aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔεν λυγίζει με τίποτα αυτή η «Κυρία»! (vid & pics)

Δεν λυγίζει με τίποτα αυτή η «Κυρία»! (vid & pics)

Αυτή η Ανόρθωση δεν λυγίζει, ούτε με αριθμητικό μειονέκτημα. Απέναντι σε μία επίθεση-φωτιά, με παίκτη λιγότερο από το 39’ και όντας πίσω στο σκορ από το 13’ από γκολ του Μάγκλιτσα, κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, να μην χάσει και να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 χάρις σε τέρμα του Σίλντενφελντ στο 71’.

Βέβαια, η «Κυρία», για να καταφέρει να μην χάσει από τον Απόλλωνα, πέτυχε μία καλή παρουσία στηριζόμενη κυρίως στην καλή ανασταλτική της λειτουργία, ενώ η ομάδα της Λεμεσού, δεν κατάφερε να έχει ουσιαστική παρουσία, αφού πέραν του γκολ της, δεν κατέγραψε κάτι άλλο αξιόλογο. Όπως και να ‘χει, ήταν παιχνίδι που τα είχε όλα. Μία Ανόρθωση η οποία δεν παρατάει ποτέ κανένα παιχνίδι και ένας Απόλλων νωθρός, που θα μπορούσε να τελειώσει το ματς αλλά δεν το έπραξε και στο τέλος πλήρωσε ακριβό τίμημα.

Τι περιλάμβανε το μενού; Μία αποβολή στο 39’ για τον Σιεχού που έβαλε… φωτιά στον αγώνα, ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, αντικείμενα από την κερκίδα, κάποια από τα οποία βρήκαν το κεφάλι του Τράττου, και 15λεπτη διακοπή. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή και ας μιλήσουμε και λίγο για μπάλα. Η Ανόρθωση άρχισε την αναμέτρηση πολύ καλύτερα από τον Απόλλωνα. Κράτησε μπάλα, είχε κυκλοφορία και είχε διάθεση και θέληση να κάνει το δικό της παιχνίδι. Τακτικά ήταν πολύ καλύτερη από τον Απόλλωνα, ο οποίος ήταν προβλέψιμος και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η «Κυρία» είναι πιο κοντά στο γκολ, ήρθε ένα τραγικό λάθος του Σίλντενφελντ που έδωσε τη δυνατότητα στον Μάγκλιτσα να ανοίξει το σκορ (17΄). Οι γηπεδούχοι έδειξαν να επηρεάζονται και στο 39’ αποβλήθηκε ο Σιεού, πιθανότατα επειδή κλότσησε την μπάλα στον πάγκο των φιλοξενούμενων, το οποίο δεν φάνηκε να… υπάρχει στα τηλεοπτικά ριπλέι. Μία φάση που έφερε διαμαρτυρίες, ένταση και 15λεπτη διακοπή. Ο Τράττος πήγε στα αποδυτήρια και όταν ηρέμησαν τα πράγματα, έδωσε συνέχεια στο ματς που μύριζε μπαρούτι.

Στην επανάληψη ο Απόλλων είχε την κυκλοφορία, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε. Και αυτό είναι που πλήρωσε στο τέλος. Το γεγονός ότι δεν πίεσε για να «τελειώσει» το ματς. Η Ανόρθωση, αν και δεν είχε επιθετικές πρωτοβουλίες, προσπάθησε να κλείσει καλά τους χώρους και να εκμεταλλευθεί κάποια στατική φάση. Όπως και έγινε στο 71’  όταν ο Ράγιος με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Σίλντενφελντ στην περιοχή που έκανε το 1-1.

Ένας βαθμός που στο τέλος της ημέρας μοιάζει με νίκη για την ομάδα της Αμμοχώστου, αλλά και ήττα για τον Απόλλωνα. Οι παίκτες του Ρόνι Λέβι έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι έχουν πολλά ψυχικά αποθέματα, πάθος και τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο και δεν παρατάνε ποτέ κανένα παιχνίδι. Αντίθετα ο Απόλλων πλήρωσε την ατολμία του στο δεύτερο μέρος, καθώς ρίσκαρε περισσότερο επιθετικά μόνο όταν δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Σιεχού, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Μπανταλόφσκι, Αμντουλάγεφ, Οικονομίδης (41′ Πηλέας), Βίκτορ, Σισέ (88′ Άλβες), Ράγιος, Καμαρά (53′ Καρλίτος).

Απόλλων (Περικλής Παπαπαναγής): Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ζάντερ, Γιάκολις (76′ Σελάγια), Στατσέτι, Άλεφ, Σαρδινέρο (58′ Σκέμπρι), Ντα Σίλβα (72′ Μαρτίνες), Μάγκλιτσα.

Σκόρερ: 71′ Σίλντενφελντ / 17′ Μάγκλιτσα.

Κίτρινες: 20′ Μπανταλόφσκι, 43′ Σισέ (3η) / 41′ Πιτσιάν, 41′ Σπόλιαριτς, 62′ Πέδρο.

Αποβολές: 39′ Σιεχού (απευθείας κόκκινη).

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

Το φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης!

To live της αναμέτρησης!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ