το οποίο κατέληξε στα δίκτυα του Βεσελόφσκι.

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 31’ μετά από πλασέ με το… γόνατο του Κίνγκσλεϊ το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Δημητρίου. Η «Κυρία» στο 34’ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ έπειτα από μακρινό δυνατό σουτ του Ντουρίς το οποίο απέκρουσε ο Βεσελόφσκι, ωστόσο έξι λεπτά αργότερα ο Σίλντενφελντ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Ο Πράνιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Μέτριο το δεύτερο μέρος όμως η Νέα Σαλαμίνα έδειξε διάθεση για να μειώσει και να διεκδικήσει το βαθμολογικό όφελος, αφού παρουσίασε βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Από την άλλη η Ανόρθωση διαφύλαξε το υπέρ της αποτέλεσμα, δεν κατέγραψαν κάποια αξιόλογη φάση και στο 69’ ο Δημητρίου απέκρουσε σωτήρια για την ομάδα του την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Νουρ. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι τρεις βαθμοί κατέληξαν στην «Κυρία».

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Bεσελόφσκι, Αγούς, Χριστοφόρου, Ρέινολντς, Μιντίκκης, Κορέια, Μαργκάσα (66′ Κωστή), Νουρ, Τιάγκο, Σικόρσκι (46′ Σιαθάς), Κίνγκσλεϊ.

Ανόρθωση (Γιούρχεν Στρέπελ): Δημητρίου, Κοφί, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Εγγλέζου, Βίκτορ, Ιωάννου (59′ Στρούνα), Πράνιτς (77′ Ράγιος), Μικελτάντζε, Στεφανέλι (70′ Ντουγκλάο), Ντούρις.

Σκόρερ: 27′ Εγγλέζου, 39′ Σίλντενφελντ

Κίτρινες: Άγους, Τιάγκο, ΝουρΙωάννου, Βίκτορ (6η)

Αποβολές:

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου

Β’ Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ